Quantcast
POLITIX

O Eρντογάν έβγαλε ένταλμα σύλληψης για τον Χακάν Σουκούρ με την κατηγορία της τρομοκρατίας

Η επίδειξη δημοκρατικότητας του Ερντογάν δεν έχει τέλος


THE NEWSROOM · 12 Αυγούστου 2016

fft104mm4187119

 

Ένταλμα σύλληψης εξέδωσε η Τουρκία για τον πρώην διεθνή παίχτη με την εθνική Τουρκίας Χακάν Σουκούρ. Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν τον διάσημο επιθετικό για εμπλοκή του στην υπόθεση του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15 Ιουλίου κατά του Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα η κατηγορία είναι ότι ο Σουκούρ είναι μέλος ένοπλης τρομοκρατικής  ομάδας που καθοδηγείτε από τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος σύμφωνα με την Άγκυρα είναι και ο καθοδηγητής της απόπειρας του πραξικοπήματος.

97302

Ο Σουκούρ, ο πιο διάσημος Τούρκος ποδοσφαιριστής, το 2011 είχε κατεβεί στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας με το AKP, το κόμμα του Ερντογάν και είχε εκλεγεί βουλευτής. Το 2013 αποχώρησε από το κόμμα μετά από μια έρευνα για σκάνδαλα διαπλοκής που ειχαν στόχο τον Ερντογάν και κατόπιν αυτού πήγε με την πλευρά του Γκιουλέν.

Έχουν γίνει έρευνες από τις τουρκικές αρχές σε σπίτι που εικάζεται ότι είναι του Σουκούρ στην Κωνσταντινούπολη, άλλα και στου πατέρα του αλλά δεν έχει βρεθεί κανένας από τους δυο. Ο Χακάν Σουκούρ λέγεται ότι εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται στην Αμερική.

Ο Σουκούρ παραλίγο να φάει 4 χρονάκια φυλακή τον προηγούμενο Φεβρουάριο για ένα tweet του που οι αρχές θεώρησαν ότι προσβάλει τον Ερντογάν, κάτι το οποίο ο πρώην ποδοσφαιριστής είχε αρνηθεί.

Best of internet