Quantcast
ADVERTORIALS

Ούτε για δίκη δε θέλει να στείλει ο εισαγγελέας τον άνθρωπο που έπιασε η ΕΛΑΣ για τη Νέα Σμύρνη

Η δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας στην περίπτωση του 30χρονου Ινδιάνου αποδεικνύεται κάθε εξάμηνο και πιο fail


THE NEWSROOM · 12 Απριλίου 2022

Όλο και καλύτερα φαίνεται να πηγαίνει η προσπάθεια της ΕΛΑΣ να βρει έναν ένοχο για τις περσινές συγκρούσεις στη Νέα Σμύρνη. Υπενθυμίζουμε ότι ο βασικός κατηγορούμενος που βρέθηκε ήταν ένας 30χρονος με το ψευδώνυμο Ινδιάνος, ο οποίος έκατσε στη φυλακή 7 μήνες μέχρι να αρχίσει να γίνεται αντιληπτό ότι τα στοιχεία σε βάρος του είναι από γνωστή γερμανική αλυσίδα σουπερμάρκετ.

Η εισαγγελική πρόταση που τον έβγαλε από τη φυλακή ανέφερε το εξής:

«Oυδέν αποδεικτικό στοιχείο υφίσταται στη δικογραφία που να δικαιολογεί τη συνέχιση της κράτησής του.»

6 μήνες μετά την αποφυλάκιση, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο γραφική, διότι ο εισαγγελέας Διονύσιος Πολυζωγόπουλος είδε τη δικογραφία και έφτασε στο συμπέρασμα ότι ο κατηγορούμενος δε μπορεί καν να πάει σε δίκη. Όπως γράφει η εισήγησή του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών:

«Δεν υπάρχουν καθόλου ενδείξεις για παραπομπή του σε δίκη, γι’ αυτό πρέπει να μη γίνει κατ’ αυτού κατηγορία.»

Επίσης, ο εισαγγελέας προτείνει να αρθούν οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί με την αποφυλάκισή του: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μία φορά τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα. Να πούμε εδώ ότι παρά τα σαθρά στοιχεία, το κατηγορητήριο ήταν εξαιρετικά πλούσιο: Aπόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έκρηξη, κατασκευή/προμήθεια/κατοχή εκρηκτικών βομβών, διατάραξη κοινής ειρήνης από τελούντες βιαιοπραγίες, απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, εξύβριση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Υπενθυμίζουμε ότι η πλευρά του κατηγορούμενου είχε προσκομίσει μάρτυρες και βίντεο που έδειχναν τον Ινδιάνο να βρίσκεται στην Ελευσίνα την ώρα που υποτίθεται θα έπρεπε να είναι στη Νέα Σμύρνη και να ρίχνει τον αστυνομικό της ΔΡΑΣΗ από το μηχανάκι:

Όπως είπε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Παύλος Σαράκης:

«Οι ευθύνες των αξιωματικών της κρατικής ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ. για το φιάσκο της υπόθεσης είναι τεράστιες και πρέπει να αξιολογηθούν τόσο από την πολιτική τους ηγεσία όσο και από τη Δικαιοσύνη. Η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας με μόνο στοιχείο μία σαθρή κατάθεση ενός παράφρονα θα βαραίνει διά βίου τις συνειδήσεις όλων όσοι συνέπραξαν σε αυτήν.

Η περίπτωση του αποκαλούμενου Ινδιάνου θα πρέπει να αποτελέσει φάρο για τη Δικαιοσύνη, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα που στιγματίζουν τις ζωές ανθρώπων αλλά και την ίδια τη Δικαιοσύνη.»

Best of internet