Quantcast
THE STREAM

Εντός μισαώρου το κράτος θα αποφασίσει αν θα αφήσει έναν απεργό πείνας να πεθάνει

Η ζωή του Βασίλη Δημάκη κινδυνεύει όσο περιμένουμε το πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών να συνεδριάσει με το πάσο του


THE NEWSROOM · 13 Απριλίου 2018

Εντός μισαώρου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να βγει η απόφαση για τον Βασίλη Δημάκη από το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού, για το αν τελικά θα του παρασχεθούν οι εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται βάσει νόμου.

Ο Βασίλης Δημάκης διανύει αυτή τη στιγμή την 30η μέρα απεργίας πείνας και την 8η μέρα απεργίας δίψας, διεκδικώντας τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, έτσι ώστε να μπορέσει να σπουδάσει στο Πολιτικό της Νομικής, στο οποίο πέρασε πρόσφατα μέσω εξετάσεων. Μέχρι στιγμής, το αίτημά του έχει απορριφθεί τρεις φορές.

Η υγεία του Βασίλη Δημάκη βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, μία εξέλιξη που θα μπορούσε προφανώς να είχε αποφευχθεί αν οι αρχές δεν αδιαφορούσαν τόσο ανοιχτά για το αίτημα του απεργού πείνας και δίψας.

Χιλιάδες υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί στο ίντερνετ που εκφράζουν τη στήριξη στον αγώνα του απεργού, ενώ αυτή τη στιγμή αλληλέγγυοι βρίσκονται έξω  από τις Φυλακές του Κορυδαλλού αναμένοντας την απόφαση του Πειθαριχικού Συμβουλίου.

Ο ίδιος, πριν από λίγες μέρες, απαντώντας σε δελτίου τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, έγραψε τα εξής:

«Σας δηλώνω λοιπόν ότι ενδόμυχα αρνούμαι να ενδώσω στην προσπάθειά σας να με μετατρέψετε ξανά σε αυτό που μετά κόπων και βασάνων πάλεψα και κατάφερα παραδεδεγμένα εκ των αποτελεσμάτων του να αποποιηθώ – παρά τις αντιξοότητες που μου θέτατε διαρκώς, προκειμένου να με ακινητοποιήσετε και κατόπιν να με μετατρέψετε ξανά σ’ αυτό που αρνήθηκα να συνεχίσω να είμαι. Σας δηλώνω ότι σήμερα ανακοίνωσα και στους οικείους μου, έχοντας σώας τας φρένας και σε πλήρη συνείδηση, ότι θα χρεωθείτε ως αριστερή υποτίθεται κυβέρνηση με ακροδεξιές αποφύσεις τον πρώτο νεκρό που διεκδικούσε όσο ευγενικά μπορούσε το δικαίωμά του στην εκπαίδευση».

 

 

Best of internet