Quantcast
THE STREAM

Χαλκίδα: 23χρονη TikToker δικηγόρος περνάει πειθαρχικό για νομικό vlogging

Καμία από αυτές τις φράσεις δεν είναι στη Βίβλο


THE NEWSROOM · 5 Ιουνίου 2024

Σύγκρουση γενεών φαίνεται ότι υπάρχει στον δικηγορικό σύλλογο Χαλκίδας, αγαπητές φίλες και φίλοι. Μια νεαρή δικηγόρος ονόματι Μαρία Καρλή κλήθηκε σε πειθαρχικό συμβούλιο για τα βίντεο που ανεβάζει στο TikTok, όπου σαν vlogger που σέβεται τον εαυτό της διατυπώνει νομικές απόψεις για ζητήματα της επικαιρότητας. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει σύμφωνα με τον δικηγορικό κώδικα είναι η παράνομη διαφήμιση και η παροχή δωρεάν νομικών συμβουλών. Επίσης, κατηγορείται ότι ανέβασε TikTok μέσα από την αίθουσα των δικηγόρων στο Δικαστικό Μέγαρο, κάτι που η ίδια αρνείται.

Όπως είπε η ίδια, φυσικά σε video:

«Storytime για το πώς νιώθω που είμαι η πρώτη δικηγόρος στην Ελλάδα που διώκομαι για το TikTok. Ναι, έχω αυτήν την πρωτιά, ενώ υπάρχουν άπειροι δικηγόροι.»

Δήλωσε ακόμη τα εξής:

«Εγώ που ανοίγω την κάμερα του κινητού μου, όπως κάνουν πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι, και εκφράζω την άποψή μου εγώ παραβιάζω τον κώδικα; Εγώ ρωτώ εσάς, όταν συνάδελφοι δικηγόροι βρίσκονται σε εκπομπές τηλεοπτικές, σχολιάζουν και αναγράφεται η ιδιότητά τους δεν προβαίνουν σε παράβαση;

Το επάγγελμά μου το ασκώ και είμαι πολύ περήφανη.

Είναι πολύ χυδαίο και λυπηρό γιατί εγώ είμαι ένα παιδί που από το πρωί μέχρι το βράδυ στην κυριολεξία είμαι σε ένα δικηγορικό γραφείο. Το επάγγελμά μου το ασκώ και είμαι πολύ περήφανη με ευθιξία, αξιοπρέπεια και ήθος. Εγώ λοιπόν που από τον Νοέμβριο του 23 σχολιάζω την επικαιρότητα τους ενόχλησα;»

Η ίδια θεωρεί ότι πρόκειται για προσωπική στοχοποίηση, μιας και κάνει το ίδιο που κάνουν κι άλλοι δικηγόροι:

«Από τη στιγμή που είμαι σε έναν δικηγορικό σύλλογο εγγεγραμμένη και αυτός κινείται άδικα εις βάρος μου και στοχοποιώντας εμένα προσωπικά θα δώσω τις εξηγήσεις τις οποίες πρέπει να δώσω, θα υποστώ ό,τι πρέπει να υποστώ. Τέλος ο εκφοβισμός, τέλος ο σεξισμός από οποιανδήποτε χώρο και αν προέρχεσαι.

Υπάρχουν πολλά βίντεο με δικηγόρους που αναρτούν βίντεο με ενημερωτικό περιεχόμενο. Όταν συνάντησα όλα αυτά από τον δικηγορικό σύλλογο που ανήκω, ενώ υπάρχει και άλλη δικηγόρος από τον συγκεκριμένο σύλλογο, που αναρτά βίντεο, αναρωτήθηκα μήπως η επιλεκτικότητα της δίωξής μου μήπως καταδεικνύει κάτι άλλο; Θα έπρεπε όλοι οι δικηγόροι να έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Είμαστε στην εποχή της τεχνολογίας, είναι δυνατόν οι νέοι δικηγόροι να μην έχουν την ελευθερία της έκφρασης στον λόγο;»

Έρχεται άραγε η ώρα του νομικού giveaway; Θα δείξει εν καιρώ.

Best of internet