Quantcast
THE STREAM

Με άγαλμα από τον δημιουργό του Phylax θα αντικατασταθεί η προτομή του Κολοκοτρώνη στη Σταδίου

Έρχεται ο «Galax», το καινούργιο άγαλμα του Κωστή Γεωργίου


THE NEWSROOM · 1 Απριλίου 2018

Σε αποκαθήλωση του αγάλματος του Κολοκοτρώνη θα προχωρήσει εντός των επόμενων ημερών ο Δήμος Αθηναίων, καθώς φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι φήμες περί αντικατάστασής του με άγαλμα που φιλοτέχνησε ο δημιουργός του Phylax, Κωστής Γεωργίου.

Ο «αντικαταστάτης» του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη είναι ήδη έτοιμος και ο δήμος σχεδιάζει να τον τοποθετήσει στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας.  Μάλιστα, αστυνομικές δυνάμεις θα περιφρουρούν το άγαλμα σε 24ωρη βάση προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν βανδαλισμοί.

Το όνομα του καινούργιου αγάλματος θα είναι «Galax», ενώ το χρώμα του θα είναι κομματάκι πιο κόκκινο από το προηγούμενο. Ο δημιουργός, Κωστής Γεωργίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Θεοδόση Μίχο, για το popaganda.gr, δήλωσε: «Ένα έργο τέχνης κρίνεται από την ικανότητά του να προκαλεί, από την ικανότητά του να αμφισβητεί παγιωμένες αντιλήψεις γύρω από το καλό και το κακό, το όμορφο και το άσχημο. Θα ήμουν ασυνεπής απέναντι στο ρόλο του καλλιτέχνη αν οι αντιδράσεις για τον Phylax ανέστειλαν την καλλιτεχνική μου έκφραση και δημιουργία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν την Κυριακή των Βαΐων, ενώ ο καλλιτέχνης έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο για τη δημιουργία τριών ακόμη αγαλμάτων, τα οποία θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης.

 

 

Best of internet