Quantcast
THE STREAM

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ΔΕΝ κοιμάται γυμνός φορώντας άρωμα κουραμπιέ, αν και θα μέτραγε

Ίσως μία από τις πιο ξεχωριστές προσπάθειες παραπληροφόρησης όλων των εποχών, σύμφωνα με το αρχείο μας


THE NEWSROOM · 6 Μαρτίου 2019

Ότι ζούμε χώρα και στην εποχή της επαγγελματικής παραπληροφόρησης το γνωρίζαμε πολύ καλά έτσι κι αλλιώς, τα πράγματα που βλέπουμε τελευταία όμως θα μας κάνουν να πιστέψουμε ότι η Ελλάδα είναι το Χόλιγουντ των hoaxes. Μετά το πρόσφατο, πολυεπίπεδο χτύπημα του ΣΚΑΪ και του Νίκου Υποφάντη στο μέτωπο των ΑΤΜ, αλλά και το λιγότερο φαντεζί, πλην εξίσου γαργαλιστικό (παραλίγο) Russiagate του ΑΝΤ1, ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα πραγματικά αξιοπερίεργο hoax, με την υπογραφή της Κατερίνας Καινούργιου.

Φυσικά, η οικοδέσποινα του «Ευτυχείτε» δεν είναι καμιά χτεσινή: Εδώ και τόσα χρόνια έχει φτυαρίσει τόνους τηλεσαβούρας, έχει αναστήσει το blackface (και του φόρεσε και λεοπάρ) με σκοπό να δημιουργήσει μια μεταλλαγμένη εκδοχή του «Πάμε Πακέτο», έχει τσακωθεί με τα εκατομμύρια οπαδών των One της Κορέας – γενικά έχει να παρουσιάσει κάμποσο κυβερνητικό έργο. Τόσο που να εμπνέει και τους χιλιάδες οπαδούς της να της δίνουν ιδέες για την εκπομπή:

Anyway, αυτή τη φορά η Κατερίνα, θέλοντας προφανώς να ξεπεράσει τον εαυτό της και όλους τους παραπάνω, πήρε την πάσα από τον ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος έκανε δηλώσεις στο OPEN. Κάπου εκεί εμφανιζόμαστε εμείς, που βλέπουμε αυτό το καρέ και όπως καταλαβαίνετε, αποφασίζουμε να διερευνήσουμε το τι συμβαίνει:

Στις δηλώσεις του, ο άνθρωπος του οποίου η φωνή έχει εντυπωθεί στην παιδική μας ηλικία πιο σκληρά κι από μαρκάρισμα σε μοσχάρι, είπε τα εξής: α) Ότι του αρέσει να κοιμάται χωρίς εσώρουχα και β) ότι το αγαπημένο του άρωμα αυτή την εποχή είναι του κουραμπιέ. Για κάποιο λόγο αυτά τα στοιχεία από μόνα τους δεν είναι αρκετά γουστόζικα, φαίνεται πως αποφάσισε το team της Καινούργιου.

Έτσι, αποφάσισαν να τα μπλέξουν και τα δύο μαζί σε ένα ταμπλόιντ, επειδή αφενός το να κοιμάσαι γυμνός με άρωμα κουραμπιέ ακούγεται μεγαλειώδες και αφετέρου επειδή μπορεί να έβγαλαν και τα δικά τους γούστα τους. Αν υπήρχε κάποιου είδους βραβείο καλλιτεχνικού hoaxing (κατά το καλλιτεχνικό πατινάζ), πάει δικαιωματικά στην εκπομπή «Ευτυχείτε»:

Ίσως ήρθε η ώρα να τους αποκαλέσει ο Σπύρος Μπιμπίλας «κουραμπιέδες», όπως το είχε κάνει με τόση χάρη η Δήμητρα Ματσούκα:

Best of internet