Quantcast
THE STREAM

Οριστικό τέλος στα memes «πάτα το κουμπί» δίνει η Β. Κορέα κλείνοντας το κέντρο πυρηνικών δοκιμών της

Ο αγαπητός ηγέτης αποφάσισε να κατεδαφίσει τις επίμαχες εγκαταστάσεις, για να μη μπει ποτέ στον πειρασμό να πατήσει το κουμπί


THE NEWSROOM · 12 Μαΐου 2018

Τη χαριστική βολή στο αστειάκι με το κουμπί δίνει ο αγαπημένος ηγέτης Κιμ Γιόνγκ Ουν, αφόυ αυτοί που του ζητούσαν να πατήσει το κουμπί τον κούρασαν ακόμη περισσότερο και από τα ιμπεριαλιστικά γουρούνια τους Αμερικανούς. Υπό το φως της πρόσφατης συμφωνίας της Βόρειας και Νότιας Κορέας, ο Κιμ αποφάσισε να κλείσει το κέντρο πυρηνικών δοκιμών που βρίσκεται βορειοανατολικά της Β.Κορέας.

Όπως όλα δείχνουν από τις δορυφορικές εικόνες από το σημείο, το καθεστώς της Βορείου Κορέας έχει αρχίσει ήδη να υλοποιεί την κατεδάφιση του κέντρου, ενώ οι βασικές εργασίες αναμένονται μεταξύ της 23ης και της 25ης Μαΐου, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Αυτή η κίνηση, σύμφωνα με την Βόρεια Κορέα, γίνεται στο πλαίσιο υλοποίησης της δέσμευσης της για τη μη συνέχιση των πυρηνικών δοκιμών της.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, η κατεδάφιση του πεδίου πυρηνικών δοκιμών θα συμπεριλάβει την κατάρρευση όλων των υπόγειων στοών με ελεγχόμενες εκρήξεις, το κλείσιμο των εισόδων του, αλλά και τη μεταφορά όλων των εγκαταστάσεων παρατήρησης, των ερευνητικών υποδομών, αλλά και των σημείων ελέγχου ασφάλειας.

Δημοσιογράφοι από άλλες χώρες, μεταξύ αυτών, από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα θα προσκληθούν προκειμένου να καλύψουν το γεγονός της αποσυναρμολόγησης των εμβληματικών εγκαταστάσεων του κέντρου πυρηνικών δοκιμών, λογικά με τον Κιμ να χορεύει ζεϊμπέκικο μπροστά από το κατεδαφιζόμενο κέντρο πυρηνικών δοκιμών.

Πηγή: Washington Post, in.gr

Best of internet