Quantcast
THE STREAM

Νάξος: Εντερπρενέρ έβαλε εκσκαφέα στη θάλασσα για να βγάλει βράχια από παραλία

Κάποιος αποφάσισε να βγάλει τις πλάκες από την παραλία Πλάκα, κάτοικοι καταγγέλουν (και δεν κάνουν πλάκα)


THE NEWSROOM · 3 Αυγούστου 2023

Αν μη τι άλλο, τα media δε σταματούν ποτέ να βρίσκουν μέτρια ονόματα για κινήσεις πολιτών – θυμάστε το Κίνημα της Πατάτας;  Αναφερόμαστε στις πρωτοβουλίες που έχουν ξεκινήσει σε διάφορα νησιά για την διάσωση των παραλιών από τα μπιτσόμπαρα, οι οποίες έχουν ήδη αποκτήσει το όνομα «Κίνημα της Πετσέτας».

Αυτή τη φορά, έχουμε να κάνουμε με την κίνηση «Σώστε τις παραλίες της Νάξου», μέλος της οποίας βγήκε στον αέρα της ΕΡΤ για να κάνει μια ομολογουμένως εντυπωσιακή καταγγελία. Εκτός από τα γνωστά (όπως παράνομη επέκταση από ομπρελοξαπλώστρες στο 80-90% της παραλίας και παράνομες κατασκευές τύπου πέργκολες, εξέδρες κλπ) που γίνονται σε διάφορες παραλίες, η κ. Ελένη Ανδριανοπούλου είπε και κάτι πιο εντυπωσιακό: Ένας ιδιώτης έβαλε εκσκαφέα μέσα στη θάλασσα και άρχισε να ξηλώνει τα βράχια (!) και τις πλάκες από την παραλία Πλάκα.

Όπως είπε:

«Η παραλία λέγεται Πλάκα για αυτό τον λόγο. Οι πλάκες προστατεύουν την παραλία και την αμμουδιά, για να μην φύγει από το κύμα και τον αέρα. Σ’ αυτό το σημείο, όπου οι ζημιές δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί, η θάλασσα έχει μπει μέσα. Η διάβρωση στις ακτές είναι συνεχής, ο ανθρώπινος παράγοντας επιταχύνει ραγδαία την διάβρωση, είναι ένα πολύ σοβαρό φαινόμενο. Μιλάμε για μια οικολογική καταστροφή αλλά και οικονομική καταστροφή του νησιού.»

Μπομπ ο μάστορας: Ελληνικός τουρισμός edition.

Best of internet