Quantcast
THE STREAM

«Όλα πόπα με τους Ναζί που ψήφισαν Χρυσή Αυγή, δεν είναι Ναζί», είπε περίπου ο Θάνος Πλεύρης

Οι άνθρωποι ψήφισαν ένα νεοναζιστικό κόμμα επειδή αισθάνονταν άβολα στη γειτονιά τους, σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ


THE NEWSROOM · 6 Μαρτίου 2019

Πολύ γρήγορα φαίνεται πως συνήλθε από την επικίνδυνη περιπέτεια που έζησε στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο Θάνος Πλεύρης. Αναφερόμαστε φυσικά στην αναμέτρηση του βουλευτή της ΝΔ (και παλιότερα του ΛΑ.Ο.Σ.) με ανεμβολίαστο και πολύ πιθανόν λυσσασμένο αναρχοειδές στο ναό της δικαιοσύνης, ο οποίος επιχείρησε να τον φτύσει, ηττήθηκε όμως κατά κράτος από το διαπεραστικό βλέμμα του ατρόμητου βουλευτή και αποχώρησε κραυγάζοντας:

Είναι σίγουρα ευτυχές γεγονός το ότι ο Θάνος Πλεύρης δεν κόλλησε κάποιο τσιμπούρι ή ακόμη χειρότερα μαρξιστική θεωρία από αυτή την εμπειρία. Όπως και να’χει, το θέμα μας είναι ότι επέστρεψε ακμαίος στις συνήθεις δραστηριότητες του, κάτι εξαιρετικά σημαντικό αν έχετε τίποτα υπόδικους αστυνομικούς ή Χρυσαυγίτες που έχουν μείνει πολύ καιρό στα άπλυτα και άρχισαν να μυρίζουν.

Έτσι, ο γιος του μπαμπά του έδειξε για άλλη μια φορά τις ικανότητες του στο ξέβγαλμα της Χρυσής Αυγής και των υποστηρικτών της μιλώντας στο meaculpa του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος έχει κι αυτός τελευταία κάποιες kinky φαντασιώσεις με τανκς και άλλα τέτοια. Το επίμαχο σημείο είναι όταν η δημοσιογράφος που του έπαιρνε συνέντευξη όταν ρώτησε αν πιστεύει «ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής είναι και αυτοί εξαπατημένοι πολίτες».

Η απάντησή του ήταν η εξής:

«Η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα πια και μπορείς να την αντιμετωπίσεις με δύο τρόπους.  Ο ένας να θεωρήσεις πως δεν υπάρχει, ο άλλος να λύσεις τα προβλήματα των ανθρώπων. Προσωπικά, διαφωνώ με τον πρώτο. Οι πολίτες που ζουν στον Άγιο Παντελεήμονα ή σε άλλες περιοχές και λόγω της λαθρομετανάστευσης δε μπορούν να κυκλοφορήσουν, κλείνονται στα σπίτια τους, ζουν με το φόβο… Με συγχωρείτε, αυτοί δεν είναι ούτε φασίστες, ούτε ναζί. Αν η επόμενη κυβέρνηση καταφέρει να λύσει το πρόβλημα που υφίσταται, αυτοί οι άνθρωποι δεν θα έχουν και λόγο να ψηφίζουν Χρυσή αυγή.

[…]

Εμείς δεν πρέπει να κλείνουμε τα αυτιά μας. Πρέπει να τους ακούσουμε, να τους αφουγκραστούμε, να κατανοήσουμε γιατί ψηφίζουν Χρυσή Αυγή και να επιδιώξουμε να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα τους. Αν  αποκαλούμε φασίστα, οποιονδήποτε μιλά για περιορισμένη, μεταναστευτική πολιτική και αντιεγκληματική δράση, τα ποσοστά της ΧΑ δεν πρόκειται να πέσουν.»

Η αλήθεια είναι πως μια συζήτηση η οποία καταλήγει πως Ναζί ήταν μόνο ο ίδιος ο Χίτλερ και αυστηρά μόνο όταν φορούσε τη στολή του και έλεγε ναζιστικά πράγματα, φαίνεται ιδιαίτερα πολύτιμη για την πολιτική συζήτηση της χώρα. Επίσης η προτεινόμενη λύση του ζητήματος, κοινώς να πάρουμε την πλαισιωμένη με ένα πλήρες πρόγραμμα πογκρόμ και δολοφονιών αντιμεταναστευτική ατζέντα από τη Χρυσή Αυγή και να την κάνουμε θεσμική για να ησυχάσουν κι αυτοί οι βασανισμένοι ψηφοφόροι της, θεωρώντας δηλαδή ότι η άνοδος ενός νεοναζιστικού κόμματος σε όλη την επικράτεια έγινε επειδή είχε πολλούς μετανάστες στον Άγιο Παντελεήμονα, ακούγεται legit.

Βέβαια ίσως θα ήταν καλό να μην έχουμε και υπερβολικές απαιτήσεις από τον Θάνο Πλεύρη, στο παρελθόν έχει δείξει πως παρά τις ικανότητές του στο ξέπλυμα, βραχυκυκλώνει κάπως εύκολα από υπερβολικές δόσεις πληροφορίας.

Best of internet