Quantcast
THE STREAM

Φωτεινό μυαλό από Βόλο πέρασε 12 κόκκινα για να μην του κάνουν αλκοτέστ

Ήταν μια στιγμή παραφροσύνης


THE NEWSROOM · 20 Δεκεμβρίου 2023

Χειρότερο σερί κακών αποφάσεων από οτιδήποτε μπορεί να έχετε μετανιώσει στη ζωή σας έκανε ένας 21χρονος Βολιώτης που οδηγούσε στο κέντρο της πόλης τα ξημερώματα του Σαββάτου 16/12. Αντί να σταματήσει για έλεγχο, προτίμησε να το σκάσει οδηγώντας με ταχύτητα και τα πράγματα πήγαν προβλέψιμα κατά διαόλου.

Το στόρι πάει ως εξής: Καταρχάς, ο νεαρός Βολιώτης ήταν σουρωμένος. Κατά δεύτερον, έκανε βόλτα με ένα αμάξι που δεν είχε πινακίδες (οι οποίες είχαν παρθεί πριν 10 μέρες). Όταν λοιπόν είδε το μπλόκο στην οδό Ιάσωνος, σκέφτηκε ότι αν του κάνουν έλεγχο θα φάει καλά. Έτσι, αποφάσισε να φάει ακόμη καλύτερα, αλλά με τους όρους του.

Πιο συγκεκριμένα, προσπάθησε να το σκάσει οδηγώντας, αλλά οι αστυνομικοί τον είδαν και άρχισαν να τον κυνηγούν. Τότε ο φίλος μας πάτησε γκάζι και άρχισε να περνάει κόκκινα φανάρια. Συνολικά, έφαγε 12. Βέβαια, ούτε αυτό κατάφερε να τον σώσει διότι μετά από μια στροφή βρέθηκε σε αδιέξο με ένα περιπολικό να του κλείνει τον δρόμο. Σε εκείνο το σημείο, επέλεξε και να τρακάρει το περιπολικό για να ξεφύγει, όμως αυτό δε σημαίνει ότι σκέφτηκε και πολύ το που θα πάει μετά. Γιατί φυσικά η αστυνομία τον βρήκε στο σπίτι του με το αμάξι παρκαρισμένο από κάτω.

Εντέλει, ο οδηγός έκανε δύο αλκοτέστ τα οποία τον βρήκαν μεθυσμένο. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί για επικίνδυνη οδήγηση εκ προθέσεως με κίνδυνο για άνθρωπο, αντίσταση και απείθεια κατά της Αρχής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας που χρησιμεύει για κοινό όφελος. Το αποτέλεσμα ήταν να καταδικαστεί σε 36 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Eπίσης, έφαγε 8.400 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος οδήγησης για 6 μήνες.

Το εξαιρετικό είναι ότι στο δικαστήριο είπε ότι δε σταμάτησε επειδή πίστευε ότι αν του κάνουν έλεγχο, θα του κατασχέσουν το αμάξι. Εικάζουμε ότι θεωρεί τα 8,5 χιλιάρικα πρόστιμο πολύ καλύτερο ενδεχόμενο.

(πηγή)

 

Best of internet