Quantcast
POLITIX

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Πως η μισή Αθήνα έγινε Εξάρχεια μέσα σε μια βδομάδα παραφροσύνης

Η εβδομάδα που ξεκίνησε ο πρώτος εμφύλιος μεταξύ δημάρχων και η Κυψέλη έγινε τα νέα Εξάρχεια


Δεν είναι ότι δεν έχουμε συνηθίσει την πληθωρικότητα της δημόσιας ζωής στη χώρα, αλλά το περίφημο κίνημα των πλατειών (όχι αυτό που ξέρατε,. το corona edition) νομίζουμε ότι ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Πως μπορεί ένα topic να συνδυάζει γατιά, Σπαταναίους narcos, εξωκοινοβουλευτική αριστερά, life coaching στο κρατητήριο και τον Θοδωρή Αθερίδη;

Μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι είναι αδύνατον, όμως στην Ελλάδα της καρδιάς μας όλα είναι δυνατά, ακόμα και με περιορισμένες δυνατότητες λόγω πανδημίας. Ας δούμε πως φτάσαμε ως εδώ, day-by-day.

ΗΜΕΡΑ 1: ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΪΟΥ

Τα πράγματα είναι ακόμα ήσυχα. Όπως η άνοιξη φέρνει στην Ελλάδα τα χελιδόνια, έτσι και το άνοιγμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας έφερε πίσω στο άβατο της πλατείας Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή dealers και βαποράκια ναρκωτικών από το Αιγάλεω, την Παιανία και τα Σπάτα. Οι μέχρι τότε αμόλυντοι από Covid-19 δημότες αρχίζουν να κινδυνεύουν από τους έποικους από τα Μεσόγεια.

Ο δήμαρχος της περιοχής, Βασίλης Ζορμπάς, βουτάει το μυαλό του στις υγειονομικές του γνώσεις και ετοιμάζεται για μάχη:

Είχα τη τύχη να κανω ειδικότητα Πνευμονολογίας στο νοσοκομείο της Σωτηρίας δίπλα σε ενα εξαιρετικό ανθρωπο και…

Gepostet von Βασίλης Ζορμπάς am Sonntag, 8. März 2020

ΗΜΕΡΑ 2η: ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΪΟΥ

Τα λούμπεν στοιχεία (όχι εμείς, άλλα λούμπεν στοιχεία) που οικοδομούσαν ανέμελα τα νέα posh Εξάρχεια βρίσκουν απέναντί τους μία διμοιρία ΜΑΤ. Η λήξη της καραντίνας πανηγυρίζεται με flashbang και δακρυγόνα. Θυμίζουμε, ο δήμαρχος τα είχε πει:

«Αυτοί που συγκεντρώνονταν, εκτός ελαχίστων νεαρών από την Αγία Παρασκευή, οι υπόλοιποι έρχονταν από άλλες περιοχές Σπάτα, Παιανία, Χαλάνδρι, Αιγάλεω, Γλυκά Νερά, Νέα Ιωνία και πάει λέγοντας. Είναι ωραία η πλατεία μας και την αγάπησε όλη η Αττική ή έχουμε καλή πραμάτεια; Μάλλον το δεύτερο.»

Η πλατεία του Αη- Γιάννη έχει γίνει άβατο εδω και πολλά χρόνια . Οι συντριπτική πλειοψηφία των γύρω κατοίκων της…

Gepostet von Βασίλης Ζορμπάς am Dienstag, 5. Mai 2020

Τελικά η πλατεία κλείνει επ’αόριστον. Το παζλ συμπληρώνεται με τον Nick Hard να απαγορεύει νωρίτερα την ίδια μέρα τα take away ποτά. Σπαταναίοι, έρχεται Ποτοαπαγόρευση.

ΗΜΕΡΑ 3η: ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ

Αποκαλύπτονται οι σκοτεινές δυνάμεις της Μόρντορ που υποκινούν τον κόσμο να βγει στις πλατείες μετά από ενάμιση μήνα που ήταν κλεισμένος στο σπίτι. Ποια γέλασε; Τα εξήγησε όλα ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Πέμπτης, αλλά ας μην προτρέχουμε.

