Quantcast
POLITIX

Απίστευτο δούλεμα μας ρίχνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την εκκένωση της Ειδομένης από τους πρόσφυγες

Μόλις γίναμε κάτι σαν μνημονιακή Βόρεια Κορέα


felix · 9 Δεκεμβρίου 2015

Όπως ίσως ξέρατε, μέχρι σήμερα το πρωί οι πρόσφυγες του καταυλισμού της Ειδομένης Κιλκίς είχαν κάνει κατάληψη στο σιδηροδρομικό σταθμό για να διαμαρτυρηθούν για το ότι δεν τους επιτρεπόταν να φύγουν από τη χώρα.

FA3A3FBDC6DDAE96AB4A6EDE1FF49C77

Η κατάληψη εκκενώθηκε σήμερα από την ελληνική αστυνομία με ξύλο και προσαγωγές, όπως μας ενημερώνουν ξένος δημοσιογράφος του Vice και της Telegraph:

Περιμένατε κάτι διαφορετικό; Ε υπάρχει. Για να γίνουν όλα αυτά, η αστυνομία με κυβερνητική εντολή (προφανώς) έδιωξε όλους τους δημοσιογράφους για να κάνει χαλαρή τη δουλίτσα της. Αν αναρωτιέστε για την κυβερνητική εντολή:

Η επιχείρηση στην Ειδομένη έπρεπε να γίνει και ήταν μία ήπια διαδικασία απομάκρυνσης των ανθρώπων, στους οποίους δεν επιτρεπόταν η διέλευση στην ΠΓΔΜ, με προορισμό την κεντρική Ευρώπη”, δήλωσε στο “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Παραστατίδης.

 

Όσο για τη χουντικού τύπου λογοκρισία, δεν το λέμε εμείς, το λένε οι δημοσιογράφοι του Αssociated Press και του Reuters:

“Εγώ, ο Κώστας Καντούρης (δημοσιογράφος associated press, Μακεδονία) και οι φωτορεπόρτερ Αλέξανδρος Αβραμίδης (Reuters, Μακεδονία), Γιάννης Παπανίκος (associated press) βρισκόμασταν στον χώρο από πολύ νωρίς.

Οι άνδρες της ασφάλειας μας είπαν ότι πρέπει να φύγουμε από τον χώρο, γιατί θα εξελίσσονταν μια επιχείρηση την οποία δεν έπρεπε να δούμε.  Εμείς αντιδράσαμε, είπαμε ότι αυτή είναι η δουλειά μας και ότι βρισκόμασταν τουλάχιστον 300 μέτρα μακριά από τον καταυλισμό με αποτέλεσμα να μην δυσχεραίνουμε το έργο της αστυνομίας.

Δέκα λεπτά μετά, ήρθε ένα άλλο αυτοκίνητο της ασφάλειας, μας ζήτησαν τις ταυτότητες μας και μας είπαν ότι θα προσαχθούμε στο αστυνομικό τμήμα Ευζώνων για εξακρίβωση στοιχείων.   Ο στόχος τους ήταν  να φύγουμε από τον χώρο.  Μας  πήγαν με συνοδεία δύο αυτοκινήτων στο αστυνομικό τμήμα Ευζώνων και  μας άφησαν να φύγουμε μισή ώρα μετά.

Ο στόχος τους είχε επιτευχθεί.  Είχαμε απομακρυνθεί από την Ειδομένη και δεν μπορούσαμε να επιστρέψουμε, αφού ο χώρος  είχε αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.  Ουσιαστικά αυτό που ήθελε να πετύχει η αστυνομία, ήταν η φίμωση του Τύπου και  η ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ.”

Αυτή τη στιγμή, 1200 μετανάστες τουλάχιστον βρίσκονται σε λεωφορεία καθοδόν για την Αθήνα.

2015-12-09t100955z_103622258_d1aesahhgdaa_rtrmadp_3_europe-migrants-greece

Το πιο τραγελαφικό μέσα σε όλα αυτά όμως είναι το εξής. Ότι όλη αυτή την ώρα που γίνονταν προσαγωγές ρεπόρτερ για να μη μπορέσουν να καλύψουν τα γεγονότα, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της επίσημης εφημερίδας του της Αυγής και του κρατικού καναλιού, της ΕΡΤ, πούλαγε τρελίτσα πως όλα πάνε πρίμα:

12348341_10153784153964855_56709424_n

 

ΡΟΜΠΕΣ

Best of internet