Quantcast
THE STREAM

Έσβησε αθόρυβα ο θαυματουργός παπάς του Λυκαβηττού με παρέμβαση Ιερώνυμου

Ο ιερέας και φίλος του Ντάνου δεν βρίσκεται πια μαζί μας – πήγε στην Κρήτη


THE NEWSROOM · 1 Δεκεμβρίου 2022

Νικητής στο ματς ΛυκαβηττόςΚεντρικά βγήκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όπως όλα δείχνουν. Αναφερόμαστε στο θέμα που είχε προκύψει με τον ιερό ναό των Αγίων Ισιδώρων του Λυκαβηττού και τον πατέρα Δημήτριο Λουπασάκη. Σε περίπτωση που δεν έχετε παρακολουθήσει το θέμα, είχαμε φτάσει στο σημείο μητροπολίτης να καταγγέλει την εν λόγω εκκλησία για μούφα θαύματα (και άλλα, πιο ενδοεκκλησιαστικά προβλήματα).

@ekklisiaonline Λυκαβηττός ΤΩΡΑ: Πάνω από 30.000 στη χάρη του Αγίου Ιούδα Θαδδαίου#ekklisiaonline ♬ original sound – Εκκλησία Online


Προς έκπληξη κανενός, ο αρχιεπίσκοπος έχει την ίδια άποψη με τον Μητροπολίτη Αργολίδας και καθόλου δεν τον απασχολούν οι σελέμπριτις φίλοι του πατέρα Δημήτριου – όπως ο Ντάνος Αγγελόπουλος. Έτσι, μιλώντας στην Καθημερινή στα τέλη Οκτωβρίου είχε πει ότι προειδοποίησε (με επιστολή) ότι η κατάσταση δε θα γίνει ανεκτή κι ότι αν ο πατέρας και οι ακόλουθοί του δε φύγουν με το καλό, θα ακολουθηθεί η νομική οδός.

Όπως είχε πει:

«– Υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν, πηγαίνουν σε έναν άνθρωπο που λέει ότι η θεραπεία βρίσκεται σε έναν σταυρό που ανήκει προσωπικά σε αυτόν, όχι στην Εκκλησία.

Φαίνεται ότι πείστηκαν να φύγουν, θα τους δώσω ένα μοναστήρι παλιό στη Βάρη που θα γίνει κανονικό μοναστήρι, με νόμο, παρακολούθηση κ.λπ. Θα έχουν κανόνες, θα πειθαρχούν κάπου. Τους έδωσα περιθώριο λίγων ημερών και περιμένω σε πέντε μέρες απάντηση. Αν πουν ότι δέχονται, θα το παρακολουθήσουμε. Αν πουν «μένουμε εδώ», θα γίνει ό,τι λένε οι κανόνες της Εκκλησίας και ό,τι λένε οι νόμοι του κράτους.

Αν πάνε σε νόμιμο μοναστήρι και πάνε οι αφελείς, είναι υπόλογοι οι ίδιοι, αλλά θα είναι κάτι που ελέγχεται, ενώ τώρα δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Δεν επιτρέπεται η εργαλειοποίηση του σταυρού. Θα μπει σε μια προθήκη στη μονή που θα πάνε και όποιος θέλει μπορεί να προσκυνάει

Εντέλει, ο πατέρας Δημήτριος φαίνεται ότι όντως πείστηκε, οπότε πριν τρεις εβδομάδες την έκανε για Κρήτη μαζί με τους ακολούθους του χωρίς πολλά πολλά. Σύμφωνα με την Καθημερινή, η οποία επικαλείται εκκλησιαστικές πηγές, η μετακίνηση αυτή είναι το φινάλε για την όλη φάση στον ναό.

Όσον αφορά την εκκλησία, έχει οριστεί νέος ιερέας από τη μονή Πετράκη. Επίσης, έχουν σταματήσει οι καθημερινές λειτουργίες και οι προβολή τους από την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook.

Εμείς πάντως περιμένουμε το θαύμα από τον Ντάνο:

 

Best of internet