Quantcast
THE STREAM

Κούγιας: «Ο Λύτρας έδειρε τη γυναίκα του αλλά είναι άντρας που το παραδέχτηκε»

Επιτέλους, ένας αληθινός άντρας


THE NEWSROOM · 18 Ιουνίου 2024

Τι έλειπε από αυτή την υπόθεση; Μα φυσικά, ένας Κούγιας. Ο γνωστότερος δικηγόρος της χώρας φυσικά και τοποθετήθηκε για την υπόθεση Α. Λύτρα, ο οποίος παραδέχτηκε (on camera) ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Α. Κούγιας καταρχάς είπε ότι η δίωξη σε βάρος του ήταν υπερβολική και ότι καλώς αφέθηκε ελεύθερος:

«Μου ετέθη υπόψιν και η ιατροδικαστική έκθεση και η δικογραφία και θα σας πω πως η ποινική δίωξη ήταν υπερβολική.

Είναι απαράδεκτη η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του. Αυτά τα χτυπήματα δεν είναι βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, είναι επικίνδυνη σωματική βλάβη, είναι πλημμέλημα, όχι κακούργημα.

Αυτά τα χτυπήματα δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη είναι αυτά που του προκαλούν αναπηρία ή ακρωτηριασμό ή να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει το μέλος του το θύμα. Έπρεπε να του επιβληθεί δίωξη για επικίνδυνη βλάβη και για ενδοοικογενειακή βία, τα οποία δεν δικαιολογούν προσωρινή κράτηση.»

Οι καλές οι δηλώσεις όμως δεν είχαν να κάνουν με το νομικό σκέλος, αλλά με το ποιόν του κ. Λύτρα. Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, ο κακοποιητής δικηγόρος είναι και πολύ άντρας επειδή το παραδέχτηκε (αφού πρώτα το είχε μάθει όλη η Ελλάδα):

«Έχει ανδρικά χαρακτηριστικά ο Αποστόλης.

Όταν κάνει κάποιος κάτι και το παραδέχεται ενώπιον εκατομμυρίων ανθρώπων είναι ανδρική συμπεριφορά. Είναι αντρικό από μέρους του που έστω και την τελευταία στιγμή αποδέχθηκε την πράξη του.

Δεν είπε κανείς ποτέ ότι πρέπει να του δώσουμε βραβείο για αυτό που έκανε. Αυτός ο άνθρωπος έχει καταστραφεί από δικές του επιλογές, διέλυσε την οικογένειά του. Αν είχε προφυλακιστεί θα ήταν σκάνδαλο. Είναι κακοποιητής 100% αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να έχει διαπράξει πλημμελήματα. Απαγορεύεται ανακριτής να προβληματίζεται αν θα τον κρατήσει εφόσον έχει διαπράξει πλημμέλημα. Πολύ σωστά τον άφησαν ελεύθερο βάσει όσων είδαν στη δικογραφία.»

Ευτυχώς δηλαδή που τον κάρφωσε ο γιατρός στο νοσοκομείο, ώστε να μπορέσει λίγο αργότερα να μας αποδείξει τον ανδρισμό του.

Best of internet