Quantcast
THE STREAM

Χανιά: Βίαιες επιθέσεις με ΑΥΓΑ έχουν πλήξει σχολεία και την εφορία τις τελευταίες μέρες

Ο αυγοπόλεμος μαίνεται και η κυβέρνηση κοιμάται


THE NEWSROOM · 3 Νοεμβρίου 2023

Κλιμακώνονται το τελευταίο διάστημα οι επιθέσεις με αυγά στα Χανιά, αγαπητές φίλες και φίλοι.Το βασικό επίκεντρο των εχθροπραξιών είναι τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής. Σήμερα το πρωί της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου, μαθητές από λύκειο εκτός πόλης έκαναν ντου σε σχολείο των Χανίων για να πετάξουν αυγά στους τοίχους του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η ρεβάνς, διότι την προηγούμενη μέρα το Χανιώτικο σχολείο είχε κάνει πρώτο επίθεση με αυγά στο εκτός πόλης σχολείο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο το τελευταίο διάστημα. Η αυγομαχία έχει ήδη συμπαρασύρει αρκετά γυμνάσια, λύκεια και ΕΠΑΛ των Χανίων. Το ενδιαφέρον είναι ότι δε φαίνεται να αφορά μόνο σχολεία. Διότι πριν από δέκα μέρες, ο αυγοπόλεμος χτύπησε και το κτήριο που στεγάζει την Eφορία Χανίων στην οδό Τζανακάκη.

Οι άγνωστοι αυγοφόροι έριξαν αυγά στην είσοδο του κτιρίου με προκηρύξεις μπινελίκια κατά της ΑΑΔΕ. Σύμφωνα με το zarpanews.gr, η πρόεδρος των εργαζομένων της εφορίας στα Χανιά Κλεοπάτρα Μπερτσουλάκη επιβεβαίωσε το γεγονός. Καταδίκασε επίσης την επίθεση ως απαράδεκτη και είπε ότι ο κόσμος πρέπει να λύσει τα προβλήματα που έχει με την εφορία με άλλο τρόπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αυγοεπίθεση στην εφορία θεωρήθηκε τόσο σημαντικό γεγονός που το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του κτηρίου θα παραδοθεί στην Αστυνομία. Αυτά είναι τα ντοκουμέντα της επίθεσης:

Ελπίζουμε να μη θρηνήσουμε αθώα θύματα.

 

 

 

 

Best of internet