Quantcast
THE STREAM

Άδωνις: «Ρε πείτε μπράβο στον Καραμανλή που παραιτήθηκε αντί να τον βρίζετε»

Πείτε του έναν καλό λόγο ΓΤΧΣ


THE NEWSROOM · 28 Μαρτίου 2024

Την πληγωμένη τιμή του Κώτσου του Καραμανλή υπερασπίστηκε με πάθος ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως είπε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, για κάποιο λόγο ο κόσμος συνεχίζει να δικάζει τον κατατρεγμένο πρώην υπουργό Μεταφορών αντί να του πει ΜΠΡΑΒΟ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛ- αντί να του πει συγχαρητήρια που παραιτήθηκε (και ξαναβγήκε βουλευτής μετά από 2,5 μήνες).

Όπως είπε:

«Φυσικά καλώς ανέλαβε τις πολιτικές ευθύνες ο πρώην υπουργός κ. Καραμανλής. Πρόκειται για τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες για έναν ΟΣΕ που ήταν το πιο βαθύ κράτος του Δημοσίου.

Το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Τότε, όταν ξεκίναγε η δεκαετία του 2000, η Ελλάδα είχε πολλούς δημόσιους οργανισμούς πάρα πολύ άρρωστους, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και τον ΟΣΕ. Την εικοσαετία που μεσολάβησε, έκανε τις τρεις να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και να έχουν περάσει στον 21ο αιώνα. Ο τέταρτος, ο ΟΣΕ δεν πέρασε ποτέ. Αυτή είναι η αλήθεια. Για αυτές τις πολιτικές ευθύνες ο Καραμανλής παραιτήθηκε από το πρώτο δευτερόλεπτο. Αντί να πούμε μπράβο ρε Καραμανλή που παραιτήθηκες από το πρώτο δευτερόλεπτο και ένας πολιτικός τουλάχιστον παραιτήθηκε, από εκείνη τη μέρα τον σταυρώνουμε. Για ποιο λόγο τον σταυρώνουμε;»

Είπε επίσης ότι είναι τόσο ευγενής που δεν απαντάει στην Καρυστιανού. Τον ευχαριστούμε και για λογαριασμό σας γι’αυτό:

«Λάθη γίνονται κάθε μέρα πολλά. Έχει γίνει ένα όμως βασικό λάθος εδώ. Η αστική μας ευγένεια και η ανθρωπιά μας δεν μας επέτρεψε να αντιμετωπίσουμε αυτή την υπόθεση από την αρχή όπως έπρεπε. Δηλαδή εγώ τον εαυτό μου που τον θεωρώ θαρραλέο, όταν βγαίνει μια μάνα και με βρίζει, έχετε δει τι λέει η κ. Καρυστιανού για μένα, με βρίζει. Μπορώ εγώ να απαντήσω στη μάνα; Μπορώ; Εμένα με λέει σκουπίδι, μύγα, με έχει πει διάφορα. Μπορώ εγώ να βγω να αντιδικήσω με τη μάνα;»

Λάθη γίνονται κάθε μέρα πολλά. Έχει γίνει ένα όμως βασικό λάθος εδώ. Η αστική μας ευγένεια και η ανθρωπιά μας δεν μας επέτρεψε να αντιμετωπίσουμε αυτή την υπόθεση από την αρχή όπως έπρεπε. Δηλαδή εγώ τον εαυτό μου που τον θεωρώ θαρραλέο, όταν βγαίνει μια μάνα και με βρίζει, έχετε δει τι λέει η κ. Καρυστιανού για μένα, με βρίζει. Μπορώ εγώ να απαντήσω στη μάνα; Μπορώ; Εμένα με λέει σκουπίδι, μύγα, με έχει πει διάφορα. Μπορώ εγώ να βγω να αντιδικήσω με τη μάνα;

Εντωμεταξύ, χτες ο ίδιος ο Καραμανλής οριακά μας είπε ότι πρέπει να τον παρηγορήσουμε και για τον πόνο που (αυτός) ένιωσε:

«Νομίζετε ότι δεν πονάω εγώ όπως κάθε Έλληνας; Δεν ανατριχιάζω όταν αναλογίζομαι το δράμα που πέρασαν τόσες οικογένειες; Δεν θα έδινα τα πάντα να ζουν αυτοί οι 57 άνθρωποι; Με πονάει περισσότερο ότι δεν μπορέσαμε να ξεριζώσουμε νοσηρές νοοτροπίες που οδήγησαν σε τέτοια λάθη.»

Πρόσθεσε βέβαια ότι στην πραγματικότητα αυτοί που τον χτυπάνε έχουν μυστικό σχέδιο να την πέσουν στη ΝΔ:

«Στόχος σας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνησή του και η παράταξη της ΝΔ.»

Μια μέρα θα μας ζητήσουμε να τους κεράσουμε ποτά σε κάποιο μπαρ για τις πίκρες που τους κεράσαμε.

(1, 2)

Best of internet