Quantcast
THE STREAM

Γιατί η ΕΛΑΣ μπουζούριασε Παλαιστίνιο που ανέβασε Παλαιστινιακή σημαία στο Σύνταγμα;

Ένας 22χρονος θα καταστρέψει μόνος του τις διεθνείς συμμαχίες της χώρας;


THE NEWSROOM · 7 Νοεμβρίου 2023

Μία τελείως ΕΛΑΣ στιγμή είχε τη χαρά να βιώσει ένας Παλαιστίνιος. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 22χρονος προσήχθη σήμερα το πρωί  επειδή σήκωσε τη σημαία της Παλαιστίνης στο συλλαλητήριο της Κυριακής 5 Νοεμβρίου στο Σύνταγμα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής διενεργεί προανάκριση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση το βίντεο που σηκώθηκε στα social media, ο Παλαιστίνιος σήκωσε την σημαία της χώρας του μαζί με την ελληνική:


Όπως υπογραμμίζεται στα σχετικά δημοσιεύματα των ΜΜΕ, η δικογραφία δεν έχει να κάνει με το άρθρο 191Α (δηλαδή προσβολή συμβόλου, βλέπε ελληνική σημαία), αλλά με το άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα. Αυτό αναφέρει τα εξής:

«Οποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών. Αν τα αντίποινα επήλθαν πραγματικά εξαιτίας των ενεργειών του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.»

Άρα, ο 22χρονος προσήχθη με το σκεπτικό ότι η κίνησή του θα χαλάσει τις σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ να φανταστούμε; Δεν έχουν ξανανέβει ποτέ σημαίες ξένης χώρας σε διαδήλωση αλληλεγγύης (πχ υπέρ της Ουκρανίας); Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η κυβέρνηση θεωρεί το περιστατικό τόσο σημαντικό που ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου πόσταρε για το ζήτημα στο Twitter:


Σταθείτε λίγο σε αυτό;

«Η ΕΛ.ΑΣ., σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και πολλαπλώς φορτισμένο περιβάλλον δρα συνετά και αποτελεσματικά, στο πλαίσιο της νομιμότητας και των δημοκρατικών κανόνων.»

Μας δουλεύεις εν Χριστώ αδερφέ μου;

Best of internet