Quantcast

Αυτές είναι οι 7+1 καλύτερες σειρές που παίζουν αυτήν τη στιγμή, μπας και την παλέψετε στην καραντίνα

Υπεύθυνες τηλεοπτικές προτάσεις για τις δύσκολες ώρες

Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, αγαπητές φίλες και φίλοι. Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής. Όπως έχει ήδη καταλάβει πολύ καλά εδώ και μέρες αν δεν είστε ο Jared Leto, ο πλανήτης είναι σε κατάσταση φουλ-ον πανδημίας και καραντίνας. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι πολλοί συνάνθρωποί μας υποφέρουν και κινδυνεύουν (ειδικά αυτοί που δεν έχουν ίση πρόσβαση στις δομές υγείας), ενώ ακόμα περισσότεροι είναι αυτοί που βρίσκονται σε μικρό ή μεγάλο κατ’ οίκον περιορισμό αναζητώντας πράγματα στα οποία θα μπορούσαν να επενδύσουν τον χρόνο τους.

Κι εδώ έρχεται το κρίσιμο σημείο. Αυτή τη στιγμή, έχω την εντύπωση, έχουμε αρχίσει να περνάμε από το στάδιο που ζητάς εναγωνίως προτάσεις για ταινίες ή σειρές στο στάδιο που έχεις μπουκώσει και αποπροσανατολιστεί από το πόσες ταινίες ή σειρές σου έχουν προταθεί. Εμείς από τη μεριά μας το κάναμε μια φορά, το κάναμε άλλη μία – κι έχουμε βέβαια κι ένα αρκετά ευμέγεθες απόθεμα για αυτούς που δεν χορταίνουν λίστες όσες κι αν τους προσφέρουμε.

Επειδή όμως πέρα από το stock υπάρχουν και τα τρέχοντα, ας προχωρήσουμε παρακάτω. Μπορεί το μεγαλύτερο μέρος της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής παραγωγής να έχει βαρέσει πιστόλι ή να ετοιμάζεται να το κάνει, αλλά στο πεδίο της διανομής και της κατανάλωσης υπήρχε ήδη αρκετό έτοιμο πράγμα που διοχετεύθηκε αυτές τις μέρες στα τηλεοπτικά δίκτυα και τις streaming πλατφόρμες. Χωρίς να χρονοτριβούμε άλλο, λοιπόν, περνάμε στις προτάσεις των καλύτερων σειρών που παίζουν αυτή τη στιγμή (δηλαδή αυτών που ξεκίνησαν μέσα στον Μάρτιο). Απολαύστε ψύχραιμα και υπεύθυνα.

Dispatches From Elsewhere

Γιατί να το δείτε: Να το δείτε αν σας αρέσουν τα αλλοπρόσαλλα πράγματα φαντασίας και μυστηρίου που όμως είναι ριζωμένα στην κοινωνική πραγματικότητα, όπως για παράδειγμα το Maniac ή το Lodge 49. Επίσης, γιατί αγαπάμε τον Jason Segel.

Πότε βγαίνει: Ξεκίνησε 1 Μαρτίου και βγαίνει κάθε Δευτέρα.

Devs

Γιατί να το δείτε: Γιατί είναι ό,τι καλύτερο παίζει αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για techno-thriller επιστημονικής φαντασίας δια χειρός του Alex Garland, δημιουργού των υπέροχων Ex Machina και Annihilation αλλά και σεναριογράφου του 28 Days Later που τόσο έχετε παραθέσει αυτές τις μέρες.

Πότε βγαίνει: Ξεκίνησε 5 Μαρτίου και βγαίνει κάθε Πέμπτη.

Castlevania

Γιατί να το δείτε: Γιατί είναι μια από τις καλύτερες μεταφορές video games που έχουν γίνει ποτέ στην οθόνη – αν όχι η καλύτερη. Και πώς να μην είναι δηλαδή, όταν έχει για σεναριογράφο τον θρυλικό κομιξά Warren Ellis, δημιουργό του αγαπημένου Transmetropolitan.

Πότε βγαίνει: H τρίτη σεζόν βγήκε μονοκοπανιά στο Netflix στις 5 Μαρτίου.

ZeroZeroZero

Γιατί να το δείτε: Γιατί κατά βάθος όλοι θέλουμε μια ιταλική μαφιοζοσειρά για να κολλάμε και να μπιντζάρουμε τις δύσκολες ώρες. Μετά το τηλεοπτικό Gomorra, λοιπόν, ο Roberto Saviano κι ο Stefano Sollima συνεργάζονται ξανά στο ZeroZeroZero.

Πότε βγαίνει: Βγήκε 6 Μαρτίου ολόκληρο στο Amazon Prime.

Kingdom

Γιατί να το δείτε: Γιατί, ΟΚ, δεν είναι κι η καλύτερη σειρά που υπάρχει, αλλά το νοτιοκορεάτικο Kingdom είναι είναι μια χαρά για εκείνες τις ώρες που θέλεις ένα επικό δράμα εποχής. Με ζόμπι.

Πότε βγαίνει: Η δεύτερη σεζόν κυκλοφόρησε στο Netflix στις 13 Μαρτίου.

The Plot Against America

Γιατί να το δείτε: Γιατί έχει όλα τα κατάλληλα στοιχεία για να βγει αριστούργημα. Βιβλίο του Philip Roth, μεταφορά του David Simon, πρωταγωνιστές ο John Turturro κι η Winona Ryder. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Πότε βγαίνει: Ξεκίνησε 16 Μαρτίου κι έχουμε νέο επεισόδιο κάθε Δευτέρα.

My Brilliant Friend

Γιατί να το δείτε: Γιατί ο πρώτος κύκλος ήταν ένα υπερ-τίμιο ιταλικό coming-of-age δράμα (βασισμένο στην ναπολιτάνικη τετραλογία της Elena Ferrante) που αδίκως πέρασε τόσο απαρατήρητο πρόπερσι.

Πότε βγαίνει: Όπως και το από πάνω, ξεκίνησε 16 Μαρτίου και βγαίνει κάθε Δευτέρα.

Westworld

Γιατί να το δείτε: ΟΚ, εδώ έχουμε το +1 της λίστας μας. Ουσιαστικά το βάλαμε έξτρα γιατί εμείς δεν θα το δούμε, έχουμε απογοητευτεί πλέον από την σειρά κι εξηγήσαμε αναλυτικότατα το γιατί. Σας ενημερώνουμε όμως ώστε να το βάλετε στο πρόγραμμά σας αν ψήνεστε.

Πότε βγαίνει: Ο νέος κύκλος έκανε πρεμιέρα στις 15 Μαρτίου και έχουμε νέο επεισόδιο κάθε Κυριακή.

Best of internet