Quantcast
POLITIX

Ο Τρύφων Αλεξιάδης του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι τελικά θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ και το Χαμόγελο του Παιδιού

Χαμογέλα ρε, τι σου ζητάνε


THE NEWSROOM · 8 Σεπτεμβρίου 2016

 

Για πολύ κόσμο ήρθε η λυπητερή του ΕΝΦΙΑ αυτό τον Σεπτέμβρη, αλλά φυσικά αυτό δεν αφορά μόνο σε φυσικά πρόσωπα αλλά και σε νομικά. Κάπως έτσι το κράτος ζητάει από το Χαμόγελο του Παιδιού να πληρώσει σε ΕΝΦΙΑ 57.313,31 Ευρώ. Παρά τα όσα λόγια συμπάθειας ακούστηκαν μέχρι και από την Κυβέρνηση, ωστόσο φάινεται ότι το Παιδί θα πρέπει και να πληρώσει το ΕΝΦΙΑ και να Χαμογελάει κι από πάνω.

 

aleksiadis-tha-plirwsei-enfia-to-xamogelo-tou-paidiou.w_l

Όπως διαβάζουμε εδώ, ο αναπλ. Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης απαντώντας σε ερώτηση του Πάνου Καμμένου σχετικά με το αν θα απαλλαχτεί τελικά το Χαμόγελο Του Παιδιού από τον ΕΝΦΙΑ, δεν άφησε περιθώρια επίλυσης του ζητήματος . Όπως ανέφερε ο Αλεξιάδης, δεν υπάρχει λίστα που να διαχωρίζονται φιλανθρωπικές οργανώσεις από γενικώς νόμιμα πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για να απαλλάσσουμε τα φιλανθρωπικά ιδρύματα.

ο Αναπλ. Υπουργός ανέφερε βέβαια ότι η κυβέρνηση γνωρίζει το σημαντικό έργο που επιτελούν αυτά τα ιδρύματα και ότι θα εξαντηθεί κάθε περιθώριο για να βρεθεί λύση.

«Μακάρι να μπορούσαμε να απαλλάξουμε αυτά τα ιδρύματα, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε αυτές τις ρυθμίσεις και προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο δίκαια μπορούμε. Να είστε σίγουροι ότι θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, γιατί γνωρίζουμε το σημαντικό έργο αυτών των ιδρυμάτων αλλά και το οικονομικό πλαίσιο που κινούμαστε. Μακάρι να μπορούσαμε να απαλλάξουμε αυτά τα ιδρύματα. Είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε αυτές τις ρυθμίσεις και προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο δίκαια

Ο Τρύφων Αλεξιάδης ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Θεανώ Φωτίου θα εντοπιστούν τα νομικά πρόσωπα που ασκούν φιλανθρωπικό έργο, θα προχωρήσουν στην πιστοποίηση τους και θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα, όπως διαβεβαίωσε. Αλλά μάλλον αυτό θα αφορά τον επόμενο ΕΝΦΙΑ που θα βρεθεί στο γραμματοκιβώτιο της ΜΚΟ.

Best of internet