Quantcast
THE STREAM

Κρητικός που αποχαιρετά τον γιο του ρίχνει ναυτική φωτοβολίδα, πετυχαίνει άσχετο πλοίο

Σε όλους μας έχει συμβεί να ρίχνουμε φωτοβολίδες με αλεξίπτωτο για αποχαιρετισμό


THE NEWSROOM · 20 Σεπτεμβρίου 2023

Τις ικανότητές του στην κατά λάθος σκοποβόλη έδειξε το βράδυ της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου ένας 54χρονος Κρητικός. Ο μεσήλικας άνδρας, ο οποίος είχε πάει στο λιμάνι του Ηρακλείου για να αποχαιρετήσει τον νεοσύλλεκτο γιο του αποφάσισε να ρίξει μια ναυτική φωτοβολίδα (με αλεξίπτωτο), έτσι για την περίσταση. Τέτοια σκηνικά γίνονται συχνά στο λιμάνι του Ηρακλείου, διότι το έθιμο λέει ότι οι συγγενείς και φίλοι στήνουν φιέστες στον χώρο για τους μελλοντικούς φαντάρους. Μάλιστα, οι φιέστες είναι τόσο κεφάτες που το Λιμεναρχείο παίρνει μέτρα για να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως τα πράγματα ξέφυγαν ελαφρώς, διότι ο 54χρονος (οποίος βρισκόταν εκεί μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια και τους φίλους του νεοσύλλεκτου) είπε να κάνει κάτι πολύ εντυπωσιακό. Έτσι, έριξε τη φωτοβολίδα, η οποία έπεσε πάνω στο άσχετο ταχύπλοο Thunder της γραμμής Ηράκλειο – Κυκλάδες – Πειραιάς. Ευτυχώς, εκείνη την ώρα πάνω στο πλοίο υπήρχαν μόνο μέλη του πληρώματος. Η δε φωτοβολίδα έπεσε δίπλα στον εξαερισμό, οπότε οι καπνοί της μπήκαν μέσα στο πλοίο. Πάντως, το ταχύπλοο δεν έπαθε ζημιές και τα μέλη του δεν κινδύνεψαν.

Σε κάθε περίπτωση, ο 54χρονος συνελήφθη αμέσως για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ θα φάει και διοικητικό πρόστιμο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, παραδέχθηκε ότι έκανε μαλακία αλλά δήλωσε επίσης ότι δεν ήξερε τι είναι αυτό που έχει στα χέρια του. Από την άλλη, πηγές του Λιμενικού αναφέρουν ότι αν η φωτοβολίδα είχε πέσει στον συγκεντρωμένο κόσμο θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο μεγάλη μαλακία.

Όπως και να’χει, kids don’t try this at port.

(πηγή)

 

Best of internet