Quantcast
POLITIX

Ο Βέλγος ΥΠΕΣ κατέθεσε πρόταση για κέντρο κράτησης 400.000 μεταναστών στην Αθήνα

Ο ίδιος είχε ζητήσει οι πρόσφυγες να φορούν διακριτικά για την αναγνώρισή τους από την αστυνομία


THE NEWSROOM · 27 Ιανουαρίου 2016

Σε άτυπη σύνοδο των ΥΠΕΣ των χωρών της ΕΕ που έγινε την Δευτέρα στο Άμστερνταμ, ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών Jan Jamon υπέβαλλε πρόταση για δημιουργία κέντρου κράτησης μεταναστών στην Αθήνα, χωρητικότητας 400.000 ατόμων.

Επιπλέον ο Βέλγος ΥΠΕΣ ζήτησε να απωθούνται πίσω στην Τουρκία όσοι πρόσφυγες φτάνουν στα Ελληνικά σύνορα, παρ’ ότι τα λεγόμενα push back δεν επιτρέπονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

nieuwsbericht_jambon_fractievoorzitter

Ο Βέλγος ΥΠΕΣ Jan Jamon έχει κάνει στο παρελθόν αρκετές ρατσιστικές δηλώσεις

Ο Έλληνας υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας δήλωσε στην Καθημερινή ότι οι προτάσεις του Βέλγου ΥΠΕΣ δεν βρήκαν ανταπόκριση στους υπόλοιπους υπουργούς της διάσκεψης, ενώ μάλιστα προσέθεσε ότι ο Ιταλός ΥΠΕΣ απάντησε δεικτικά ότι ένα τέτοιο εγχείρημα για την κράτηση μισού εκατομμυρίου μεταναστών θα έπρεπε να απασχολήσει 150.000 αστυνομικούς.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Jan Jamon είναι ο ίδιος που τον Οκτώβρη είχε προτείνει οι πρόσφυγες να φοράνε ειδικά διακριτικά ώστε να αναγνωρίζονται ευκολότερα από την αστυνομία. Επίσης είναι ο ίδιος που κατηγορούσε το PS4 ώς εργαλείο επικοινωνίας των τζιχαντιστών.

Best of internet