Η τοπική παράταξη «Φυσάει Κόντρα» έβγαλε ανακοίνωση που τολμά να διαφωνήσει με τις γεωστρατηγικές αναλύσεις του κ. Ζορμπά για το σπατανιώτικο angle:

«Τα ΜΑΤ στην πλατεία ήρθαν χθες να δηλώσουν ότι η πλατεία θα γίνει τραπεζοκαθίσματα και πάρκινγκ, όπως είναι δηλωμένη η πρόθεση της παράταξης του σημερινού δημάρχου.

[…]

Ξέρουμε ότι τα τελευταία χρόνια, όλες σχεδόν οι δυνάμεις συζητούν για την πάνω πλατεία ως «πρόβλημα» ξεχνώντας ότι αποτελεί τον πιο μαζικό δημόσιο χώρο της πόλης με τεράστια προσέλευση νέων Αγιοπαρασκευιωτών και ανθρώπων από άλλες περιοχές που οι δικές τους πλατείες ίσως δεν έχουν ελεύθερο χώρο.»

Υπάρχει όμως ένα κρίσιμο στοιχείο εδώ: Ένα μέλος του «Φυσάει Κόντρα» για κάποιο περίεργο λόγο δεν ενθουσιάστηκε με τα υγειονομικά skills των ΜΑΤ και επισκέφθηκε την πλατεία με σκοπό να λήξουν οι αθλοπαιδιές. Την επόμενη μέρα λοιπόν…

ΗΜΕΡΑ 4η: ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΪΟΥ

Ο αγαπημένος μας τηλεπωλητής, που αυτή την περίοδο είναι υπουργός Ανάπτυξης, αποκαλύπτει στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ την αλήθεια για τα γεγονότα: Ο κόσμος πήγε στην πλατεία γιατί τους υποκινεί η εξωκοινοβουλευτική αριστερά και πιο συγκεκριμένα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το μέλος του «Φυσάει Κόντρα» που πήγε στην πλατεία είναι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενός μαχητικού αριστερού κόμματος, που επίσης έχει μείνει 6 φορές εκτός Βουλής.

Το νόημα είναι να πουν fuck you I won’t do what you tell me στο κράτος, να κολλήσει η Ελλάδα κορωνοϊό και να χάσουν όλοι τις δουλειές τους λόγω νέου lockdown. Ακούγεται legit: Υπήρχε περίπτωση ο κόσμος να ήθελε ο κόσμος από μόνος του να πιει μπύρες σε πλατείες μετά από 6 βδομάδες μέσα;

Δείτε το πριν το κατεβάσουν:

Οι αποκαλύψεις του προκάλεσαν μερικά ιδιαίτερα ψύχραιμα δημοσιεύματα όπως το παρακάτω:

Εκτός από την συνωμοσία ενάντια στην υγεία του έθνους, η συγκεκριμένη μέρα ήταν πολύ πλούσια σε γεγονότα. Πρώτον, διαβάσαμε ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα ψάχνει στο ίντερνετ (δηλαδή, στο Facebook) για να δει ποιος οργανώνει live στο ΟΑΚΑ. Δεύτερο, ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης ετοίμασε φοβερό σχέδιο για να μην πάθει τα ίδια με τον συνάδελφό του της Αγίας Παρασκευής.

Το cunning plan του κ. Σταύρου Τζουλάκη ήταν μία υπαίθρια ψηφιακή συναυλία του εκλιπόντος Λαυρέντη Μαχαιρίτσα:

«Πρέπει να δώσουμε μία διέξοδο στα νέα παιδιά. Δεν λέμε να μην συνωστίζονται, αλλά λέμε να μένουν στις γειτονιές τους. Το βράδυ του Σαββάτου σκοπεύουμε να στήσουμε 100 μεγάφωνα σε 30 περιφερειακά σημεία της πόλης και θα προβάλλεται ηλεκτρονικά μία συναυλία που έδωσε στη Νέα Σμύρνη ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.»

