Quantcast
THE STREAM

Αγνοούμενο κοντέινερ από τα Τέμπη βρέθηκε σε οικόπεδο ιδιώτη έναν και βάλε χρόνο μετά

Όλοι έχουμε χάσει κάποια στιγμή ένα κοντέινερ


THE NEWSROOM · 28 Ιουνίου 2024

Πως μπορεί να χαθεί ένα κοντέινερ και να αγνοείται για μήνες, αγαπητές φίλες και φίλοι; Κι όμως γίνεται. Μιλάμε για ένα από τα κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας από το δυστύχημα στα Τέμπη, το οποίο αναζητούνταν από τους ιδιώτες εμπειρογνώμονες και τον εφέτη ανακριτή. Τελικά, το κοντέινερ βρέθηκε σε ιδιωτική επιχείρηση στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το 4ο σε σειρά κοντέινερ με αριθμό OOLU 6870319, το οποίο ήταν φορτωμένο με ζωοτροφές και είχε απομακρυνθεί από το σημείο της σύγκρουσης χωρίς πρώτα να εξεταστεί και να παρθούν τα απαραίτητα δείγματα. Οι συγγενείς των θυμάτων είχαν θέσει πολλές φορές το ζήτημα στον ανακριτή, διότι σύμφωνα με τους ίδιους (και τον ορισμένο πραγματογνώμονά τους Βασίλη Κοκοτσάκη) η εξέτασή του είναι σημαντική για την έρευνα. Να πούμε επίσης ότι την προηγούμενη βδομάδα οι συγγενείς των θυμάτων ζήτησαν να οριστούν ειδικοί μεταλλουργοί εμπειρογνώμονες για να εξετάσουν και τα δύο τρένα.

Έτσι, ο εφέτης ανακριτής έδωσε εντολή στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας και Λάρισας να μεταφερθεί μέχρι το τέλος της ημέρας στο Κουλούρι Λάρισας, όπου έχουν συγκεντρωθεί φυλασσόμενα όλα τα υλικά απομεινάρια του δυστυχήματος. Όπως αναφέρει η παραγγελία του:

«ΕΠΕΙΔΗ το εν λόγω εμπορευματοκιβώτιο (container) αποτελεί ουσιώδες πειστήριο, ως εντασσόμενο στο αποδεικτικό υλικό της ανακριτικής δικογραφίας που χειριζόμαστε, είναι αναγκαίο να μεταφερθεί με ασφαλή αστυνομική συνοδεία, από τις εγκαταστάσεις της εν λόγω εταιρείας, όπου είναι αποθηκευμένο, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, στη θέση “ΚΟΥΛΟΥΡΙ” Λάρισας, όπου έχουν συγκεντρωθεί και φυλάσσονται τα υπόλοιπα συντρίμμια – υπολείμματα των αμαξοστοιχιών, που ενεπλάκησαν στο διερευνώμενο σιδηροδρομικό δυστύχημα, καθώς και τα αδρανή υλικά από το σημείο της σύγκρουσης.»

Το ότι ο τόπος που θα μεταφερθεί το αγνοούμενο βαγόνι ονομάζεται Κουλούρι, μάλλον δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Πηγή (1, 2)

 

Best of internet