Quantcast
THE STREAM

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Πλεύρης και Μαντούβαλος τα πουλέν για την υπεράσπιση των αστυνομικών που εμπλέκονται

Πολλή ΝΔ με λίγο ΛΑΟΣ, μια δόση πρώην φασισμού και μια κουταλιά παραδικαστικό είναι η συνταγή της επιτυχίας


THE NEWSROOM · 30 Νοεμβρίου 2018

Celebrities στο χώρο των νομικών είναι οι δύο δικηγόροι οι οποίοι επιλέχθηκαν τελικά από το συνδικαλιστικό όργανο των Ειδικών Φρουρών για να αποτελέσουν τους νομικούς παραστάτες των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης που εμπλέκονται στο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Αναλυτικά, οι αστυνομικοί πρόκειται να εκπροσωπηθούν από τα δύο γνωστά κεντροακροδεξιά τοτέμ που λέγονται Θάνος Πλεύρης και Πέτρος Μαντούβαλος.

Η κίνηση αυτή, η οποία θα μπορούσε κανείς να πει ότι αποκτά πλέον μια σχετική πολιτική φόρτιση, είναι η απάντηση στην προ εβδομάδας απόφαση της οικογένειας του θύματος να καταθέσει μήνυση και κατά των αστυνομικών της ΔΙΑΣ και του πληρώματος του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «οι έγκριτοι νομικοί Μαντούβαλος Πέτρος και Πλεύρης Αθανάσιος θα αποτελούν εφεξής τους νομικούς παραστάτες των συναδέλφων, χρησιμοποιώντας εκείνοι κάθε αναγκαίο Νομικό και Τεχνικό μέσο χρειάζεται για την διαλεύκανση της υπόθεσης».

Αυτή είναι η ανακοίνωση των Ειδικών Φρουρών:

ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΤο Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α δια των εκπροσώπων του παρείχε νομική συνδρομή…

Gepostet von Σεφεαα-sefeaa – Ειδικοί Φρουροί am Donnerstag, 29. November 2018

Πέρα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, ως πρώην βουλευτής της ΝΔ ο Μαντούβαλος και ως πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ και νυν της ΝΔ ο Πλεύρης, οι δύο άντρες είναι γνωστοί στο κοινό και για άλλα πράγματα. Ο πρώτος έχει παυθεί για έξι μήνες από το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά για εξαπάτηση χήρας πελάτισσάς του, ενώ έχει καταδικαστεί και για την υπόθεση του παραδικαστικού. Ο δε Θάνος Πλεύρης, πέρα από το πασίγνωστο νεοναζί συγγραφέα μπαμπά, έχει υπάρξει συνοδοιπόρος στα άγρια νιάτα του σε διαδήλωση κατά της ΝΔ (!) με μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ έχει στο βιογραφικό του και την είσπραξη μίας από τις μεγαλύτερες τάπες στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, από το δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο.

Σε ότι αφορά την υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου, οι εξελίξεις φαίνεται πως τρέχουν. Σύμφωνα με το πόρισμα που έδωσε στον ανακριτή, ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του 33χρονου, Σωκράτης Τσαντίρης, και αποκάλυψε το VICE, οι κλωτσιές που δέχτηκε από τον κοσμηματοπώλη και τον δεύτερο άντρα την ώρα που προσπαθούσε να περάσει μέσα από τη τζαμαρία ήταν καθοριστικές για το θάνατό του. Σύμφωνα με τον κ . Τσαντίρη, ο Ζακ Κωστόπουλος είχε συνολικά 22 κακώσεις και θλαστικά τραύματα, με τα 14 από αυτά, τα οποία ήταν και τα ισχυρότερα να είναι αυτά στο κεφάλι του.

Όπως αναφέρει το πόρισμα:

«Η εγκεφαλική κάκωση δεν αντιστοιχεί σε βλάβη ενός μόνο οργάνου. Λόγω του κυρίαρχου ρυθμιστικού ρόλου του εγκεφάλου συχνά συνδυάζεται με μεταβολή στη λειτουργία πολλών συστημάτων του οργανισμού. Οι συστηματικές επιπλοκές της κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης μπορεί να επηρεάσουν την έκβαση των ασθενών άμεσα, λόγω της βαρύτητας τους, ή έμμεσα οδηγώντας σε δευτεροπαθείς βλάβες […] Όσον αφορά στο μηχανισμό πρόκλησης των σοβαρών κακώσεων κεφαλής, μετά από επισκόπηση του βίντεο σε σελίδα από το διαδίκτυο παρατηρώ ότι μετά την έξοδο του από τον υαλοπίνακα – τζαμαρία, πέραν των πολλαπλών λακτισμάτων που δέχεται επί της κεφαλής, δέχεται και ένα λάκτισμα επί της αριστερής επιφάνειας της κεφαλής και ακολούθως προσκρούει η κεφαλή με τη δεξιά της πλευρά επί ανενδότου επιφάνειας.

Κατά την επιστημονική μου άποψη, το λάκτισμα αυτό ήταν εξαιρετικά ισχυρό και ικανό να προκαλέσει τις αιμορραγικές διηθήσεις των μαλακών μορίων της αριστερής κροταφικής και ινικής χώρας και αντίπλευρα θλαστικά τραύματα επί της δεξιάς πλευράς της κεφαλής. Η εν λόγω κάκωση ήταν τόσο ισχυρή που μπορούσε να προκαλέσει τα τραυματικά ευρήματα επί του εγκεφάλου.»

Η υπόθεση αυτή έχει απασχολήσει τα ΜΜΕ όσο πολύ λίγες, δυστυχώς όμως ο λόγος είναι πως από ό,τι φαίνεται, η Δικαιοσύνη σε κάποιες περιπτώσεις είναι σαν σαράβαλο αυτοκίνητο: χρειάζεται πολύ σπρώξιμο για να πάρει μπρος.

 

Best of internet