Quantcast

Ο Stephen King έδωσε κινηματογραφικά δικαιώματα σε πιτσιρικάδες με αντίτιμο 1 δολάριο, γιατί αυτό είναι τέχνη

Ή είσαι άρχοντας, ή δεν είσαι

THE NERDSTREAM

23 Οκτωβρίου 2018

Ναι, περνάμε μια φάση μεγάλης Stephen King αναγέννησης, με τον άνθρωπο-κινηματογραφικό στούντιο να βρίσκεται έμμεσα παρών σε όλο και περισσότερα πρότζεκτ στην μεγάλη και τη μικρή οθόνη, λες και βρισκόμαστε ξανά στο 1986. Δεν είναι μόνο ότι τον τελευταίο χρόνο είδαμε πράγματα αξιοπρεπέστατα σαν το It και το Castle Rock. Είναι κι ότι ετοιμάζεται πολύ πράμα, από το sequel του The Shining μέχρι το νέο The Stand, κι από το Pet Sematary μέχρι το Boogeyman – με το It 2 να πλησιάζει φυσικά.

Κι ενώ, όπως είναι προφανές, όλα αυτά φέρνουν ακόμα περισσότερο κέρδος κι αναγνώριση στον αγαπημένο λαϊκό συγγραφέα, ο ίδιος είναι πολύ πιο χαλαρός απ’ όσο συνηθίζει η βιομηχανία της διασκέδασης. Σύμφωνα με το χτεσινό ρεπορτάζ του Mashable, μερικοί μαθητές από το Blaenau Gwent Film Academy στη Μεγάλη Βρετανία επικοινώνησαν με τον King και εξασφάλισαν τα κινηματογραφικά δικαιώματα για μια από τις ιστορίες του έναντι του αξιολάτρευτου ποσού του ενός (1) δολαρίου.

Συγκεκριμένα, το νταραβέρι έγινε στα πλαίσια του προγράμματος Dollar Babies στην επίσημη ιστοσελίδα του King, όπου επιτρέπει σε σπουδαστές κινηματογράφου να παίρνουν τα δικαιώματα των ιστοριών του σε τραγικά χαμηλές τιμές. Ναι, είναι γαμάτο και μπράβο του. Και κάπως έτσι, ένας 16χρονος κι ένας 14χρονος πρέπει να χέστηκαν από την χαρά τους εξασφαλίζοντας το Stationary Bike από την συλλογή διηγημάτων Just After Sunset, το οποίο έπειτα θα μετατρέψουν σε ταινία μαζί με καμιά 30ριά ακόμα συμμαθητές τους.

Αν τυχόν ψήνεστε κι εσείς να τσιμπήσετε κανέναν Stephen King σε τιμή περιπτέρου, μην διστάσετε.

Best of internet