H Πέμπτη όμως ήταν κατά 666% η μέρα των θεσμικών παραγόντων του τόπου. Οι δήμαρχοι της Παιανίας και των Σπάτων βγήκαν στην αντεπίθεση, ζητώντας από τον δήμαρχος Αγ. Παρασκευής να μαζέψει τα λόγια του (ή μάλλον, τα post του).

Ο δήμαρχος Σπάτων Δημήτρης Μάρκου

Αυτά στα οποία μας δίδαξε για τους Εσκομπάρ από τα Μεσόγεια:

«Η δήλωση του συναδέλφου δημάρχου Αγίας Παρασκευής για εμπλοκή ατόμων από την Παιανία, τα Γλυκά Νερά και τα Σπάτα στο υπαίθριο πάρτι αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη, πολύ περισσότερο που επιχειρείται και σύνδεσή τους με τον κόσμο των ναρκωτικών ουσιών.

Ο κ. Ζορμπάς υποθέτουμε ότι έχει τα στοιχεία εκείνα που στοιχειοθετούν τα λεγόμενά του και τα έχει καταθέσει ήδη στις αστυνομικές αρχές. Σε κάθε άλλη περίπτωση οφείλει να ανακαλέσει

Με αυτόν τον δημαρχικό εμφύλιο φτάνουμε σιγά σιγά στη μεγάλη μέρα:

ΗΜΕΡΑ 5η: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΪΟΥ

Η Παρασκευή ξεκίνησε αρκετά χαλαρό κλίμα, όπως αποδεικνύεται από τα σχόλια του ίντερνετ για τις αμαρτωλές πλατείες. Είναι φανερό ότι κάποιοι άνθρωποι επιμένουν το πληβειακό σπορ της περιπτερόμπυρας στο παγκάκι αντί να απέχουν ώστε να μπορέσουν οι καταστηματάρχες να απλωθούν με την άνεσή τους (όπως επιβεβαιώνουν οι ΚΥΑ που θα επεκτείνουν τα τραπεζοκαθίσματα σε πλατείες και παραλίες , ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε νέες ρυθμίσεις σήμερα).

Κάπως έτσι πήγαινε η φάση:

ΧΑΧΑ

Gepostet von Χρήστος Τσιγαρίδας am Donnerstag, 7. Mai 2020

Gepostet von Fotis Venetsanos am Freitag, 8. Mai 2020

Κάπου εκεί, μιάμιση μέρα μετά τους ισχυρισμούς του Άδωνι, μία μοναχική δημοσιογράφος αποφάσισε να ρωτήσει την Μπουμπουλίνα της Αγίας Παρασκευής αν όντως θέλει να επιθυμεί να φέρει τον κορωνοκομμουνισμό. Δυστυχώς, το μέλος του «Φυσάει Κόντρα» δεν πείστηκε για την αξία του σεναρίου και τώρα πρέπει να βρεθεί άλλο.

Για την ακρίβεια, δήλωσε ότι όχι μόνο δεν ήταν στην πλατεία , αλλά ότι ζητούν από το δήμο να πάρει κι άλλα μέτρα

«Αρχικά, να σας πω ότι εγώ ούτε τη Δευτέρα ούτε την Τρίτη παρευρισκόμουν στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη και ενημερώθηκα αργά το βράδυ της Τρίτης από τα ΜΜΕ και από άλλους κατοίκους, που βρίσκονταν εκεί, ότι έχουν έρθει ΜΑΤ.

Εμείς, ως δημοτικό σχήμα, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας αντιληφθήκαμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και πρώτοι πιέσαμε για να λάβει τα απαραίτητα μέτρα η δημοτική αρχή.»

Το ίδιο απόγευμα, η πλατεία Βαρνάβα ζητούσε κι αυτή την Πρωτοψάλτη της (οκ, μπορεί και όχι):

Η φάση όμως δεν ήταν στο Παγκράτι εκείνη τη μέρα. Εκεί που η βδομάδα τελείωνε ήρεμα, μερικές ντουζίνες της ομάδας ΔΕΛΤΑ των ΜΑΤ αποφάσισαν να αναζητήσουν τη φάση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στις 2 το βράδυ. Σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, η φάση ξεκίνησε όπως κάθε καλό πάρτι: Με τα φώτα (της πλατείας) να σβήνουν.

