Quantcast
THE STREAM

Άδωνις: «Βασικά, ποιος χέστηκε για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη»

Μάθετε πολιτική μπαλίτσα από τον άρχοντα υπουργό Ανάπτυξης


THE NEWSROOM · 9 Νοεμβρίου 2023

Δεν είναι καν σχήμα λόγου: Αυτό που γράφουμε στον τίτλο είναι ακριβής η σούμα της απάντησης του Άδωνι Γεωργιάδη στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελατόλα που του πήραν συνέντευξη στον Real FM. Η στιγμή της αλήθειας του Σπυρίδωνος Άδωνι ήρθε μετά από την παρακάτω ερώτηση των δημοσιογράφων, η οποία είχε ως θέμα τις πολιτικές εξελίξεις γύρω από την εξεταστική επιτροπή για το δυστύχημα στα Τέμπη:

«Στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τακτικής των κομμάτων, είδαμε το ΠΑΣΟΚ να θέλει να καταθέσει προανακριτική, πράγμα που σημαίνει ότι θέλει να βάλει και πρόσωπα για την τραγωδία των Τεμπών. Θα συμφωνούσε δεν ξέρω ο ΣΥΡΙΖΑ, μαθαίνω ότι δεν θα είχε αντίρρηση ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σπίρτζης. Ξαφνικά το ΚΚΕ κάνει έναν δικό του χειρισμό και καταθέτει πρόταση για εξεταστική από το 1997. Πώς βλέπετε να πηγαίνει αυτή η ιστορία και να δούμε τι έχουμε εξακριβώσει κλπ.»

Σε αυτό, ο τηλεπωλητής πρακτικά αντέτεινε ότι μπλα-μπλα-μπλα-ποιος χέστηκε για την εξεταστική επιτροπή ρε μπρο-μπλα-μπλα. Το φανταστικό είναι ότι το κόλλησε αυτό μέσα σε ένα δωρεάν σεμινάριο πολιτικής προς τους αντιπάλους του Μητσοτάκη:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει μιας πρωτοφανούς πολιτικής κυριαρχίας.

Κατά τη γνώμη μου ο κυριότερος λόγος που έχει αυτή την κυριαρχία, είναι γιατί όλοι του οι πολιτικοί αντίπαλοι έχουν αποφασίσει – δεν ξέρω για ποιους λόγους – αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν ενδιαφέρουν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους. Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα, πόσοι πιστεύετε από τους εκατό συμπολίτες μας αν τους ρωτήσουμε ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική Επιτροπή για τα Τέμπη; Και πόσοι ενδιαφέρονται για την ακρίβεια, για να βρει το παιδί τους δουλειά, για το μεταναστευτικό, για την ασφάλεια; Θέλετε να κάνουμε ένα πείραμα;

Να το κάνετε στον Real από περιέργεια. Οι άνθρωποι έχουν αφήσει τον Μητσοτάκη να είναι ο μοναδικός πολιτικός στην Ελλάδα που ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα. Δεν είναι ότι τα κάνει τέλεια. Με σωστά και λάθη. Αν το δεις από μακριά, ποιος πολιτικός ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα στην Ελλάδα, είναι ο εξής ένας: ο Μητσοτάκης. Αυτό που κάνουν είναι αυτοκτονικό για τους εαυτούς τους. Ασχολούνται με θέματα που δεν αφορούν κανέναν στην Ελλάδα.»

Το επίμαχο σημείο από το 10:50 και μετά:


Η αλήθεια είναι ότι τα Τέμπη μπορεί να μην έκριναν με κανέναν τρόπο τις εκλογές (πόσο μάλλον, η εξεταστική επιτροπή γι’αυτά), αλλά είναι ζητήματα που κάποιους τους απασχολούν. Πχ, τους συγγενείς των θυμάτων, για τους οποίους το να γίνει η εξεταστική (και κυρίως, να καταλήξει κάπου) μπορεί να έχει κάποια σημασία.

Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Βαγγέλης Βλάχος, ο οποίος έχασε στο δυστύχημα τον άδερφό του Βάιο. Ο κ. Βλάχος σχολίασε τις δηλώσεις του Άδωνι στο Twitter:

«Ρωτάει ο @AdonisGeorgiadi, να κάνει “πείραμα” ο Real, να μάθει πόσοι από τους 100 ενδιαφέρονται για τα Τέμπη; Θα του πω εγώ.

Από τους 100 που ήταν στις μηχανές και στα πρώτα βαγόνια ρωτάνε τουλάχιστον 57.

Αλλά επειδή δεν έχουν πλέον φωνή, τους δανείζουμε εμείς τη δική μας.»


Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ομολογουμένως αξιοπρόσεχτη ψυχραιμία του, έδωσε τη συνταγή στα σχόλια:


Ο υπουργός Ανάπτυξης τα άκουσε και από την Ανθή Βούλγαρη στη σημερινή (9/11) εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega». Προφανώς, ούτε αυτή εκτίμησε το δωρεάν σεμινάριο πολιτικής:

«Πάμε τώρα σε μια δήλωση που έκανε ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης, την οποία εγώ δεν άκουσα αλλά είναι όπως τα είπε χτες ο Ιορδάνης στην σύσκεψη, πραγματικά ντρέπομαι.

Είναι ντροπή! Συγγνώμη. Να σας πω κάτι, κύριε Γεωργιάδη; Μπορεί οι 100 να μην ενδιαφέρονται, αλλά υπάρχουν 57 οικογένειες που θρηνούν ακόμα τα παιδιά τους. Και μαζί με αυτές τις 57 οικογένειες είναι και οι φίλοι των παιδιών, είναι και όσοι ήξεραν τα παιδιά και υπάρχουμε και κάποιοι που πραγματικά νοιαζόμαστε. Πραγματικά, είναι ντροπή, γιατί βγαίνατε και λέγατε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη, όποιος φταίει θα πάει στη δικαιοσύνη και τι γίνεται τώρα;

Το κουκουλώνουμε επειδή δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος και δεν έχετε κάνει μία κίνηση να πάνε αυτοί που πρέπει στη δικαιοσύνη και να μπουν και φυλακή; Ντροπή σας, ντροπή σας! Δηλαδή τις 57 οικογένειες τις αφήνουμε έτσι; Ρε συ Ιορδάνη συγγνώμη που ξεσπάω… Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν 57 οικογένειες που θρηνούν τα παιδιά τους.»

Ο Άδωνις απάντησε με σημερινό πρωινό gaslighting στο Twitter. Εκεί κλασικά προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν είπε αυτό που είπε (και κυρίως, δεν εννοούσε αυτό που εννοούσε), αλλά και ότι η ενασχόληση με την εξεταστική για τα Τέμπη από τα πολιτικά κόμματα είναι εκ φύσεως ψηφοθηρία:

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χυδαιότητα και εξαχρείωση στην Πολιτική από την προσπάθεια να κερδίσεις ψήφους πάνω στις ανθρώπινες τραγωδίες. Στην πραγματικότητα δηλαδή εκεί που οι συμπολίτες σου βιώνουν πόνο και πένθος εσύ να ψάχνεις για πολιτικό όφελος. Αυτό στηλίτευσα χθες στον Realfm 978 και σήμερα με την πολιτική εκμετάλλευση που επιχειρείται απλά δικαιώνομαι. Εγώ δεν είπα στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι «ουδείς ενδιαφέρεται για τα Τέμπη» όπως ψευδώς και δολίως γράφεται αλλά «ουδείς ενδιαφέρεται για την Προανακριτική ή την Εξεταστική για τα Τέμπη» δηλαδή για την πολιτική διελκυστίνδα των κομμάτων της Αντιπολιτεύσεως για την τραγωδία.

Το φοβερό αυτό δυστύχημα αυτό καθαυτό το διερευνά η Ελληνική Δικαιοσύνη και αυτή θα μας πει ποιος φταίει και ποιος όχι, η Κοινοβουλευτική διαδικασία προφανώς γίνεται για άλλους λόγους αφού πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη δεν έχει κανένα απολύτως νόημα πλην της Αντιπολιτευτικής φασαρίας. Και όμως σήμερα δύο πρωτοσέλιδα, «ευαίσθητων» υποτίθεται εφημερίδων παίζουν με τον πόνο των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους για να κτυπήσουν την Κυβέρνηση αποδεικνύοντας το βάσιμο του αρχικού μου επιχειρήματος και το γιατί το «θυμήθηκαν» ξαφνικά τώρα στον Σύριζα και ποιον πραγματικά σκοπό εξυπηρετούν. Εμείς θα επιμείνουμε να δίνουμε την καθημερινή μάχη για να λύσουμε τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος και που για να τα λύσουμε μας εμπιστεύθηκε.

Την ανθρώπινη μου ευαισθησία δεν την παραχωρώ ούτε στην μία ούτε στην άλλη εφημερίδα και εκφράζω φυσικά άλλη μία φορά τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων.»

Πάντως, χτες το βράδυ ζήτησε και μια συγγνώμη από τους συγγενείς, το οποίο μας κάνει να υποψιαζόμαστε ότι ξέρει ότι είπε μαλακία:


Μεγάλος στηλιτευτής, η αλήθεια είναι.

Best of internet