Quantcast

Μόνο 2 βδομάδες θα παίξει στα σινεμά το υπερ-γκανγκστερικό Irishman του Scorsese, απ’ ό,τι φαίνεται

Έτσι είπε σε συνέντευξή του σκηνοθέτης και συνεργάτης του Scorsese, Paul Schrader

THE NERDSTREAM

26 Οκτωβρίου 2018

Είναι γνωστό. It is known. Το Netflix και η παραδοσιακή βιομηχανία του σινεμά δεν τα πηγαίνουν πάρα πολύ καλά μεταξύ τους. Υπάρχουν εντάσεις, και τις είδαμε να εκρήγνυνται κυρίως με αφορμή την παρουσία Netflix Originals σε κινηματογραφικά φεστιβάλ, καθώς η συζήτηση περιστρεφόταν συχνά γύρω από το αν αποτελούν σινεμά οι ταινίες που κάνει η πλατφόρμα, αλλά και το πώς το μοντέλο χρηματοδότησης/παραγωγής/διανομής που επιλέγει διαταράσσει τα πράματα.

Ε, προφανώς, όσο περισσότερο μαζεύει υλικό το Netflix, τόσο περισσότερο θα ανοίγει αυτή η συζήτηση για την παραγωγή και την κατανάλωση του κινηματογραφικού έργου στον 21ο αιώνα. Και βέβαια, ένας παράγοντας που επηρεάζει αυτό το κλίμα, είναι το γεγονός ότι η πλατφόρμα, με την πλούσια χρηματοδότηση και την μεγαλύτερη αυτονομία που προσφέρει στους δημιουργούς, προσελκύει όλο και περισσότερα μεγάλα ονόματα του κινηματογραφικού στερεώματος.

Για παράδειγμα, ήδη τις τελευταίες βδομάδες είδαμε στο Netflix τις νέες ταινίες των Jeremy Saulnier (το Hold the Dark), του Gareth Evans (το Apostle) και του Paul Greengrass (το 22 July), ενώ έρχονται στο άμεσο μέλλον όλο και μεγαλύτερα πράγματα, όπως η ολοκληρωμένη τελευταία ταινία του Orson Welles, το νέο western των αδερφών Coen, το Roma του Alfonso Cuaron και, φυσικά, το πολυ-αναμενόμενο ούλτρα-γκανγκστερικό The Irishman του Martin Scorsese.

Μέχρι τώρα, δεν είχαμε καμία πληροφορία ακόμα σχετικά με το αν θα δούμε καν στους κινηματογράφους το Irishman. Και πράγματι, θα ήταν απαράδεκτο να μην έβγαινε στις αίθουσες ο νέος Scorsese. Κι ενώ η ταινία αναμένεται μέσα στο 2019 και το Netflix δεν έχει ανακοινώσει κάτι όσον αφορά το σχέδιο διανομής, χτες εμφανίστηκε στο Slash Film μια συνέντευξη του Paul Schrader, φίλου και συνεργάτη του Scorsese (και σεναριογράφου του Taxi Driver), στην οποία δηλώνει πως το Irishman θα παίξει στις αίθουσες μόλις 2 βδομάδες, πέρα από την παρουσία του στην streaming πλατφόρμα.

Προς το παρόν δεν έχουμε άλλη πληροφόρηση πέρα από τη συνέντευξη του Schrader, ο οποίος φέτος έβγαλε και το εξαίρετο First Reformed, αλλά όσο περισσότερο συσσωρεύεται ένα κομμάτι της κινηματογραφικής παραγωγής στο Netflix, τόσο πιο ζόρικα θα γίνουν κι αυτά τα ζητήματα.

Best of internet