Quantcast
THE STREAM

Συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ: «Οκ μη δικάσουμε κι όλη την Αστυνομία επειδή έκαναν λάθη»

Κύριε συνδικαλιστά συγγνώμη που γεννηθήκαμε


THE NEWSROOM · 5 Απριλίου 2024

Κάπου ώπα με τα γαμωσταυρίδια στην ΕΛΑΣ στο μετέπειτα των Αγίων Αναργύρων. Τουλάχιστον αυτό είπε ο γνωστός για τις γνωμούλες του συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Δημοσθένης Πάκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών που την περίοδο μετά τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου είχε λανσάρει το θρυλικό «Αυτά κάνει η ΕΛ.ΑΣ. κι άμα γουστάρετε».

Αυτή τη φορά, ο κ. Πάκος βγήκε για να πει ότι οκ οι αστυνομικοί κάνουν κάπου κάπου λάθη, αλλά μην αρχίσετε να βρίζετε και ολόκληρη την ΕΛΑΣ, έτσι;

«Οι αστυνομικοί έχουν κάνει λάθη. Αυτό δεν δικαιολογεί να κανιβαλίζουμε εναντίον όλης της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένας νέος άνθρωπος, σκοτώθηκε από έναν αλήτη μπροστά στην πόρτα του αστυνομικού τμήματος. Δεν έχουμε αναρωτηθεί γιατί ο δράστης ήταν έξω.

«Δεν έχω ακούσει πουθενά γι’ αυτόν, ούτε το όνομά του δεν υπάρχει στη δημοσιότητα. Το θέμα είναι λοιπόν, να μη δικάσουμε τους αστυνομικούς περισσότερο από τον δράστη. Τις παθογένειες τις ξέρουμε, τις έχουμε καταγγείλει κι εμείς οι συνδικαλιστές. Οφείλουμε να τις καταγγέλλουμε συνέχεια, όχι όποτε μας βολεύει και εκ του αποτελέσματος.»

Όταν δε τον ρώτησαν για τον φρουρό (ο οποίος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση από τον Άρειο Πάγο αλλά συνέχιζε να υπηρετεί), ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ τα έριξε όλα στις ελλείψεις προσωπικού:

 «Tον διοικητή του ΑΤ τον ρωτήσαμε πόσους ανθρώπους είχε για να κάνουν αυτή τη δουλειά; Αν ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος είχε 100 ανθρώπους ίσως να μην τον έβαζε σκοπό, να τον έβαζε να κολλάει χαρτόσημα για να μην είναι με τους πολίτες.

Ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος κάτι πρέπει να τον κάνει. Διαβάζω για καρατομήσεις. Είναι πάρα πολύ ωραία λέξη. Ο διοικητής κρίθηκε ότι είχε 26 ανθρώπους και δεν ήταν καν στο σημείο την ώρα του περιστατικού και λέμε ότι καρατομήθηκε. Και το καλοκαίρι καρατόμησαμε τους τροχονόμους για 200 Κροάτες που έκαναν βόλτα όλη την Ελλάδα και σκότωσαν έναν άνθρωπο. Οι τροχονόμοι έφταιγαν. Έχουμε χάσει λίγο το μέτρο. Πρέπει να δούμε τι γίνεται στην κοινωνία.»

Φίλαθλοι προστατέψτε την ΕΛΑΣ μας!!

Best of internet