Αυτό που ακολούθησε ήταν μία άψογη εξαγωγή των εξαρχειώτικων εθίμων στην ξενέρωτη Κυψέλη. Οι αστυνομικοί κυνήγησαν όποιον βρήκαν μπροστά τους στην ευρύτερη περιοχή, από την πλατεία μέχρι την οδό Κυψέλης και την Φωκίωνος Νέγρη.

Gepostet von Kat Perkl Boal am Freitag, 8. Mai 2020

Gepostet von Kat Perkl Boal am Freitag, 8. Mai 2020

Κυψέλη – μπάτσοι

Αθήνα – Κυψέλη: βίντεο από το πεσιμο των μπάτσων. Έχουν ήδη δέσει 3 άτομα. Το ένα παιδί που πιάσανε έφαγε και αρκετό ξύλο ενώ το είχανε ακινητοποιήσει 3 μπάτσοι (βίντεο και ενημέρωση που μας έστειλαν ινμποξ)

Gepostet von Η σιωπή είναι συνενοχή am Freitag, 8. Mai 2020

Τα δακρυγόνα δεν είναι το εμβόλιο του κορωνοϊού

Προ ολίγου συνέβη βίαιη επίθεση ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου χωρίς προειδοποίηση. Η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει την πλήρη έλλειψη σχεδίου για την έξοδο από την καραντίνα, με καταστολή, δακρυγόνα και ξύλο στο ψαχνό. Απ΄το μεσημέρι προετοιμάζεται το έδαφος για την επίθεση αυτή, με καλλιέργεια κλίματος και ψευδείς ειδήσεις περί υποκινούμενων πάρτυ και συγκεντρώσεων. Πληροφορίες για αναίτιες προσαγωγές και τραυματισμούς στα γύρω στενά.ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ

Gepostet von Το Μυρμήγκι – Στέκι Αλληλεγγύης Κυψέλης am Freitag, 8. Mai 2020

Επίθεση από ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, Κυψέλη

Απρόκλητη, βίαιη, ακροδεξιά επίθεση από ΜΑΤ και ΔΙΑΣ / ΔΕΛΤΑ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, σε κόσμο νεαρής ηλικίας κυρίως, που απλά καθόταν σε παγκάκια και πεζούλια πίνοντας κάτι, μιλώντας και τα λοιπά. Χωρίς καμία προειδοποίηση , αιτία ή αφορμή, κλείσανε τα φώτα και τα ΜΑΤ πνίξανε την πλατεία στα χημικά. Στη συνέχεια ανέλαβαν δράση οι μηχανές των ξεσαλωμένων Δελτάδων κυνηγώντας τον κόσμο στα στενά. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες προς την καμπάνια για ξυλοδαρμούς ανθρώπων έξω από τα σπίτια τους. Αλλά και για συλλήψεις – προσαγωγές στο σωρό.Παρακάτω βίντεο από βίαιες συλλήψεις στη συμβολή των οδών Κεφαλληνίας και Κυψέλης. . Το λέμε καθαρά. Το λέμε προς όλες τις κατευθύνσεις. Η κυβέρνηση που τόσο καιρό δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για την ενίσχυση του ΕΣΥ δεν έχει καμιά δικαιολογία στα πλαίσια της πανδημίας και κυρίως δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ να πνίγει τις γειτονιές μας στα χημικά, να χτυπάει και να συλλαμβάνει τον κόσμο στις πλατείες. Ο λαός τήρησε και τηρεί τα μέτρα προστασίας. Η κυβέρνηση απλά προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες σε μας και να προωθήσει το έτσι κι αλλιώς γνωστό της σχέδιο να επιβάλλει τον αυταρχισμό και την καταστολή.Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ο λαός σώζει τον λαό!

