Quantcast
ORIGINALS

Για μια ώρα ανάγκης: 12 γαμάτα DIY όπλα κι gadgets που έχουν φτιαχτεί μέσα σε φυλακές

Γιατί αν βρεθείτε φυλάκα και ειδικά αν είστε όμορφα παιδιά, θα σας χρειαστούν.


shmee · 6 Δεκεμβρίου 2013

 

Δεν υπάρχει τίποτα που να αναπτύσσει περισσότερο την εφευρετικότητα των ανθρώπων από το να έχουν μεγάλα ποσά ελεύθερου χρόνου που δεν ξέρουν πώς να τον αξιοποιήσουν. Αυτό, συν οι συνθήκες διαρκούς καταστολής, επιτήρησης, κοινωνικού κανιβαλισμού και εξαθλίωσης που συνιστούν τη συντριπτική πλειοψηφία των σωφρονιστικών ιδρυμάτων παγκοσμίως. Προκειμένου να κάνουν την καθημερινότητά τους λίγο πιο εύκολη, την ζωή των φυλάκων και των συγκρατουμένων τους λίγο πιο δύσκολη (ή πιο σύντομη) ή/και απλά να περάσουν κάπως την ώρα τους, πολλοί φυλακισμένοι έχουν σκεφτεί και υλοποιήσει απίστευτες ιδέες και κατασκευές. Παρακάτω βλέπουμε μερικές εξ αυτών.

 

 
 

1-11-1

Σκάλα

Στις 10 Οκτώβρη 1994, στις φυλακές Santa Fu του Αμβούργου, δύο κρατούμενοι, ο Γκέρχαρντ Πόλακ και ο Ράιμουντ Άλμπερτ σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν τα σίδερα στήριξης από μια βιβλιοθήκη για να φτιάξουν σκάλα προκειμένου να αποδράσουν. Τα κατάφεραν.

 
 

2

Ευσεβές στιλέτο

Την ίδια χρονιά, στο ξυλουργείο άλλης φυλακής της Γερμανίας, στην πόλη Βολφενμπίτελ, κατασκευάστηκαν καμιά εικοσαριά τέτοιοι σταυροί. Πήρε λίγο καιρό στους φύλακες να καταλάβουν τη χρησιμότητά τους. Για την ακρίβεια, μέχρι να δουν κρατούμενο να απειλεί συγκρατούμενό του με ένα τέτοιο σταυρό.

 
 

3

Ψεύτικο όπλο

Βρέθηκε στις 23 Ιουνίου το 1988 σε κελί κρατουμένου στη φυλακή Στάμχαϊμ. Φτιαγμένο από βαμμένο χαρτόνι, το όπλο είχε προφανώς το σκοπό να τρομάξει κόσμο και να πάρει ομήρους σε προσπάθεια απόδρασης.

 
 

4

Αληθινό όπλο

Ανακαλύφθηκε, μαζί με άλλα αυτοσχέδια όπλα, στο κελί δύο κρατουμένων της επίσης γερμανικής φυλακής του Τσέλε στη Σαξονία, στις 15 Νοέμβρη του ’84. Ναι, οι μάγκες φτιάξανε γκάνι και μάλιστα δίκαννο, συν μερικές σφαίρες, στο σιδηρουργείο της φυλακής και δεν τους πήραν χαμπάρι ποτέ. Το όπλο γέμιζε από κομμάτια ατσαλιού, βγαλμένα από πόδια κρεβατιών, και από κεφαλές σπίρτων.

 
 

5

Καραμπίνα

Εδώ τα παιδιά ζωγράφισαν. Επίσης στις φυλακές του Τσέλε, δύο κρατούμενοι την έφτιαξαν για να πάρουν ένα φύλακα όμηρο σε ένα εξαιρετικά προσεγμένο σχέδιο απόδρασης. Για να την κατασκευάσουν, χρησιμοποίησαν σίδερο από πόδια κρεβατιού, τα πυρά που έπαιρνε τα έφτιαξαν από μόλυβδο που πήραν από κουρτίνες (!) και κεφαλές σπίρτων, τα οποία πυροδοτούνταν από μπαταρίες ΑΑ και ένα σπασμένο γλόμπο λάμπας. Περιττό να πούμε ότι κατάφεραν να αποδράσουν, αφού απέδειξαν με βολή στον αέρα ότι λειτουργεί κανονικότατα. Έξω από τη φυλακή τους περίμενε αμάξι και μη τους είδατε.

 
 

6

Crossbow

Ένας κρατούμενος σε απομόνωση στις φυλακές της Μανιτόμπα του Καναδά αποφάσισε ότι εκτός από το να οπλοφορείς στη φυλακή, πρέπει να το κάνεις και με στυλ. Φτιαγμένο από 10 οδοντόβουρτσες, σπάγκο, λαστιχάκια, αναπτήρα και αυτό το πράμα με το οποίο γυρίζουνε κρέατα στις σχάρες. Τα βέλη του ήταν από αλουμίνιο παρμένο από κονσέρβες και από μπατονέτες.

 
 

7

Πίπα από σωληνάριο οδοντόκρεμας

Γιατί οι φυλακές είναι ένα μέρος όπου είναι εξίσου δύσκολο το να το βρεις και το να το πιείς. Το πιπάκι αυτό ήταν από τα κατασχεθέντα σε επιθεώρηση κελιών στις φυλακές Santa Fu.

 
 

8

Βραστήρας

Για τον ίδιο λόγο με το παραπάνω. Το εικονιζόμενο είναι ένα από τα άπειρα που έχουν φτιαχτεί κατά καιρούς με την ίδια τεχνοτροπία: φτιαγμένο από κλεμμένα καλώδια και από ξυράφια, χρησιμοποιείται για να παρασκευαστούν αλκοολούχα ποτά από φρούτα.

 
 

9

Ζάρια

Από βρεγμένο χαρτί τουαλέτας και κόλλα. Από τις πιο συχνές κατασκευές σε φυλακές.

 
 

10

Tattoo gun

Από σύρματα καλωδίων, μπαταρές ΑΑΑ, κομμένη και ξυσμένη κεφαλή στιλό, κλεμμένα καλώδια και μεταλλικά εξαρτήματα από συσκευές κουζίνας. Η χρήση του ήταν κυρίως για να “μαρκάρει” με χαρακτηριστικά τατουάζ συμμορίες και να σφραγίζει σχέσεις εξουσίας μεταξύ κρατουμένων.

 
 

11

Sex toys

Δυο κουβέρτες, μια πλαστική σακούλα, άφθονο baby oil. Η εικόνα μιλάει από μόνη της.

 
 

12

Κοριός/πομπός – δέκτης

Τα παραπάνω βρέθηκαν επίσης στη φυλακή Βολφενμπίτελ, φτιαγμένα από ό,τι ηλεκτρική συσκευή μπορούσε να βρει ο κρατούμενος, που προφανώς είχε και γνώσεις ηλεκτρολογίας. Πέρα από την επικοινωνία ή την παρακολούθηση συγκρατούμενου, έχουν σημειωθεί περιστατικά στα οποία φυλακισμένοι κατάφερναν να παρακολουθούν φρουρούς, σε μια σπάνια και αξιοθαύμαστη αντίρροπη κίνηση στην κυρίαρχη σχέση επιτήρησης εντός των φυλακών. Σεβασμός.
 

Best of internet