Quantcast

Το «The Stand» του Στίβεν Κινγκ επιστρέφει στην τηλεόραση με 10 επεισόδια post-apocalyptic λατρείας

Το Κοράκι με άλλα λόγια, για όσους προτιμούν την ελληνική μετάφραση

THE NERDSTREAM

3 Απριλίου 2018

Μπορεί να έχετε διαβάσει το γιγάντιο μυθιστόρημα The Stand (ή Το Κοράκι, όπως μεταφράστηκε στα ελληνικά) του Στίβεν Κινγκ, το οποίο ανέρχεται στις 1000 και κάτι σελίδες. Μπορεί, από την άλλη, να θυμάστε την ομώνυμη μίνι-σειρά των 90s με τους Gary Sinise και Molly Ringwald, η οποία ήταν ένα απ’ τα τότε αγαπημένα πράγματα κάθε τοπικού βιντεοκλάμπ.  Όπως και να ‘χει, όμως, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το The Stand είναι ένα απ’ τα πιο φιλόδοξα και πληθωρικά έργα του αγαπημένου μας λαϊκού λογοτέχνη.

Ενώ, λοιπόν, μέχρι πριν κάνα-δυο χρόνια γνωρίζαμε ότι ετοιμαζόταν ένα franchise 4 ταινιών βασισμένο στο The Stand από τον Josh Boone (σκηνοθέτη του The Fault in Our Stars αλλά και του επερχόμενου The New Mutants), τελικά αυτό το project έφαγε πόρτα πανηγυρικά. Απ’ την άλλη, όμως, ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών από το Tracking Board, αποκάλυψε ότι το The Stand είναι στα σκαριά ως 10ωρη σειρά για λογαριασμό του CBS All-Access, με τον Boone και πάλι επικεφαλής.

Αυτά που έχουμε να πούμε εμείς είναι τα εξής. Πρώτον, ότι θα δούμε τόσο Στίβεν Κινγκ τα επόμενα χρόνια που θα είναι σαν να βρισκόμαστε ξανά στο 1986 (πράγμα όχι κακό απαραίτητα). Δεύτερον, ότι προφανώς η ιδέα να μετατραπεί σε σειρά αντί για ταινία είναι προφανώς ευπρόσδεκτη, αφού το βιβλίο είναι τόσο ογκώδες που χρειάζεται να πάρει την άπλα του. Τρίτον, ότι ελπίζουμε να πάει καλύτερα απ’ ό,τι οι προηγούμενες απόπειρες μεταφοράς του από David Yates και Ben Affleck που επίσης έσβησαν αθόρυβα χωρίς να αποφέρουν καρπούς.

Best of internet