Quantcast
THE STREAM

Ο Τζήμερος κρεμάει τα πολιτικά παπούτσια του κουρασμένος από τις πολλές επιτυχίες

Ο Τελευταίος των Φιλελευθερών βαρέθηκε να προσπαθεί να ξεβλαχέψει την Τελευταία Σοβιετία της Ευρώπης


THE NEWSROOM · 22 Μαΐου 2023

Το τέλος της ενασχόλησής του με την πολιτική διακήρυξε ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά (και του εκλογικού σχηματισμού στον οποίο συμμετέχει, Εθνική Δημιουργία), Θάνος Τζήμερος. Ο τελευταίος απόστολος του αληθινού φιλελευθερισμού στην Ελλάδα αποφάσισε να τα παρατήσει μετά τις ισχνές επιδόσεις του κόμματος στην κάλπη της Κυριακής: Η Εθνική Δημιουργία απέτυχε να πιάσει τις 50 χιλιάδες ψήφους και τη μονάδα.

Προεκλογικά, ο Τζήμερος είχε ακουστεί πολύ λόγω του καταπληκτικού σκυλοκαυγά με τον πρώην κολλητό Κωνσταντίνο Μπογδάνο, όμως είναι γεγονός ότι η meme δημοσιότητα δε μεταφράζεται υποχρωτικά στην κάλπη. Αγνοώντας την γκαντεμοεπίδραση που πιθανώς να ασκήθησε στο κόμμα από τον παραδοσιακά τσακωμένο με την κάλπη αντιπρόεδρο Φαήλο Κρανιδιώτη, ο Θάνος Τζήμερος κατέληξε ότι δεν πάει άλλο και έστειλε μέσω Twitter τα κακά μαντάτα:

«Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ’ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας. Πριν από λίγο υπέβαλα την παραίτησή μου από πρόεδρος της Δημιουργίας ξανά», αναφέρει αρχικά σε ανάρτησή του.

Ο πολιτικός μου κύκλος κλείνει εδώ. Ευχαριστώ τους φίλους και συνεργάτες, τους εμπνευσμένους εθελοντές που έδωσαν έναν τίμιο αγώνα κόντρα στον λαϊκισμό και την πελατειακή λογική. Θα κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια χωρίς να ντρεπόμαστε. Είμαστε όμως λίγοι.»

Έκλεισε λέγοντας ότι στην Ελλάδα είναι όλοι πασόκοι:

Είναι αυτοί οι ΠΑΣΟΚοι μαζί μας αυτή τη στιγμή στο δωμάτιο, Θάνο; Σε κάθε περίπτωση, είναι φανερό ότι θα συνεχίσει να μας προσφέρει content στο μέλλον:

Best of internet