Gepostet von Covid19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη am Freitag, 8. Mai 2020

Μπάτσοι Κυψέλη

Όργιο καταστολής στη Κυψέλη με τους μπάτσους να δέρνουν όποιον κυκλοφορεί στο δρόμο(βίντεο και ενημέρωση – U@kinimatini twitter)

Gepostet von Η σιωπή είναι συνενοχή am Freitag, 8. Mai 2020

Ξυλοδαρμοί και προσαγωγές από ΜΑΤ στην Κυψέλη

ΚΥΨΕΛΗ: Μέχρι στιγμής έχουμε πληροφορίες για τουλάχιστον 5 προσαγωγές και δύο τραυματισμένα άτομα. Οι ΔΕΛΤΑ που επιστρατεύθηκαν στο σημείο ξεπερνούν κατά πολύ τον αριθμό των ατόμων της πλατείας.Τι φοβάται η κυβέρνηση; Με ποιανού εντολή επιτέθηκε η αστυνομία σε μια γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας; Τι θα ακολουθήσει; Κάθε βράδυ θα ξυλοκοπούνται πολίτες στις πλατείες;#ΜένουμεΕνεργοί #Covid19Solidarity

Gepostet von Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη am Freitag, 8. Mai 2020

Η εξήγηση ήταν πιθανότατα ότι έχουν εξαρχειώτικες πινακίδες ή ότι ο Χαρδαλιάς απαγόρευσε (κυριολεκτικά) δια ροπάλου την περιπτερόμπυρα, γιατί οι συλληφθέντες, προσαχθέντες και δαρμένοι δεν είχαν ιδέα γιατί δέρνονται, συλλαμβάνονται και προσαγάγονται.

Οι δε πληροφορίες του Luben.tv και τα ντοκουμέντα δείχνουν ότι το σόου έγινε πρακτικά στη μισή Κυψέλη και όχι σε μία μίζερη περιορισμένη έκταση όπως στην Αγία Παρασκευή. Ο ίδιος ο γράφων που έτυχε και πέρναγε από εκεί, αντιπαθεί μεν τα βιωματικά αλλά είχε δε τη σπάνια χαρά να γνωρίσει από κοντά τις σοφιστικέ ανακριτικές μεθόδους της ομάδας Δέλτα.

Ένας αστυνομικός τον ρώτησε ουρλιάζοντας με φωνή Καραβανέα αν αυτά στη σακούλα είναι μπύρες (και γιατί όχι ένα Μοσχάτο ντ’Αστι πχ), αλλά τον εγκατέλειψε γιατί λίγο παραπέρα ένας συνάδελφός του σήκωνε μία κοπέλα όρθια κρατώντας τη από το μαλλί. Η πιο ηχηρή περίπτωση όμως είναι ενός κατοίκου που κατέβηκε από σπίτι του να δει τι γίνεται και βρέθηκε στο ΑΤ Κυψέλης με σπασμένα δόντια.

Όπως δήλωσε ο ίδιος:

«Εγώ αντανακλαστικά κόλλησα στον τοίχο και επιδεικνύοντας τα κλειδιά που είχα στα χέρια μου, φώναξα προς τη μεριά του αστυνομικού ότι “είμαι κάτοικος” και ότι “μένω εκεί” δείχνοντας την πόρτα του σπιτιού μου. Μάταια.

Ο αστυνομικός όρμησε πάνω μου και ενώ φώναζα επανειλημμένα ότι “μόλις βγήκα από το σπίτι”, ένας δεύτερος αστυνομικός με πέταξε κάτω. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα όλα έγιναν θολά. Κατάλαβα ότι πολλοί αστυνομικοί είχαν μαζευτεί από πάνω μου, δεν κατάλαβα πόσοι, πάντως σίγουρα πάνω από 5. Ενώ ο ένας με κρατούσε ακίνητο κάτω, οι υπόλοιποι ουρλιάζοντας πράγματα όπως “θα πεθάνεις ρε πούστη” και “τελείωσες τώρα”, άρχισαν να με βαράνε με γκλοπ, να με κλωτσάνε στο κεφάλι και στο πρόσωπο και να με χτυπάνε με μπουνιές. Δεν κατάλαβα πόσο κράτησε όλο αυτό. Νομίζω μεταξύ 30 δευτερολέπτων και ενός λεπτού.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Συνήγορος του Πολίτη έχει ήδη ξεκινήσει επίσημες διαδικασίες για το περιστατικό. Μία άλλη καταγγελία αναφέρει τα εξής:

«Καθώς τρέχαμε βλέπαμε ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ να εμφανίζονται από στενά και χτυπούν αδιακρίτως. Φτάνοντας μπροστά από την πόρτα του σπιτιού, και κυριολεκτικά με το κλειδί στο χέρι, όρμηξαν επάνω μας περίπου 4 άντρες των ΔΕΛΤΑ.

