Quantcast
THE STREAM

Στην ορθόδοξη Οκινάουα της Ιαπωνίας βούτηξαν για το σταυρό Έλληνες του Εξωτερικού

Ο αγιασμός των υδάτων του Ειρηνικού έγινε με τον παραδοσιακό ιαπωνικορθόδοξο τρόπο


THE NEWSROOM · 8 Ιανουαρίου 2019

Όπως μόλις χτες αναφέραμε, η γιορτή των Φώτων γιορτάζεται με όλη την απαραίτητη λαμπρότητα στην Ελλάδα και το 2019 δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση. Από τα γαμωσταυρίδια στη Στυλίδα μέχρι την εμπλοκή του Λιμενικού στην Κέρκυρα και την επανεμφάνιση του Αναστάσιου «Αγάπη Μόνο» Ποτσέπη στην Έδεσσα, ήταν μια καλή χρονιά.

Η Ελλάδα μας όμως είναι μεγάλη, η Ελλάδα μας είναι μακριά – για την ακρίβεια η Μεγάλη Ελλάδα φαίνεται πως φτάνει πιο μακριά κι από αυτό που πίστευε ο Βενιζέλος. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα πραγματικά υπέροχα και 100% σουρεαλιστικά πλάνα από το νησί Οκινάουα της Νότιας Ιαπωνίας, όπου τα Θεοφάνεια γιορτάστηκαν την Κυριακή 6 Ιανουαρίου με τον παραδοσιακό ιαπωνικορθόδοξο τρόπο.

Ηγέτης στο όλο σκηνικό ήταν ο Πατέρας Ντέιβιντ, ο οποίος είναι Ελληνοορθόδοξος Αμερικανός ιερέας. Εκτός από τον απαραίτητο παπά, η ορθοδοξία έχει και μερικούς πιστούς εκεί, ένας εκ των οποίων ήταν και ο 8χρονος Λεωνίδας που έπιασε το σύμβολο της πίστεως.

 

Αυτός είναι ο 8χρονος πρέσβης μας στο εξωτερικό με τους γονείς του:

Αξίζει να σημειωθεί πως η οικογένεια του Λεωνίδα είναι ένα αρκετά σπάνιο είδος Ελλήνων του Εξωτερικού, με τη μητέρα του Ερασμία (Μία) Ηλιάκη να διδάσκει κάτι που λέγεται ΟPA-cize και είναι μίξη αερόμπικ με παραδοσιακούς χορούς. Η αλήθεια είναι πως κάτι που συνδυάζει το αερόμπικ με το καλαματιανό έλειπε από τον πλανήτη μας, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ανακουφισμένοι που υπάρχει.

Να σημειωθεί ότι ένα από τα πιο διάσημα τέκνα της Οκινάουα ήταν ο Mr. Miyagi από το Karate Kid (ο φανταστικός, γιατί ο ηθοποιός Pat Morita ήταν από άλλο νησί της Ιαπωνίας και το πιο βασικό, γεννήθηκε στην Καλιφόρνια). Με αυτό το δεδομένο, η Οκινάουα πάντα είχε μέσα της κάτι ελληνικό.

Ελπίζουμε στον επόμενο τόνο να υπάρξει κάτι σε ελληνορθόδοξο Κάστρο του Τακέσι.

 

Best of internet