Quantcast

Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ θα είναι ο ενήλικος Ντάνι Τόρανς στο sequel της Λάμψης

Το Doctor Sleep του Στίβεν Κινγκ έρχεται στη μεγάλη οθόνη

THE NERDSTREAM

14 Ιουνίου 2018

Έχει υπάρξει αμέτρητα άτυχα παιδάκια στην ιστορία του horror κινηματογράφου, αλλά ελάχιστα απ’ αυτά ήταν τόσο άτυχα όσο ο μικρός Ντάνι Τόρανς της Λάμψης. Δεν είναι μόνο ότι το αριστούργημα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ αξιοποίησε στο έπακρο της δυνατότητες του βιβλίου του Στίβεν Κινγκ (παρόλο που ο ίδιος δεν χώνεψε ποτέ την ταινία). Είναι επίσης ότι το να έχεις για πατέρα τον Τζακ Νίκολσον που κυνηγάει να σε σκοτώσει πρέπει να είναι μια από τις πιο τραυματικές εμπειρίες έβερ – και σίγουρα πιο τρομακτική απ’ το να βλέπεις κλάην οράματα απ’ το σκοτεινό παρελθόν του ξενοδοχείου.

Τέλος πάντων, μην ξεφεύγουμε. Το ουσιαστικό στοιχείο εδώ είναι ότι το 2013 ο Κινγκ είπε να γράψει ένα sequel του αρχικού μυθιστορήματος, στο οποίο έδωσε τον τίτλο Doctor Sleep. Εκεί, ακολουθούμε την ατόφια horror ιστορία του ενήλικου Ντάνι καθώς έρχεται αντιμέτωπος με τα ψυχικά τραύματα του παρελθόντος. Προφανώς, τα τσακάλια των χολιγουντιανών στούντιο δεν έχασαν χρόνο και ήδη η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου είναι στα σκαριά από την Warner Bros, με σκηνοθέτη τον Mike Flanagan που πέρυσι τα πήγε περίφημα με το Gerald’s Game του Netflix, δηλαδή άλλη μία από τις εκατομμύρια μεταφορές του Κινγκ στην οθόνη.

Χτες λοιπόν, μάθαμε ότι τον ενήλικο Ντάνι θα υποδυθεί ο αγαπημένος Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, κάτι με το οποίο συμφωνεί και ο ίδιος ο συγγραφέας, όπως λένε οι φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες. Και γιατί να μη συμφωνήσει άλλωστε; Είναι ένας αξιαγάπητος ηθοποιός με δυνατές ερμηνείες στο βιογραφικό του, αλλά και ουκ ολίγες τραγικά λανθασμένες επιλογές. Σε άσχετο θέμα λοιπόν, μέχρι να μάθουμε περισσότερα για την κινηματογραφική μεταφορά του Doctor Sleep (που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Γενάρη του 2020), θα έχουμε την μοναδική χαρά να παρακολουθήσουμε τον ΜακΓκρέγκορ φέτος το καλοκαίρι να παίζει στην live-action ταινία του Winnie the Pooh με τίτλο Christopher Robin.

Best of internet