Ερχόμενοι καταπάνω μας, εγώ (Ερικα) άρχισα να φωνάζω ότι είμαι δικηγόρος και ότι μένουμε εδώ, ενώ είχα ήδη στο χέρι μου την δικηγορική ταυτότητα. Φώναξαν «σκάσε» και άλλα λόγια που δεν ανακαλούμε λόγω της κατάστασης σοκ, στην οποία βρισκόμασταν. Μας έπιασαν και μας οδήγησαν βίαια, με κλωτσιές και κλομπιές, στον κύκλο των προσαχθέντων. Ο φίλος μου (Λουκάς) ακόμα φέρει εκδορές και μελανιές στα σημεία που τον χτύπησαν. Βρεθήκαμε μπρούμυτα με το κεφάλι στην άσφαλτο και τις μπότες των ΔΕΛΤΑ να μας πατάν στη μέση, ενώ μας έδεσαν τα χέρια με tie wrap πολύ σφιχτά. Όσο ήμαστε στο δρόμο ξαπλωμένες/οι και ακινητοποιημένες/οι, μας έβριζαν χυδαία και μας τρομοκρατούσαν. Νιώθαμε πλήρως εκτεθειμένοι μπροστά στην αστυνομική αυθαιρεσία.»

Μία άλλη καταγγελία που μας κοινοποιήθηκε (τα ονόματα αυτών που την υπογράφουν είναι στη διάθεση του Luben.tv) αναφέρει ότι στη ΓΑΔΑ 17 προσαχθέντες είδαν από κοντά το υγειονομικό expertise της ΕΛΑΣ:

«Μας οδήγησαν σε έναν στενό διάδρομο μαζί με άλλους δεκατρείς προσαχθέντες από την ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης, υπό τη διαρκή επιτήρηση τουλάχιστον δέκα αστυνομικών. Ήμασταν δηλαδή περίπου τριάντα άτομα σε ένα μικρό κλειστό χώρο, σε συνθήκες όπου αν ένας είχε τον κορονοϊό, δεν υπήρχε καμία ελπίδα να μην κολλήσουμε όλοι!

Μάλιστα, όχι μόνο μας ανάγκασαν να στοιβαχτούμε ο ένας πάνω στον άλλο, αλλά παραμείναμε σε αυτήν την κατάσταση επί τρεις ώρες, χωρίς να υπάρχει αντισηπτικό, επαρκής αερισμός και χωρίς να μας παρασχεθούν μάσκες. Παρά τις διαμαρτυρίες μας για τη μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων, οι αστυνομικοί αντέδρασαν με επιδεικτική αδιαφορία και σαρκασμό. Κανείς τους δεν φορούσε μάσκα, αντάλλασσαν αντικείμενα με γυμνά χέρια, ενώ ένας ανέφερε ότι έχει πυρετό

Αν μη τι άλλο μετά από 5 συλλήψεις, 37 προσαγωγές και κάμποσους ξυλοδαρμούς η πλατεία είχε αδειάσει, οπότε η υγεία του κοινού διαφυλάχθηκε. Οκ, έμειναν κάποιες μελανιές, αλλά είναι για το καλό τους:

Κάτοικος Κυψέλης μιλάει για τον ξυλοδαρμό του από την αστυνομία στις 9 Μαΐου στην πλ. Αγ. Γεωργίου

