Quantcast
POLITIX

Οι 62 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη έχουν περισσότερα από τους 3.5 δις φτωχότερους

Και ο πλούτος των πρώτων αυξάνεται, ενώ των δεύτερων μειώνεται


Τσαγκ · 18 Ιανουαρίου 2016

Οι πληροφορίες από τον οργανισμό http://www.oxfam.org.uk/ πριν από το επικείμενο συνέδριο του Νταβός (που είναι καλεσμένος και ο Πρωθυπουργός μας ) ,λένε ότι το 1% του πλανήτη διαθέτει περισσότερο πλούτο από ότι όλο το άλλο 99%  και πλέον οι 62 πλουσιότεροι άνθρωποι κατέχουν όσα κατέχει μαζί το 50% των φτωχότερων κάτοικων του πλανήτη  και αυτό το 50% μεταφράζεται σε 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους .

Ο πλούτος  των 62 πλουσιότερων  ανθρώπων του κόσμου τα τελευταία 6 χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 44% σε αντίθεση με τον πλούτο του φτωχότερου 50% του πλανήτη που μειώθηκε κατά 41%.

Το πόσο της φοροδιαφυγής των πλουσίων – πολυεθνικών που κρύβεται σε φορολογικούς παραδείσους , ανέρχεται στα 7.6 τρις δολάρια  , αν αυτό το πόσο που μπορούσε να φορολογηθεί , θα πρόσφερε κάθε χρόνο στις κυβερνήσεις για ανάπτυξη και καταπολέμηση της φτώχειας ,  190 δις δολάρια .

 Θα πρέπει οι παγκόσμιοι ηγέτες σε έναν κόσμο που 1 στους 9 ανθρώπους πάει για ύπνο νηστικός , να πάρουν μέτρα ούτως ώστε να φορολογηθούν οι πλούσιοι και οι πολυεθνικές εταιρίες , που συνεχίζουν να αυξάνουν τα χρήματα που “κρύβουν” σε offshore δήλωσε ο Mark Goldring, Chief Executive της Oxfam GB .

 

Στον παρακάτω πινάκα βλέπουμε πόσοι ήταν οι άνθρωποι που έχουν περισσότερο από το 50% του φτωχότερου πληθυσμού της γης και πόσοι θα είναι μέχρι το 2022 αν συνεχίσει η οικονομική ανισότητα σε αυτούς τους ρυθμούς  μέχρι το 2022 .

 

Billionaires on a Bus-Simplified-01 1

 

 

Best of internet