Quantcast
THE STREAM

(Εθελοντική) στράτευση γυναικών έκανε δώρο η κυβέρνηση για τη Μέρα της Γυναίκας

Γυναίκες, τώρα θα μπορείτε να πάτε στο ΚΨΜ


THE NEWSROOM · 8 Μαρτίου 2024

Είναι κι αυτό μια λογική, αγαπητές φίλες και φίλες. Στις 8 Μαρτίου, Ημέρα της Γυναίκας, η ΝΔ ανακοίνωσε ότι σκέφτεται να ανοίξει στις γυναίκες τον κατ’εξοχήν ανδροκρατούμενο θεσμό της χώρας, δηλαδή τον Ελληνικό Στρατό. Λογικά αυτό που πιστεύουν είναι ότι αυτή η κίνηση τους κάνει την πιο φεμινιστική κυβέρνηση του 2024.

Η μεγάλη αποκαλύψη έγινε σε ομιλία του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια. Στην ομιλία του ο Δένδιας παρουσίασε κι ένα απίθανο δείγμα δημιουργικής λογιστικής, διότι είπε ότι αν μπορούμε να επιστρατεύσουμε τις γυναίκες θα είναι σαν να έχουμε διπλασιάσει τον πληθυσμό μας. Το σκεπτικό (υποτίθεται ότι) είναι ότι οι Τουρκάλες πάνε στρατό σε πολύ μικρότερο ποσοστό από τις Ελληνίδες (που συμμετέχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις μόνο σαν επαγγελματικά στελέχη), αλλά go figure γενικά:

«Ήταν σαν ο ελληνισμός αντί για 11 εκατομμύρια, να γίνει ξαφνικά 5,5 εκατομμύρια ή αν θέλετε ανάποδα. Με την προσφυγή και στον  γυναικείο μας πληθυσμό δεν είμαστε 11,5 εκατομμύρια, γινόμαστε 22 εκατομμύρια. Θα παρατηρήσατε ότι ο δείκτης συμμετοχής των γυναικών στον στρατό (της γειτονικής μας χώρας)  είναι κάπου στο 0,3% έναντι του πολύ καλού δικού μας.»

Αναλυτικά η ομιλία του Δένδια:

«Κατ’ αρχήν, έχω πει επανειλημμένως ότι η Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά, ότι η μεγάλη, η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας πιστεύει στον στρατό των πολιτών. Πιστεύει πάρα πολύ στον ένοπλο πολίτη.

Βεβαίως ο κορμός κύριοι Αρχηγοί είναι πάντα ο επαγγελματικός κορμός των άξιων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αλλά και στο γεωπολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε, και στο αριθμητικό πλαίσιο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία απειλή από χώρα πολύ υπέρτερη αριθμητικά από εμάς, η οποία θα προσεγγίσει μέχρι τα μέσα του αιώνα ή και θα υπερβεί τα 100 εκατομμύρια, εμείς θα είμαστε στα 11- 12 εκατομμύρια.

Η απλή λοιπόν αριθμητική μας επιβάλει τον Στρατό των πολιτών. Όπως επίσης και η ιδεολογική αντίληψη ότι ο ένοπλος πολίτης που υπερασπίζεται την πατρίδα, τα ιδανικά, το σπίτι του, είναι πάντοτε αυτό το οποίο διέκρινε τον Ελληνισμό από την εποχή της ίδρυσης του κράτους – πόλης.

Η έκθεση μάλιστα αυτή τη στιγμή για το μνημείο της Χαιρώνειας και την σχετική μάχη, υπενθυμίζει ότι αυτό είναι πάρα πολύ σπουδαίο.

Όταν λοιπόν μιλάμε για τον Στρατό των πολιτών, καταλαβαίνετε ότι είναι τελείως ανακόλουθο να εξαιρέσεις τον  μισό πληθυσμό από αυτή τη σκέψη.

Ήταν σαν ο ελληνισμός αντί για 11 εκατομμύρια, να γίνει ξαφνικά 5,5 εκατομμύρια ή αν θέλετε ανάποδα. Με την προσφυγή και στον  γυναικείο μας πληθυσμό δεν είμαστε 11,5 εκατομμύρια, γινόμαστε 22 εκατομμύρια. Θα παρατηρήσατε ότι ο δείκτης συμμετοχής των γυναικών στον στρατό (της γειτονικής μας χώρας)  είναι κάπου στο 0,3% έναντι του πολύ καλού δικού μας.

Το σχετικό νομοθέτημα υπάρχει. Υπήρχε στον πίνακα (της οθόνης). Είναι ένα νομοθέτημα του ’77 που δείχνει πόσο μακριά έβλεπε τότε ο Ευάγγελος Αβέρωφ και η τότε Κυβέρνηση.

Το ερώτημα λοιπόν είναι πώς υλοποιούμε αυτήν την πρόβλεψη για την εθελοντική –  επαναλαμβάνω το εθελοντική για να μην υπάρξει καμία παρεξήγηση σε αυτό – στράτευση των γυναικών.

Και τις επόμενες εβδομάδες θα σας παρουσιάσουμε μαζί με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων μια αρχική σκέψη. Για το πώς μπορούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο να εκμεταλλευτούμε το ανθρώπινο κεφάλαιο της πατρίδας μας, όχι μόνο στο επίπεδο των στελεχών μας, αλλά και στο επίπεδο της εθελοντικής στράτευσης. Ξεκινώντας από δόκιμες αξιωματικούς με συγκεκριμένες ειδικότητες, οι οποίες θα υπηρετούν για ένα χρονικό διάστημα και σιγά – σιγά προχωρώντας σε ευρύτερα τμήματα του γυναικείου πληθυσμού, που θα ήθελαν να φορέσουν αυτήν την έντιμη, αλλά και πολύ όμορφη στολή που φοράτε. Και να έχουν κατά την άποψή μου, την εκπληκτική εμπειρία να υπηρετήσει κανείς τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας.»

Αφού είπε ότι η στολή είναι όμορφη μπορούμε άνετα να περιμένουμε από αυτούς να έχουν διοργανώσει ως το 2030 καλλιστεία τύπου Miss ΕΠΟΠ.

Best of internet