Quantcast
THE STREAM

Ντου από τρολ γέμισε το νέο social media του Τραμπ με ψεύτικα προφίλ κι ένα γουρούνι

Την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκε το Truth Social, έτσι για τον σεφτέ


THE NEWSROOM · 22 Οκτωβρίου 2021

Αν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ. Η αλήθεια είναι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας ενδιαφέρων υποψήφιος για παραλληλισμό με τον προφήτη του Ισλάμ, όμως σε κάθε περίπτωση το κοινό του πήγε και τον βρήκε. Πιο συγκεκριμένα, έτρεξε με ενθουσιασμό στο νέο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης ονόματι Truth Social, το οποίο ανακοινώθηκε μόλις προχθές.

Η κομβική λεπτομέρεια είναι ότι οι εν λόγω οπαδοί δεν ήταν ακριβώς αυτοί που θα ήθελε πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, του οποίου το site ετοιμάζεται να μπει στο στάδιο του beta testing. Προς στιγμήν, οι εγγραφές θα ήταν διαθέσιμες μόνο για όσους θα είχαν πρόσκληση, δηλαδή τους εκλεκτούς του περιβάλλοντος Τραμπ. Ευτυχώς για μας, βρέθηκαν κι άλλες προσκλήσεις.

Έτσι, ένας μικρός στρατός από τρολ μπήκε και γράφτηκε στο Truth Social. Το πρώτο πράγμα που φρόντισαν να κάνουν ήταν να πάρουν τα handles προσωπικοτήτων όπως ο ίδιος ο Τραμπ, ο Στίβεν Μπάνον και ο Μάικς Πενς. Στη συνέχεια, άρχισαν να ποστάρουν ακατάσχετα:

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, κάποια στιγμή η διαχείριση άρχισε τις εκκαθαρίσεις:

Ευτυχώς, πριν γίνει αυτό, ένας χρήστης ονόματι Donald J Trump πρόλαβε να ποστάρει το παρακάτω χαριτωμένο ζωάκι:

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τραμπ διαφημίζει το μέσο του ως μία ηλεκτρονική όαση στην έρημο της λογοκρισίας που επιβάλλουν τα Big Tech δίκτυα. Από την άλλη, οι όροι χρήσης του site απαγορεύουν το να “μη σέβεσαι το ίδιο το μέσο, μια διάταξη που καμία σχέση με λογοκρισία δεν έχει. Φυσικά.

Σε κάθε περίπτωση, ανυπομονούμε για την ώρα και τη στιγμή που το νέο site θα ανοίξει κανονικά τις πόρτες του.

Best of internet