Quantcast
THE STREAM

Τρελό παρεάκι με πυρηνικά και ο Ντένις Ρόντμαν έγραψαν σήμερα ιστορία στη Σιγκαπούρη

Οι κολλητούληδες Τραμπ και Κιμ υπέγραψαν και κάποιες δεσμεύσεις για τα πυρηνικά


THE NEWSROOM · 12 Ιουνίου 2018

Η απόλυτη συνάντηση κορυφής στους θεαματικούς καιρούς της μετανεωτερικότητας πραγματοποιήθηκε χτες στην Σιγκαπούρη με τον πορτοκαλί πλανητάρχη και τον Κιμ Γιόνγκ Ουν να σφίγγουν τα χέρια και να ευαγγελίζονται μια νέα φιλική σχέση. Σε αυτό το υπερατλαντικό bromance είναι πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο της πρόσκλησης του Κιμ στον Λευκό Οίκο, ενώ ο Τραμπ έκανε και life coaching στον Κιμ, προτείνοντάς του να σταματήσει τις πυρηνικές δοκιμές και να το ρίξει στις μπίζνες με κτηματομεσιτικά και ξενοδοχεία.

Χειραψία

Από τις σφιχτές χειραψίες του πορτοκαλί πλανητάρχη δεν γλίτωσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, αφού το πρωί της Τρίτης, πριν από τη συνδιάσκεψη, έδωσαν μια πρώτη χειραψία μπροστά στις κάμερες, που ήταν κάπως έτσι:

Χειραψία Κιμ και Τραμπ στο Capella Resort στη Σιγκαπούρη, λίγο πριν την συνδιάσκεψη. Φωτογραφία: Evan Vucci/AP/Shutterstock

Σε εκείνο το σημείο ο Κιμ ακούστηκε να λέει στον Τραμπ μέσω του διερμηνέα του: «Νομίζω ότι ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθεί αυτή τη στιγμή. Πολλοί θα νομίζουν ότι είναι μια σκηνή απ’ τη φαντασία… από ταινία επιστημονικής φαντασίας». Φυσικά ακολούθησε και μια επαναληπτική χειραψία αμέσως μετά την συνδιάσκεψη, προς επίρρωση της κολλητοσύνης τους:

 

To «Κάνε μου Like είμαι πλοκ»

Ένας τρόπος για να καλοπιάσεις κάποιον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, είναι να του κάνεις ένα καλό, ξεγυρισμένο κατ’ ιδίαν like. Αυτό έκανε και ο Ντόναλντ Τραμπ, όταν πριν από την συνδιάσκεψη έκατσαν μαζί ώστε ο πρόεδρος των ΗΠΑ να δηλώσει ότι «Νιώθω πραγματικά υπέροχα. Θα κάνουμε μια υπέροχη συζήτηση και πιστεύω (θα είναι) τεράστια επιτυχία. Θα είμαστε εξαιρετικά επιτυχείς και είναι τιμή μου και θα έχουμε μια θαυμάσια σχέση, δεν έχω καμία αμφιβολία.» (#great, #success #tremendous )

 

To ορεκτικό αστειάκι

Ο Τραμπ στην προσπάθειά του να εντυπωσιάσει τον αγαπητό ηγέτη, έκανε μια απόπειρα για να αστειευτεί, λίγο πριν το γεύμα στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης και όπως φαίνεται και από το σχετικό απόσπασμα, αυτή η προσπάθεια δεν πήγε καθόλου μα καθόλου καλά.

 

O κολλητούλης του Κιμ κλαίει on air φορώντας καπέλο MAGA

O πρώην μπασκετμπολίστας του NBA, καλό φιλαράκι του Κιμ και όπως φαίνεται, υποστηρικτής του Τραμπ, εμφανίστηκε στο CNN για να κάνει δηλώσεις σχετικά με την ιστορική συνάντηση, αλλά κάπου στην πορεία τον πήραν τα ζουμιά.

 

Η συνδιάσκεψη

Η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας κράτησε πέντε ώρες και έληξε με την υπογραφή μιας συμφωνίας, στην οποία ωστόσο οι δύο πλευρές συμφωνούν σε αρκετά γενικές δεσμεύσεις σχετικά με το μέλλον της Κορεατικής χερσονήσου.

Τη συμφωνία για πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου επιβεβαίωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την υπογραφή ιστορικής συμφωνίας του αμερικανού προέδρου με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των χωρών μας», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος και συνέχισε: «Δεν υπάρχουν όρια σε αυτό που μπορεί να πετύχει η Βόρεια Κορέα αν εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα και στραφεί προς το διεθνές εμπόριο».

Στη συνέχεια τόνισε πως κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον Κιμ, ο βορειοκορεάτης ηγέτης του είπε πως έχουν ήδη ξεκινήσει να διαλύουν ένα από τα κέντρα πυρηνικών δοκιμών, ενώ «σύντομα θα έχουν καταστραφεί όλοι οι πύραυλοι και τα όπλα».

 

Η συμφωνία

Απ’ την άλλη πλευρά, στο κείμενο της συμφωνίας, όπως φαίνεται από φωτογραφία που δημοσίευσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν γίνεται αναφορά στην απαίτηση της αμερικανικής πλευράς για «πλήρη, επαληθεύσιμη και μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση», μια φόρμουλα που θα σήμαινε την εγκατάλειψη των πυρηνικών όπλων και την αποδοχή επιθεωρήσεων, αλλά επαναλαμβάνεται μία παλαιότερη πιο αόριστου χαρακτήρα δέσμευση για μελλοντική αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

Στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συμφωνία, ο Τραμπ ανέφερε ότι «Ο Κιμ ταξιδεύει αυτή τη στιγμή για την Βόρεια Κορέα και ξέρω πως με το φτάσει στη χώρα του θα ξεκινήσει αμέσως να εργάζεται για τη συμφωνία».

Δεν γνωρίζουμε εάν ο Κιμ θα ακολουθήσει την πρόταση του καινούριου του φίλου, σταματώντας τις πυρηνικές δοκιμές και μετατρέποντας την Βόρεια Κορέα σε τουριστικό ριζόρτ, αλλά σίγουρα ανυπομονούμε να δούμε τι κινήσεις θα ακολουθήσει ο αγαπητός ηγέτης.

 

Πηγή: Reuters, CNN

Best of internet