Quantcast
THE STREAM

H Ινδία ρίχνει μέχρι και 55% τις τιμές φαρμάκων για τον καρκίνο και άλλες κρίσιμες ασθένειες

Κλείστε εισιτήρια για φαρμακοτουρισμό


THE NEWSROOM · 12 Μαΐου 2016

Η Εθνική Αρχή Τιμολόγησης Φαρμακευτικών της Ινδίας πετσόκοψε τις τιμές μέχρι και 55% σε 54 σκευάσματα φαρμάκων που θεωρούνται ως απαραίτητα, συμπεριλαμβανομένων φαρμάκων για τον καρκίνο (εγκεφάλου κα μαστού), την υπέρταση, το διαβήτη, τις καρδιακές παθήσεις καθώς και πολλών αντιβιοτικών.

IndiaPharmaGeneric-621x338

Όπως διαβάζουμε εδώ, αυτή η απόφαση στοχεύει στην πτώση των τιμών των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται συχνά για κρίσιμες ασθένειες με το να επεκτείνουν τον έλεγχο των τιμών και σε νέα φάρμακα.

Σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, η Αρχή Τιμολόγησης Φαρμακευτικών της Ινδίας ζήτησε από κατασκευαστές, διανομείς και πωλητές να προσαρμόσουν τις τιμές στα νέα επιτρεπόμενα όρια άμεσα.

Το Υπουργείο Υγείας της Ινδίας αύξησε τα φάρμακα που εμπίπτουν σε έλεγχο τιμών από 685 σε 875. Η ΕΑΤΦ της Ινδίας έχει ήδη μειώσει τις τιμές σε 280 νέα φάρμακα τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη νέα λίστα.

Το σκεπτικό της απόφασης είναι να κατασταθεί οικονομικά προσιτή η θεραπεία κρίσιμων ασθενειών με τη μείωση των τιμών των φαρμάκων,

Πέραν του ελέγχου των τιμών, η κυβέρνηση της Ινδίας ερευνά κι άλλους τρόπους για να κάνει προσιτή την θεραπεία κρίσιμων ασθενειών. Το Υπουργείο Υγείας της χώρας ξεκίνησε το AMRI (Affordable Medicines and Reliable Implants for Treatment) για να παρέχονται φάρμακα για τον καρκίνο με μεγάλη έκπτωση. Επιπλέον το τμήμα των φαρμακευτικών άνοιξε τα καταστήματα Jan Aushadhi όπου πωλούνται φάρμακα σε φθηνότερες τιμές.

Best of internet