Quantcast

Προπαγάνδα ή Πραγματικότητα

Ένα προπαγανδιστικό βίντεο της Βόρειας Κορέας μιλάει για την προπαγάνδα στην Δύση

EGO PETRO

19 Ιουλίου 2013

Πριν πάμε στο κυρίως πιάτο παρακάτω, ορίστε μια γεύση να σας προϊδεάσει:

http://www.youtube.com/watch?v=3x95uJjA8wM

 
 

Μετά από ταξίδι που έκανε στην νότιο Κορέα, ο Sabin (δεν αναφέρεται πουθενά το ονοματεπώνυμό του), γνωρίζει δύο άτομα τα οποία ισχυρίζονται ότι είναι αποστάτες από τη Βόρειο Κορέα. Βασισμένοι στην φήμη του ως καλού διερμηνέα και μεταφραστή, του δίνουν το συγκεκριμένο βίντεο ζητώντας του να το μεταφράσει στα αγγλικά και να το ανεβάσει στο ίντερνετ για να μπορέσει να το δει περισσότερος κόσμος. Παρά την πεποίθηση του ότι τα συγκεκριμένα άτομα ήταν πράκτορες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας μετάφρασε το κείμενο και το ανέβασε στο youtube.

 
 

Untitled

 
 

Στην περιγραφή του βίντεο μεταξύ άλλων γράφει:

 
 

Σε ένα ταξίδι μου να επισκεφθώ την οικογένειά μου στη Σεούλ τον Απρίλιο, με πλησίασε ένας άνδρας και μια γυναίκα που μου παρουσιάστηκαν ως αποστάτες της Βόρειας Κορέας. Μου έδωσαν ένα DVD που ήρθε πρόσφατα στην κατοχή τους και μου ζήτησαν να το μεταφράσω. Μου ζήτησαν επίσης να δημοσιευτεί ολόκληρη η ταινία στο Διαδίκτυο, έτσι ώστε να μπορεί να φτάσει σε παγκόσμιο ακροατήριο. Πίστεψα ό,τι μου είπαν και έγινε μία συμφωνία για να προστατεύσει η ταυτότητά τους καθώς και η δική μου.

nbsp;
 

Παρά τις ανησυχίες μου για το τι έβλεπα στην ταινία, προχώρησα στη μετάφραση και μετά ανέβασα την ταινία στο You Tube, λόγω του ασυνήθιστου περιεχόμενου της. Τώρα έχω κάνει δημόσια την πεποίθησή μου ότι αυτή η ταινία δεν προοριζόταν ποτέ για το εγχώριο κοινό της Λ.Δ.Κ. Αντ ‘αυτού, πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι παρουσιάστηκαν ως «αποστάτες», με πλησίασαν λόγω της φήμης μου ως μεταφραστή και διερμηνέα.

 

Επιπλέον, πιστεύω οτι αυτοί οι άνθρωποι εργάζονται για τη Λ.Δ.Κ. Το γεγονός ότι συνέχισα την μετάφραση και δημοσίευσα την ταινία δεν με κάνει συνένοχο στην πρόθεσή τους να διαδώσουν την ιδεολογία τους. Επέλεξα να ανέβει αυτή η ταινία στο ίντερνετ επειδή ανεξάρτητα από το ποιος το έκανε πιστεύω ότι οι άνθρωποι πρέπει να τη δούμε, λόγω των θεμάτων που εγείρει.

 
 

Εδώ ολόκληρο το βίντεο.

 
 

http://www.youtube.com/watch?v=6NMr2VrhmFI#time=0m0s

 
 

Ενότητες:

 
 

0:00 Introduction
6:54 Creating Ideas & Illusions
16:48 Fear
19:35 Religion
25:00 Beware the 1%
28:10 Emulating Psychosis
31:21 Rewriting History
41:15 The Birth of Propaganda
45:49 Cover Ups and Omissions
54:10 Complicity
58:05 Censorship
1:01:50 International Diplomacy
1:06:14 Television
1:08:11 Advertising
1:14:36 The Cult of Celebrity
1:22:34 Distraction
1:28:01 Terrorism
1:35:00 The Revolution Starts Now

 
 

Best of internet