Quantcast
ORIGINALS

Copy-Paste Αξιοθέατων

Ο Πύργος του Άιφελ, ο Χριστός του Ρίο Ντε Τζανέιρο, η Αψίδα του Θριάμβου και άλλα… στην Κίνα


Normo Gin · 27 Μαρτίου 2013

k-bigpic

 

Όπως μας πληροφόρησε πριν μερικά χρόνια η τηλε-λαϊκή σοφία, οι κινέζικες απομιμήσεις προϊόντων είναι ούτε λίγο ούτε πολύ πράντα με μικρόβια και αρρώστιες, όπως οι γνωστές Gattaca και Alien, που δεν φεύγουν στο πλυντήριο και πρέπει να μην τσιγκουνεύεστε τα 3000 ευράκια παραπάνω για να πάρετε τα ορίτζιναλ.

Άκουσον, άκουσον: αποκλειστικές πηγές του ίντερνετ μας πληροφορούν ότι η βιομηχανία της Κίνας αναβάθμισε το θράσος της στο χτίσιμο αντιγραφών ολόκληρων περιοχών. Σε πολλές περιοχές της χώρας εμφανίζονται απομιμήσεις αξιοθέατων του κόσμου στην προσπάθεια τους να κατακτήσουν μία νέα αγορά μετά τα ρούχα: αυτή του τουρισμού. Όπως θα δείτε παρακάτω, σε περίπτωση που ξεκινήσουν τις εξαγωγές, είναι αρκετά πιθανό να δούμε Πύργο του Άιφελ στο Περιστέρι και Σινικό Τείχος στην Κόρινθο (χρήσιμη σκέψη, να σημειωθεί).

Οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών στην Πλάκα ας μην ανησυχούν, Παρθενώνα δεν είδαμε.

 

Μικρό Παρίσι, λίγο έξω απ’ τη Σανγκάη

 

ku-xlarge10

Μία κλειστή κοινότητα με τον δικό της Πύργο του Άιφελ. Χωράει 100000 κατοίκους. Δυστυχώς έχει μόνο 2000 και το αποτέλεσμα είναι μία πόλη-φάντασμα.

 

 

Αντίγραφο του Hallstatt της Αυστρίας στη Huizhou

 

ku-xlarge9

Μία μεταλλευτική εταιρία αποφάσισε ότι θέλει αντίγραφο μίας ολόκληρης περιοχής στην Κίνα. Έδωσε 940 εκατομμύρια δολλάρια και έγινε.

 

 

Αντίγραφο του Manhattan στην Tianjin

 

ku-xlarge8

Είχαν ένα ψαροχώρι του 15ου αιώνα. Το γκρεμίσαν για να χτίσουν ένα ακριβές αντίγραφο της πανάκριβης περιοχής της Νέας Υόρκης και μάλιστα full set μαζί με τον ποταμό Χάντσον. Θα έχει ολοκληρωθεί ως το 2019.

 

 

Το παρεκκλήσι της Ρονσάν του Λε Κορμπυζιέ στη Zhengzhou

 

ku-xlarge7

 

Ακριβές αντίγραφο του διάσημου κτιρίου του Λε Κορμπυζιέ. Δυστυχώς, το ίδρυμα Λε Κορμπυζιέ το πήρε πρέφα και διέταξε την κατεδάφισή του. Για να μη γίνουνε μπίλιες.

 

 

Λευκός Οίκος με μία ολίγη από Καπιτώλιο στη Σανγκάη

ku-xlarge6

Τι είναι καλύτερο απ’ τον Λευκό Οίκο και το Καπιτώλιο των ΗΠΑ; Ένας συνδυασμός τους, στην Κίνα, που έχει και το όνομα “Λαϊκό Δικαστήριο”. Class.

 

 

Παράθυρο στον Κόσμο στη Shenzhen

 

ku-xlarge5

 

Οκ, εδώ είναι το πιο παρανοϊκό παράδειγμα. Πρόκειται για ένα theme park που έχει πάνω από 100 απομιμήσεις μνημείων απ’ όλον τον κόσμο. Σκεφτείτε δηλαδή μία περιοχή στην οποία υπάρχουν μαζί ο Πύργος του Άιφελ (πάλι), το Ταζ Μαχάλ, το άγαλμα του Χριστού απ’ το Ρίο Ντε Τζανέιρο, το Mount Rushmore, οι Πυραμίδες και άλλα. Όλα σ’ ένα, νοικοκυρεμένα.

 

 

Μικρό Λονδίνο ή Thames Town, κοντά στη Σανγκάη

 

ku-xlarge3

 

Άνοιξε το 2006, είναι πανάκριβη και γι’ αυτό έχει ελάχιστους κατοίκους. Ωστόσο, φαίνεται αρκετά πειστική απομίμηση των ρετρό στοιχείων του Λονδίνου.

 

 

Χωριό της Φλωρεντίας στην Tianjin

 

ku-xlarge2

 

Ήταν χωράφι, μία μεταλλευτική (πάλι) έριξε 220 εκατομμύρια δολλάρια και χτίστηκαν ιταλικά σπίτια, ένα μεγάλο κανάλι και ένα αντίγραφο του Κολοσσαίου που λειτουργεί εμπορικό κέντρο.

 

 

Ολόκληρη η πόλη Huaxi

 

ku-xlarge

 

Κάτι αντίστοιχο με το Παράθυρο στον Κόσμο με μία διαφορά: είναι κατοικίσιμη πόλη και μάλιστα η πιο πλούσια σε όλη την Κίνα. Οι κάτοικοι δουλεύουν 7 μέρες την εβδομάδα, οπότε ρίξαν λεφτά να φέρουν την Όπερα του Σίντνεϋ, το Σινικό Τείχος, την Αψίδα του Θριάμβου και άλλα αξιοθέατα στην πόλη τους.

 

 

[sauce]

Best of internet