Quantcast
THE STREAM

«Η TV δε θα με αποσπάσει από το πολιτικό μου έργο» μας καθησύχασε ο Αλέξης Γεωργούλης

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, διότι μπορεί να τα κάνει όλα μαζί


THE NEWSROOM · 8 Οκτωβρίου 2020

Τις απορίες που όλες και όλοι είχαμε για την πολιτική του καριέρα έλυσε ο αγαπημένος μας ευρωβουλευτής των τελευταίων χρόνων, Αλέξης Γεωργούλης. Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή Μικροσκόπιο, ο ευρωεκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε για διάφορα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και για διπλό ταμπλό που παίζει ως παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής «Joker».

Όπως τόνισε λοιπόν, ο κόσμος τον έβγαλε ευρωβουλευτή επειδή τον αγαπάει (όπως του είπε και η μαμά του) και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να του ανταποδώσει την αγάπη:

«Είμαι ηθοποιός που νιώθω υποχρέωση να υπερασπιστώ όπως μπορώ τα δικαιώματα μιας κοινωνίας. Η μητέρα μου μού είπε ότι βγήκα στις Ευρωεκλογές επειδή ο κόσμος με αγαπάει. Και να ανταποδώσω την αγάπη που πήρα.»

Λίγο πιο σύνθετο ήταν το επιχείρημα για το διπλό του ρόλο ως ευρωβουλευτής – παρουσιαστής. Αρχικά, ο κ. Γεωργούλης τόνισε ότι το παρουσιάζειν είναι μέρος της ταυτότητάς του, η οποία θα αλλοιωθεί (ή θα παραχαραχθεί σαν την ιστορία, αν το προτιμάτε) αν το σταματήσει.

«Αυτό είναι ουσιαστικά η αλλοίωση της ταυτότητάς μου. Και θα πρέπει να ξεχάσω την υπόλοιπή μου ζωή.»

Στη συνέχεια μας καθησύχασε ότι η δουλειά αυτή δεν πρόκειται να πλήξει το πλούσιο (1, 2, 3, 4, 5) έργο του ως ευρωβουλευτής. Κι επειδή έπρεπε να ακουστεί κι αυτό, τόνισε επίσης ότι παιδιά – σκυλιά δεν έχει (οκ, δεν είμαστε 100% σίγουροι για τα σκυλιά), οπότε μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει στον ελεύθερο του χρόνο:

«Δεν πηγαίνει πίσω το έργο μου σαν ευρωβουλευτής, επειδή συνεχίζω να δουλεύω σαν ηθοποιός. Αν κάποιος με κατηγορεί γιατί κάνεις και αυτό, είναι σαν να κατηγορείς και έναν άλλον ευρωβουλευτή γιατί έχει παιδιά που του απασχολούν χρόνο. Εγώ δεν έχω παιδιά, έχω ελεύθερο χρόνο, μπορώ να τον ξοδεύω όπου μου αρέσει.»

Τέλος, μας ενημέρωσε για το πόσο είναι ο τρέχων μισθός του ευρωβουλευτή, σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει σαν προοπτική καριέρας:

«Οι πολιτικοί δεν είναι σταρς. Δεν είναι ότι όποιος πολιτικός αναγνωρίζεται περισσότερο παίρνει περισσότερα λεφτά. Όλοι οι ευρωβουλευτές παίρνουν τον ίδιο μισθό, ανεξαρτήτως από τις δουλειές που κάνουν. Αυτός ο μισθός δεν είναι 20,000 ευρώ. Το 20,000, αυτός ο αριθμός υπήρχε στην προηγούμενη θητεία και τώρα αυτός ο αριθμός έχει γίνει 25,000 ευρώ. Άρα, τα 20,000 δεν ισχύουν. Ισχύουν τα 25,000 που αφορούν στα έξοδα του γραφείου που αν δεν γίνουν θα πρέπει να δοθούν πίσω.»

Όσο να’ ναι, έφυγε ένα άγχος.

Best of internet