❗️ Ακούστε τη ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ μαρτυρία κατοίκου της Κυψέλης στη σελίδα "Μένουμε Ενεργοί", που μιλάει για τον ξυλοδαρμό του από την αστυνομία και τα περιστατικά της 9ης Μαΐου στην πλατεία Αγ. Γεωργίου.(Περιέχονται εικόνες με τα σημάδια από τα χτυπήματα των αστυνομικών)▪️ "…Και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, χωρίς να συμβεί τίποτα, χωρίς καμία προειδοποίηση, ξαφνικά βρεθήκαμε στο να μας πετάνε δακρυγόνα. Ήταν σαν να βλέπεις μια ταινία."▪️ "…Δε με άκουγαν. Απλά με βαρούσανε παντού. Σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή ότι πάει. Θα με σκοτώσουνε στο ξύλο."▪️ "…Όταν φοβάσαι να βγεις από το σπίτι σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατί μπορεί να σε χτυπήσει ο οποιοσδήποτε αστυνομικός με το “έτσι θέλω”, δεν είσαι σε μια καραντίνα, εμμέσως πλην σαφώς;"▪️ "…Απλά αυτό μόνο με μια λέξη μεταφράζεται. Αυτή η λέξη είναι: ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!"Σημ: Η φωνή στο βίντεο έχει αλλοιωθεί για λόγους προστασίας της ταυτότητας του ανθρώπου.#ΜένουμεΕνεργοί #Covid19SolidarityΔιαβάστε αποσπάσματα της συνέντευξης στην περιγραφή του βίντεο στο YouTube: https://tinyurl.com/yarqp2v7

Gepostet von Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη am Montag, 11. Mai 2020

Γιατί έγιναν όμως όλα αυτά; Σύμφωνα με την ίδια την ΕΛΑΣ, τα ΜΑΤ και η ΔΕΛΤΑ δέχθηκαν επίθεση από ούτε λίγο ούτε πολύ 250 άτομα. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί πάντως μετά το κικ μποξ στους δρόμους φέρθηκαν πολύ πατρικά στον στρατό που τους περίμενε καρτερικά μέχρι τις 2 το βράδυ για να τους επιτεθεί.

Σύμφωνα με τον προαναφερθέντα που δάρθηκε κάτω από το σπίτι του, οι αστυνομικοί έλεγαν «αυτό ήταν τώρα δεν θα ξαναπατήσετε σε πορεία». Σύμφωνα με πηγή μας που προσάχθηκε στο ΑΤ Κυψέλης, οι αστυνομικοί του απεύθυναν το εξής ρητορικό ερώτημα:

«Τι τις θες τις πλατείες; Γιατί δεν καθόσουν σπίτι να φωνάξεις τίποτα πουτάνες;»

ΗΜΕΡΑ 6η: ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΪΟΥ

Μετά τα extreme sports της Παρασκευής, το Σάββατο ήταν μία ήρεμη μέρα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ακούραστα προσπάθησε να εξηγήσει ότι οι νέοι της Αγίας Παρασκευής πάνε πλατεία «αυθόρμητα» αλλά γιατί άγονται και φέρονται από αναρχοκομμουνιστές (ή έστω μασόνους):

«Είναι φανερό ότι δεν είναι τίποτα αυθόρμητο. Είναι καθαρά οργανωμένο από συγκεκριμένους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν επαναστατική γυμναστική.

Κάποιοι θέλουν να δοκιμάσουν την ωριμότητα και απεμπολούν την ευθύνη που έχουν οι ίδιοι, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και τις θυσίες που έχουμε κάνει όλοι μας. Εάν επαναληφθεί, θα υπάρξει δυναμική αντίδραση

Αυτά στην Αγία Παρασκευή όμως. Γιατί το ξύλο και κυνηγητό σε 8 στρέμματα στην Κυψέλη (όπου την επόμενη μέρα έγινε συγκέντρωση και πορεία στην ίδια πλατεία) έπεσε από σπόντα: Αυτό προκύπτει χτεσινή ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στην οποία θα αναφερθούμε αμέσως μετά το δράμα του Χρήστου Λούλη.

Το δράμα του είναι ότι πρωταγωνίστησε σε ένα σποτάκι της Πολιτικής Προστασίας, στο οποίο έδινε ένα μάθημα ζωής στην ανεύθυνη και χαζή φίλη του που ήθελε να τον σύρει στις πλατείες. Λίγες ώρες μετά, απενεργοποιήθηκαν τα σχόλια ενώ το βίντεο είχε μαζέψει 20 φορές περισσότερα dislike από like. Στο τέλος η Πολιτική Προστασία το κατέβασε τελείως.

