Quantcast
THE STREAM

To battle που άνοιξε (και έχασε) η Καινούργιου με μια κορεάτικη pop μπάντα είναι απλώς, Ίντερνετ

Ξεκίνα να προσβάλλεις τα μέλη μιας pop μπάντας με εκατομμύρια οπαδούς εν έτει 2018 για την εμφάνιση τους, τι μπορεί να πάει στραβά


Κώστας Αρβανίτης · 7 Ιανουαρίου 2019

Εξίσου χαοτικό με το 2018 φαίνεται πως θα είναι το επόμενο έτος, αν κρίνουμε από το πρόσφατο αυτό battle στο οποίο συμμετείχε η Κατερίνα Καινούργιου, χωρίς μάλιστα καθόλου να το περιμένει πως θα καταλήξει σε κόντρα το πράμα όταν ξεκίνησε να προσβάλλει τελείως άγνωστους ανθρώπους για την εμφάνισή τους live στον αέρα. Όπως κάθε πραγματικά ξεχωριστή ιστορία όμως, δεν ξεκίνησε επειδή είπε κάτι για το ντεκαπάζ της Τζένης Μπότση ξέρωγω, αλλά επειδή έπιασε στο στόμα της τα μεγαλύτερα αστέρια της K-pop.

Σταρ αυτού του επιπέδου:

Πως φτάσαμε όμως σε αυτή τη σύγκρουση πολιτισμών, που δε θα κατάφερνε με την καμία να προφητεύσει ο Σάμιουελ Χάντινγκτον; Όλα ξεκίνησαν από το πάνελ της εκπομπής «Ευτυχείτε», όπου η Κατερίνα και το crew της αποφάσισαν να σχολιάσουν την λίστα με τους 100 ομορφότερους άντρες του 2018 που δημοσίευσε πρόσφατα η επιτροπή Independent Critics.

Ανάμεσα στους Μέσι, The Rock και Λεονάρντο ντι Κάπριο, υπήρχαν και μερικές πιο εξωτικές φυσιογνωμίες. Όπως ο Kim Tae-hyung, κατά κόσμον V, ο οποίος είναι μέλος της πασίγνωστης στην Κορέα και στον κόσμο k-pop μπάντας BTS, η οποία αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι πρόσφερε περισσότερα από ένα μέλη της στη λίστα. Μπορεί οι BTS να είναι σούπερ σταρ στη χώρα τους, να έχουν εκατομμύρια οπαδούς, να είναι πρέσβεις της Unicef, να έχουν μιλήσει στα Ηνωμένα Έθνη και να έχουν γίνει εξώφυλλο στο Time, στο «Ευτυχείτε» όμως είχαν πολύ σοβαρότερες ανησυχίες, όπως πχ αν ο V είναι άντρας ή γυναίκα (!).

Να σημειωθεί εδώ ότι το πολύ στυλιζαρισμένο ντύσιμο και βάψιμο είναι 100% κομμάτι της κουλτούρας του k-pop:

Παρόλα αυτά, η συζήτηση στο πάνελ έκρινε σωστό να θέσει ερωτήματα όπως «”τώρα αυτοί είναι άντρες; Άντρες… άντρες», ενώ φυσικά δεν έλειψε ούτε το «δεν έχω πρόβλημα με τις προτιμήσεις καθενός». Ένας άλλος μύστης του πάνελ μάλιστα δεν έχασε την ευκαιρία να τοποθετηθεί ως εξής:

«Αυτός δεν είναι άντρας. Για μένα είναι γυναίκα. Όσοι τον ψήφισαν (για άντρα) δεν βλέπουν καλά!»

Δείτε το βίντεο:

Το μεγαλείο της εποχής του Ίντερνετ βέβαια, είναι ότι όπως εμείς μπορούμε να δούμε ένα βίντεο με μια αρκούδα να παίζει κοντραμπάσο σε ένα χωριό της Λευκορωσίας λίγο αφότου έγινε, έτσι και το ντοκιμαντέρ της Καινούργιου μπορεί να κάνει το γύρω του κόσμου, αλλά για τους λάθος λόγους. Γιατί όπως είπαμε, οι BTS έχουν άφθονους οπαδούς, μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και Έλληνες, οι οποίοι έκαναν γνωστές τις ατάκες της εκπομπής στους ξένους οπαδούς της μπάντας:

Από εκεί και πέρα, το διεθνές κοινό των BTS άρχισε να κινητοποιείται ενάντια στην Κατερίνα που τόλμησε να προσβάλλει τους αγαπημένους του σταρ φτιάχνοντας βίντεο όπου υπάρχουν υπότιτλοι (!) για τα σχόλιά της, αλλά και σπαμάροντας κάθε πιθανό λογαριασμό της στα social media με σχόλια αυτού του τύπου:

Η παρουσιάστρια αναγκάστηκε τελικά να κηρύξει υποχώρηση:

View this post on Instagram

Ο σεβασμος της κουλτουρας κάθε λαού, είναι αδιαμφισβητητος και αποτελεί μια από τις αρχες μου. Οπως επισης και η στήριξη και αποδοχή κάθε διαφορετικοτητας που ποτέ δεν αντιμετώπισα ως κάτι λανθασμένο ή κακό. Αντίθετα μάλιστα τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική ζωή μου, παλεύω καθημερινα για το αντίθετο. Το να σχολιάσω χιουμοριστικά μια «λίστα» με ωραιους ανδρες στο πλαίσιο θεματος της εκπομπης που παρουσιάζω, δεν αμφισβητεί την καλλιτεχνική αξία του συγκροτήματος BTS, ή κανενός άλλου. Μάλιστα έγινε και η αφορμή να γνωρίσω ένα μουσικό φαινόμενο που δεν γνώριζα. Έχω δεχτεί και δέχομαι σκληρη κριτική για την εμφάνιση μου και γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει αυτό. Όπως επίσης γνωρίζω πολύ καλά ότι ο φανατισμός και οι απειλές, δεν συνάδουν με καμία κουλτούρα και με καμια στήριξη σημαντικών καλλιτεχνών, που δεν θα ήθελαν σίγουρα να υπάρχουν τέτοιες ακραίες συμπεριφορές στο όνομα τους….🙏🏻

A post shared by Katerina Kainourgiou Official (@katken85) on

Στο τέλος μάλιστα η Κατερίνα Καινούργιου κατέληξε να κάνει tribute στη μπάντα στην εκπομπή της για να επανορθώσει:

Μάλλον στο μέλλον θα προσέχει περισσότερο το αν έχει εκατομμύρια fans αυτός που θα επιλέξει για να προσβάλλει για την εμφάνισή του.

Best of internet