Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, Μητροπολίτης καταγγέλει εκκλησία στον Λυκαβηττό για μούφα θαύματα

Χοντραίνει η φάση μεταξύ του Μητροπολίτη Αργολίδας και του εκκλησακίου των Αγίων Ισιδώρων


THE NEWSROOM · 22 Ιουνίου 2022

Ένα μίνι σχίσμα αλλά μόνο για Ορθόδοξους (ή έστω ένα 100% ελληνικό beef) εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες αγαπητές φίλες και φίλοι. Ένας Μητροπολίτης, ο Αργολίδος κ. Νεκτάριος κατήγγειλε το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό για fake θαύματα. Όπως είπε στο T-live, υπάρχει στα σκαριά προχωρημένη έρευνα:

“Έχουν γίνει ανακρίσεις, υπάρχουν στοιχεία ατράνταχτα. Δυστυχώς δεν έχουν βγει ακόμα αλλά πιστεύω ότι κάποια στιγμή το απόστημα θα σπάσει. Όταν έχουμε μία πληγή, ένα απόστημα, μόνο χειρουργική επέμβαση μπορεί να σώσει τον άνθρωπο.”

Για την ακρίβεια, μίλησε για διαφήμιση θαυμάτων:

“Αυτά θα αποκαλυφθούν. Το ψέμα δε θα κρατήσει για πολύ. Ναι μεν γίνονται θαύματα στην Εκκλησία, αλλά δεν γίνονται κατά παραγγελία. Και όταν ένα θαύμα το διαφημίζουν, αυτό και μόνο δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Δηλαδή, οι Άγιοι ήταν άνθρωποι ταπεινοί, δεν κοίταζαν να προβάλλουν τον εαυτό τους, κρύβονταν.

Όταν κοροϊδεύουμε τον κόσμο γιατί ξέρω περιπτώσεις που πήγαν εκεί πέρα, κάποιοι που είπαν ότι θεραπεύτηκαν και οι άνθρωποι είπαν «ούτε θεραπεύτηκα, ούτε ήμουν άρρωστος».”

Να πούμε ότι ο Μητροπολίτης Αργολίδας μίλησε με ακόμη σκληρότερα λόγια σε τοπικό μέσο, κάνοντας λόγο για «ανθρώπους που αυτοανακηρύσσονται προφήτες» με «πολλά αφορολόγητα έσοδα»:

Σήμερα το πρωί, ο πατέρας Δημήτριος της εκκλησίας του Λυκαβηττού απάντησε πάνω κάτω ότι «γίνονται θαυματάκια»:

“Αν ήταν ένα θαύμα θα λέγαμε… ε… Αν ήταν δύο, θα λέγαμε… ε μα τι συμβαίνει; Αν ήταν τρία, θα λέγαμε ε τι συμβαίνει. Μα τόσες χιλιάδες θαύματα, επομένως κάτι συμβαίνει. Μην πιστεύετε εμένα, εγώ δεν είμαι τίποτα, είμαι ένας απλός παπάς. Πιστεύετε στη χάρη στου Θεού, στη χάρη του Σταυρού. Σε όλες τις εκκλησίες γίνονται θαύματα, μικρά ή μεγάλα, γίνονται καθημερινά.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα γρήγορο ψάξιμο στο YouTube βρίσκει διάφορες σκηνές θαυματοποιείας, έτσι για να σκάσουν οι απανταχού άθεοι:

Σχετικά με το ίδιο θέμα, ο Μητροπολίτης μίλησε επίσης στην εκπομπή «Εδώ Πελοπόννησος» στον ΣΚΑΪ Μεσσηνίας:

«Υπάρχει μια μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πολύς κόσμος, ότι δήθεν γίνονται θαύματα.

Έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις για την περίπτωση αυτή, είναι όλες καταπέλτης αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα…Δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια… Υπάρχει ποινική διάσταση…Γιατί η Πολιτεία επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά;…Πρόκειται για απάτη ολκής…Από την στιγμή που υπάρχει διαφήμιση υπάρχει αγυρτεία δεν υπάρχει αγιότητα.»

Το θέμα έχει φτάσει μέχρι την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, η οποία έβγαλε εγκύκλιο για να διαβαστεί σε όλους τους ναούς της χώρας:

«Οι ταπεινοί γίνονται αποδέκτες της Χάριτος του Θεού. Μόνον αυτοί μπορούν να αποφανθούν μετά βεβαιότητος για τα παρόντα και τα μέλλοντα, να διακρίνουν πού υπάρχει αλήθεια και πού το ψεύδος. Οι ‘Άγιοι και θεόπτες των χαρισμάτων δεν κομπάζουν, αλλά ταπεινώνονται ακόμη περισσότερο μετά την θεία Επίσκεψη. Αντίθετα, οι στερούμενοι της Χάριτος είναι ψευδοπροφήτες, πλανώντες και πλανώμενοι, λύκοι βαρείς μη φειδόμενοι των λογικών προβάτων της Εκκλησίας και διακατέχονται από πνεύμα υπερηφανείας και κενοδοξίας. Το φαινόμενο αυτό των ψευδοαγίων υπάρχει σε κάθε εποχή.»

Περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις στο θέμα, πρόκειται για ένα καταφανώς θεϊκό beef.

Best of internet