Quantcast
THE STREAM

Νάξος: Φορτηγά μάζευαν ομπρελοξαπλώστρες μέσα στη νύχτα, για κάποιο περίεργο λόγο

Σίγουρα η χτεσινή καταγγελία για καταστροφή παραλίας από εκσκαφέα δεν έχει καμία σχέση με αυτό


THE NEWSROOM · 4 Αυγούστου 2023

Μήπως το publicity δεν είναι πάντα καλό; Αυτό λογικά θα αναρωτιέται η επιχείρηση εστίασης που είχε απλώσει τα πράγματα της σε παραλία της Νάξου. Όπως γράφαμε χτες, κάποιος τσάκαλος είχε ξεκινήσει να βγάζει με εκσκαφέα τα βράχια και τις πλάκες που βρίσκονταν μέσα στη θάλασσα της παραλίας Πλάκα. Λογικά, θα είναι βράχια που μισούν την ανάπτυξη.

Όπως και να’χει, η πρωτοβουλία του έγινε αντιληπτή και στη συνέχεια καταγγέλθηκε από την κίνηση «Σώστε τις παραλίες της Νάξου», μέλος της οποίας βγήκε στην ΕΡΤ για να μεταφέρει στο κοινό την ναξιώτικη πατέντα. Η συνέχεια του δράματος, σύμφωνα με την Καθημερινή, έλαβε χώρα χτες αργά το βράδυ, όταν κάτοικοι αντιλήφθηκαν φορτηγά χωρίς πινακίδες να μαζεύουν τις ξαπλώστρες και τον υπόλοιπο εξοπλισμό από τα διάφορα μαγαζιά την παραλία Πλάκα. Κάτι αντίστοιχο έγινε και σήμερα το πρωί σε άλλες μεγάλες παραλίες όπως η Αγία Άννα και ο Άγιος Προκόπιος.

Δείτε τις φωτογραφίες από τη νύχτα και το επόμενο πρωί:

Το ίδιο άρθρο της Κ υποστηρίζει ότι η ξαφνική εξαφάνιση είναι πιθανό να συνδέεται με ελέγχους που είναι πιθανό να γίνουν, ή με ελέγχους που κάποιος σφύριξε στους ενδιαφερόμενους ότι θα γίνουν. Εκτός από τις αυθαίρετες κατασκευές, οι επιχειρηματίες φοβούνται και τα πρόστιμα από τις αυθαίρετες επεκτάσεις σε χώρο που δεν αναλογεί στα συμβόλαια που υπογράφτηκαν – αυτό ακριβώς που υποδεικνύει (με δεδομένα!) η περίπτωση της Πάρου.

Από την άλλη, το Σώστε τις παραλίες της Νάξου» έχει συλλέξει στοιχεία επί του θέματος και σκοπεύει να παραδώσει σχετικό φάκελο στον εισαγγελέα το προσεχές διάστημα. Υλικό όπως φωτογραφίες από drone κλπ θα μπορεί εύκολα να αποδείξει ποιος είχε κάνει τι, ακόμη κι αν μάζεψε την πραμάτεια του. Έτσι, η Κτηματική Υπηρεσία θα ρίξει τις αντίστοιχες καμπάνες.

Λέτε στην Ελλάδα το μόνο βιώσιμο κράτος να είναι το DIY;

 

 

Best of internet