Quantcast
THE STREAM

Η πλατεία στην Αγ. Παρασκευή θα κλείνει κάθε βράδυ για να μην έρχονται Σπαταναίοι

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι μετά τα χτεσινά θα βρίσκεται κάθε βράδυ εκεί η ΕΛΑΣ να τη φυλάει


THE NEWSROOM · 6 Μαΐου 2020

Άκαρπες θα αποβούν οι προσπάθειες των εισβολέων από τα Σπάτα να μολύνουν την Αγία Παρασκευή με κορωνοϊό, καθώς το κράτος κινήθηκε εξαιρετικά γρήγορα. Η χτεσινή αψιμαχία μεταξύ κράτους και ατίθασων νεαρών δεν πρόκειται να επαναληφθεί: Ο υφυπουργός Nick Hard ανακοίνωσε ότι η πλατεία Αγίου Ιωάννου, γνωστή ως πάνω πλατεία, θα κλείνει κάθε βράδυ μέχρι νεωτέρας.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια του καθημερινού briefing για τον κορωνοϊό στη χώρα:

«Η πλατεία Αγ. Ιωάννου θα παραμένει καθημερινά κλειστή, από τις 9 βράδυ έως τις 6 πρωί, μέχρι νεοτέρας. Να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι η ανάγκη για άσκηση, εκτόνωση, συνάντηση επιβάλλεται για λόγους δημόσιας υγείας να γίνονται σύμφωνα με τους κανόνες και τις οδηγίες που βασίζονται στους έμπειρους λοιμωξιολόγους μας. Ο ιός είναι ακόμη εδώ, ο κίνδυνος τεράστιος.»

Μαζί μάλιστα με τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, ο οποίος πρώτος μίλησε για τους έποικους από το Αιγάλεω, αποφάσισαν ότι ισχυρή αστυνομική δύναμη θα είναι κάθε μέρα εκεί για να το εξασφαλίσει:

«Αυτά που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες στην Αγία Παρασκευή δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν και να εκτονωθούν από την ψυχολογική πίεση των προηγούμενων εβδομάδων, αλλά σε κάποιους δεκάδες που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης, αγνοούν τους επιστήμονες και τις συμβουλές τους, περιφρονούν τις οδηγίες του κράτους για τους κινδύνους του συγχρωτισμού και αδιαφορούν για τις ευθύνες τους απέναντι στις ευπαθείς ομάδες. Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις των αστυνομικών, χθες επιδόθηκαν σε ακρότητες και πετροπόλεμο ενάντια στα στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού.»

Στο πλευρό του (μιλώντας μεταφορικά) είχε και τον επίκουρο καθηγητή στο τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαγιορκίνη, που τοποθετήθηκε ενάντια στις συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων:

«Οτιδήποτε ξεφεύγει σε μέγεθος από τις συναθροίσεις έως 10 ατόμων δυνητικά είναι εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού. Αν υπάρχει κρούσμα σε ένα τόσο μεγάλο γκρουπ ανθρώπων θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν και να περιοριστούν εγκαίρως τα περιστατικά.»

H αστυνομία πάντως είναι ήδη εκεί:

Αν μη τι άλλο μπορεί να αναλάβουν οι αστυνομικοί να κάθονται στην πλατεία για λογαριασμό των πολιτών και να τελειώσει εκεί το ζήτημα.

Best of internet