Quantcast
THE STREAM

Εξαρθρώθηκε η σπείρα που έκλεβε καντήλια από τάφους και τα έκανε σκραπ

Άλλο ένα πλήγμα στην επιχειρηματικότητα της εξαναγκαστικής ανακύκλωσης μετάλλου


THE NEWSROOM · 22 Ιανουαρίου 2018

Mια συμμορία που από τον Απρίλιο είχε βάλει στο μάτι νεκροταφεία στην Ανατολική Αττική και κατέβαζε χάλκινα και μπρούτζινα καντήλια από τα μνήματα εξαρθρώθηκε από την αστυνομία, στη δεύτερη πιο μαφιόζικη είδηση που προκύπτει σχετικά με νεκροταφεία και γραφεία τελετών (με διαφορά στήθους από την πρώτη).

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα συνελήφθησαν δύο άντρες και μια γυναίκα ως μέλη σπείρας που έκλεβε μεταλλικά καντήλια από τα μνήματα νεκροταφείων για να τα μεταπουλήσει ως σκραπ, ενώ μέσα στους μήνες της δράσης τους, είχαν καταφέρει να βγάλουν 144 καντήλια και μπόλικα μεταλλικά ανθοδοχεία.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. στο δελτίο τύπου, τα μέλη της συμμορίας αρχικά παρακολουθούσαν τα νεκροταφεία για να δουν εάν και πόσα μπρούτζινα καντήλια, ανθοδοχεία, σταυρούς και θυμιατά  υπήρχαν στα μνήματα. Στη συνέχεια, το ίδιο ή το επόμενο βράδυ πήγαιναν και φέρμαραν τα καντήλια και τα λοιπά μεταλλικά διακοσμητικά στοιχεία, αφού πρώτα είχαν τσεκάρει ότι δεν υπήρχε κανείς άλλος στο χώρο. Για να την κάνουν από το νεκροταφείο επέλεγαν ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, βρέθηκαν πολλά από τα μπρούτζινα καντήλια που είχαν κλέψει, ανθοστήλες, σταυροί, πλήθος μπρούτζινων καντηλιών και θυμιατών, αλλά και ένα σφυρί και μία σπάτουλα τα οποία χρησιμοποιούσαν να ξεκολλήσουν όλα αυτά τα αντικείμενα από τα μνήματα. Μάλιστα διαπιστώθηκε ότι αυτά τα καντήλια τα είχαν πάρει από το νεκροταφείο της Παιανίας, ενώ η συμμορία είχε ήδη προλάβει να κατεβάσει καντήλια και στα νεκροταφεία του Λαυρίου και της Κερατέας.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ οι έρευνες για ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων, αλλά και πιθανών συνεργών συνεχίζονται.

Δεν γνωρίζουμε εάν κάποιο από τα κλεμμένα καντήλια, ήταν η περιβόητη sci-fi ελλάνια πατέντα ηλεκτρονικού ταφικού καντηλιού.

Best of internet