Press F to pay respects.

Τι ζούμε γτχμ

Gepostet von Fotis Venetsanos am Sonntag, 10. Mai 2020

Σε κάποια γραφεία, κάποιας βαλκανικής πόλης

Gepostet von Giorgos Siafas am Sonntag, 10. Mai 2020

ΗΜΕΡΑ 7η: ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΪΟΥ

Η φάση στην Κυψέλη λοιπόν ήταν στημένη, λέει η ΕΛΑΣ. Ένας 52χρονος που ήθελε να ξεφορτωθεί τον κόσμο από την πλατεία πήρε τηλέφωνο και είπε ψέματα ότι τον μαχαίρωσαν.

Η ΕΛΑΣ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του, πήγε στην περιοχή με ένα στόλο ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ. Παρότι το έγκλημα δεν έγινε τελικά, δέχτηκαν επίθεση από 250 νοματαίους, οπότε έδειραν σε όλη την Κυψέλη.

«Στις 00:30 του Σαββάτου 9ης Μαΐου, ιδιώτης  κάλεσε την Άμεση Δράση, δήλωσε ότι βρισκόταν στην πλατεία, ήταν τραυματισμένος στο πόδι, είχε μαχαιρωθεί, τον είχαν ληστέψει και ζητούσε επειγόντως  βοήθεια.

Αν και ήταν πιθανό το ενδεχόμενο παγίδας, αν και σε έντυπα και ιστοσελίδες του αναρχικού χώρου είχαν υπάρξει «καλέσματα» για την συγκεκριμένη συγκέντρωση, ομάδα  αστυνομικών κινήθηκε επειγόντως προς το σημείο και ο επικεφαλής συνομίλησε εκ νέου τηλεφωνικά με τον ιδιώτη.

Αυτός επιβεβαίωσε ότι είναι τραυματισμένος, δεν μπορεί να κινηθεί ώστε να βγει από την πλατεία, όπως του ζητήθηκε, είπε ότι βλέπει τους δράστες εκεί κοντά ανάμεσα στο πλήθος και έδωσε ως στίγμα την συμβολή των οδών Επτανήσου και Ιθάκης στην πλατεία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση  μόλις εισήλθαν στην πλατεία με μπουκάλια, ξύλα, πέτρες κλπ. Ο ιδιώτης δεν απαντούσε πλέον στις επανειλημμένες  κλήσεις των αστυνομικών.

Έτσι άρχισαν τα επεισόδια

Τουλάχιστον, τώρα όλα εξηγούνται. Ελπίζουμε να το καταλάβει κι ο τύπος που κατέβηκε από το σπίτι του και του έσπασαν τα δόντια – οκ, το ότι πρέπει να περάσει και δικαστήριο με 4 πλημμελήματα είναι δευτερεύον.

Όμως, δεν είναι ΩΡΑΙΟ όταν εξηγούνται όλα ρε μαλάκες;

ΉΣΥΧΑ ΡΕΕΕΕ

Gepostet von Alexandros Chotidis am Sonntag, 10. Mai 2020

BONUS 8Η ΗΜΕΡΑ 7η: ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΪΟΥ

Προσθέσαμε την 8η μέρα μόνο και μόνο για να βάλουμε ότι ο Θοδωρής Αθερίδης έγραψε ένα σχόλιο υπέρ του Λούλη και του σποτακίου του, όπου λέει κάτι για παρτούζες. Αυτό.

Σεξιστικό θα ήταν το σποτάκι του Χρήστου κατά την ταπεινή μου γνώμη αν προσπαθούσε να πείσει την «καλη»του να χωθούν στο πλήθος και να την παροτρύνει να κάνουν ομαδικό σεξ μιας κι ο κορωνοιός είναι μούφα….

Gepostet von Thodoris Atheridis am Sonntag, 10. Mai 2020

Πάντως αν έβαζαν τα ΜΑΤ να κάνουν κι ένα τεστ σε κάθε έναν που δέρνουν σε αυτή τη χώρα, θα μπορούσε να γίνει δουλίτσα.

Best of internet