Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ το TikTok έχει 2 αστέρια στο Google Play λόγω πεσίματος από εξαγριωμένους Ινδούς

Από την μακρινή Ινδία μας έρχεται ο πρώτος στην ιστορία πόλεμος μεταξύ δύο social media


THE NEWSROOM · 19 Μαΐου 2020

Υπάρχουν μερικά γεγονότα που μπορούν να περιγραφούν μόνο ως «Ίντερνετ» – όταν η λέξη Ίντερνετ δεν είναι απλά προσδιορισμός, αλλά και εξήγηση στο Ίντερνετ. Ένα τέτοιο ήταν πχ η επίθεση που δέχτηκε η Κατερίνα Καινούργιου από μία αρμάδα (νοτιο)Κορεατών teenagers επειδή έθιξε την αγαπημένη τους μπάντα, γιατί ένα τόσο υπέροχα σουρεαλιστικό γεγονός μόνο το ίντερνετ μπορεί να μας χαρίσει.

Αν ξεκινήσουμε από το φινάλε της φάσης, το ένα βασικό γεγονός είναι ότι το ανερχόμενο βίντεο app που λέγεται Tik Tok κατρακύλησε μέσα σε λίγες μέρες στα 2 αστέρια στο Google Play – ενώ πριν βρισκόταν στα 4,5. Η αιτία για αυτή την καταστροφή είναι η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ δύο Ινδών καπεταναίων των social media: Του Ajey Nagar (γνωστός και ως CarryMinati) που είναι Youtuber από τη μία, και του TikToker Amir Siddiqui από την άλλη.

Η αρχή του battle έγινε στις 8 Μαΐου, όταν ο Nagar ανέβασε στο YouTube ένα βίντεο όπου την έπεφτε στον Siddiqui, αλλά πρακτικά σε όλους τους influencers και τις social media περσόνες του TikTok. Το πόνημα του Nagar πήγε ταμείο και με το παραπάνω: Ξεπέρασε τα 70 εκατομμύρια views και έγινε το βίντεο με τα περισσότερα likes στο Ινδικό YouTube, όμως οι queerφοβικοί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε έφεραν με τη σειρά τους έναν χαμό από διαμαρτυρίες και reports, με αρκετούς χρήστες του YT να διαμαρτύρονται ότι τα queer άτομα παρουσιάζονται σαν να μην είναι καν άνθρωποι.

Έτσι, το βίντεο του Nagar κατέβηκε από το YouTube λόγω παράβασης των όρων χρήσης της υπηρεσίας. Οι πολλοί οπαδοί του όμως εξαγριώθηκαν με την εξέλιξη αυτή και αποφάσισαν να απαντήσουν δυναμικά. Ξεκίνησαν μία καμπάνια για την ηθική του δικαίωση στο Twitter, υποστηρίζοντας ότι απλά έκανε πλάκα και χρησιμοποιώντας hashtags όπως #CarryMinati και #JusticeForCarry.

Ταυτόχρονα βέβαια έκαναν και μία γιγαντιαία επίθεση στις κριτικές του TikTok στο Google Play, αλλά και στα likes των YouTube βίντεο των αστέρων του TikTok με τους οποίους συγκρούστηκε το ίνδαλμά τους! Το νόημα ήταν να τα φτάσουν να έχουν τα περισσότερα dislikes σε ολόκληρη την πλατφόρμα.

Όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για τον πρώτο πόλεμο μέχρι εσχάτων μεταξύ δύο social media και των στρατών τους. Κι επειδή τα πληθυσμιακά νούμερα της Ινδίας είναι γιγαντιαία, η κόντρα αυτή είχε παγκόσμιες επιπτώσεις για την Κινεζική εφαρμογή: Αυτή τη στιγμή τα likes της θυμίζουν γεμάτη διαφημίσεις ερασιτεχνική εφαρμογή που έφτιαξε πρωτοετής developer.

Αν αυτό δεν είναι η καλύτερη σύνοψη του «Ίντερνετ το 2020», δεν ξέρουμε τι είναι.

Best of internet