Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, πρεμιέρα στη Φλόριντα των ΗΠΑ κάνει η τελετή της ρίψης του Σταυρού για τα Φώτα

Η ορθόδοξη κοινότητα της πόλης St. Augustine θα ρίξει τον δικό της σταυρό τον Ιανουάριο του 2022


THE NEWSROOM · 5 Ιανουαρίου 2022

Επέκταση στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού ετοιμάζονται να κάνουν τα Φώτα της καρδιάς μας. Ως γνωστόν, τα Άγια Θεοφάνεια γιορτάζονται αύριο Πέμπτη 6 Ιανουαρίου. Όπως και πέρσι, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ελαφρώς περίεργη και δεν εμπνέει ελπίδες ότι θα ζήσουμε τα διάφορα υπέροχα σκηνικά στα οποία μας έχουν συνηθίσει τα Θεοφάνεια.

Πέρα από τα ταραγμένα νερά του Ατλαντικού όμως μάλλον δεν το σκέφτονται έτσι. Οι ομογενείς (aka Έλληνες του Εξωτερικού) της πόλης του Αγίου Αυγουστίνου στη Φλόριντα των ΗΠΑ αποφάσισαν να γιορτάσουν τα δικά τους Φώτα και ο εορτασμός φυσικά θα περιλαμβάνει ρίψη σταυρού. Η ιδέα ανήκει στον πατέρα Μάξιμο Πολίτη, εφημέριο της ελληνορθόδοξης Κοινότητας της Αγίας Τριάδος, Holy Trinity Greek Orthodox Church. To αρμόδιο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρότασή του, οπότε ο εορτασμός θα γίνει κανονικά.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη δεν είναι καμιά τυχαία: Πρόκειται για την παλιότερη συνεχόμενα κατοικημένη πόλη των ΗΠΑ, καθώς ιδρύθηκε το 1566 από τους Ισπανούς. Βέβαια, σε όλους αυτούς τους αιώνες η πόλη St. Augustine δεν είχε ζήσει ελληνορθόδοξα Φώτα, οπότε κρίμα τα χρόνια της. Σύμφωνα με το newsit τουλάχιστον, είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στις ΗΠΑ. Ελπίζουμε να μην τους χαλάσει τη φάση η εκτόξευση του Covid που παίζει αυτές τις μέρες στη Φλόριντα.

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Ότι οι Ιάπωνες φίλοι μας, στη χώρα των οποίων έχει ήδη παίξει βουτιά για τοn σταυρό στα Θεοφάνεια, είναι πολύ μπροστά:

Best of internet