Quantcast
THE STREAM

Δημοψήφισμα για να διαγράψει τους εσωτερικούς οχτρούς του θέλει ο Κασσελάκης

Εντωμεταξύ αυτοί αποχωρούν χωρίς να τον περιμένουν


THE NEWSROOM · 10 Νοεμβρίου 2023

Πρέπει να του το αναγνωρίσουμε αυτό: Ο Στέφανος Κασσελάκης δίνει ασταμάτητα content από την πρώτη στιγμή που φάνηκε ότι θα παίξει ρόλο πρωταγωνιστή στον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα κυριολεκτικά ξεπέρασε τον εαυτό του προτείνοντας να πάει στον λαό η πρόταση εκπαραθύρωσης των 4 μεγάλων εσωτερικών του αντιπάλων, δηλαδή των Φίλη, Βίτσα, Τζουμάκα και Σκουρλέτη.

Υπενθυμίζουμε ότι o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (ξεκινώντας από τον Τζουμάκα) θέλει να τους διαγράψει όλους αυτούς γιατί με τις δηλώσεις τους εξέθεσαν το κόμμα or something, αλλά η διαγραφή τους δεν είναι τόσο απλό ζήτημα. Έτσι, αποφάσισε να καλέσει εσωτερικό δημοψήφισμα. Στο κάτω κάτω, η απευθείας λαϊκή ψήφος εξέλεξε τον ίδιο, οπότε τι σημασία έχει λίγη ακόμη καρτουνοποίηση;

Μάλιστα, το κοινοποίησε με βίντεο στα social:

«Δε θα κάνω πίσω. Η λειτουργία ενός κόμματος, πόσω μάλλον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποτελεί πολύ σοβαρό ζήτημα για να γίνεται θέμα αναβολών και σκόπιμων ή μη καθυστερήσεων.

Γι’ αυτόν τον λόγο αύριο θα ζητήσω από την Κεντρική Επιτροπή να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος απευθείας από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για την αποπομπή των 4 στελεχών που προσέβαλαν βάναυσα όλους μας. Εάν η Κ.Ε. αρνηθεί, θα προχωρήσω στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με αίτημα του 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως προβλέπει το καταστατικό μας.»

Το αστείο είναι ότι μάλλον δε θα καταφέρει να τους διαγράψει έτσι κι αλλιώς, διότι παίζει να φύγουν όλοι από μόνοι τους. Οι Φίλης και Σκουρλέτης αποχώρησαν ήδη χωρίς να περιμένουν το δημοψήφισμα, με τον δεύτερο να ασχολείται με τα εξής στην επιστολή του:

«Αν είναι δυνατόν οι άνθρωποι που ίδρυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ που συνέβαλαν καθοριστικά στο να ανατρέψει τους συσχετισμούς και τον οδήγησαν στην κυβέρνηση το 2015 να κατηγορούνται για υπονόμευση. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχείται σήμερα από αντιΣΥΡΙΖΑ, λαϊκίστικες και κεντροδεξιές απόψεις.

Ο δρόμος που έχει επιλέγει είναι αδιέξοδος, καταστροφικός και οδηγεί έξω από το πλαίσιο των ιδεών, των αξιών και των θέσεων της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς και δεν είμαι διατεθειμένος να τον ακολουθήσω. Επιλέγω να συνταχτώ με τις δεκάδες των στελεχών και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που καθημερινά αποχωρούν υπερασπιζόμενοι την πολιτική τους αξιοπρέπεια και αγωνίζονται για ένα καλύτερο κόσμο.»

Που είσαι Netflix να ζητήσεις δικαιώματα για σειρά.

Best of internet