Quantcast
THE STREAM

«Να πάει Γάζα να πολεμήσει» είπε ο ψιθυριστής των Εξαρχείων Πλεύρης για τον Παλαιστίνιο στο Σύνταγμα

Αφού δεν του πρότεινε να πάει ξημερώματα για να πιάσει τους Ισραηλινούς στον ύπνο


THE NEWSROOM · 8 Νοεμβρίου 2023

Μια εξόχως ψυχαγωγική στιγμή από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν του μας θύμισε ο Θάνος Πλεύρης. Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός μίλησε στο Kontra24 για την υπόθεση της προσαγωγής ενός 22χρονου Παλαιστινίου που κρέμασε τη σημαία της χώρας του μαζί με την ελληνική σημαία στο Σύνταγμα. Υπενθυμίζουμε ότι η κατηγορία αφορά τη διατάραξη των σχέσεων της Ελλάδας με σύμμαχη χώρα – κοινώς ότι κάτι τέτοιο θα πληγώσει το Ισραήλ.

Ο Θάνος Πλεύρης δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει αυτό το περιστατικό, το οποίο για ευνόητους λόγους τράβηξε τόσο πολύ τα βλέμματα. Η απάντηση ήταν στο κλασικό αντιπροσφυγικό μοτίβο «γιατί δεν κάθονται στη χώρα τους να πολεμήσουν» – στη συγκεκριμένη περίπτωση, τον παρέπεμψε να φτάσει με κάποιο τρόπο στην πολιορκημένη Γάζα που βομβαρδίζεται για να πολεμήσει ενάντια στον στρατό του Ισραήλ.

Όπως είπε:

«Άμα τον πονάει τόσο πολύ η ελευθερία, γιατί έχει την ικανότητα να ανεβαίνει στους στύλους, να πάει να πολεμήσει για το λαό του.»

Δείτε το απόσπασμα:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ThePressProject (@thepressproject)


Η αλήθεια είναι ότι η ρητορική του κομάντο Πλεύρη μας πήγε αμέσως 4 χρόνια πίσω. Δηλαδή, στην θρυλική του πλέον έφοδο στην καρδιά των αναρχοκρατούμενων Εξαρχείων. Υπενθυμίζουμε ότι παρότι η επιχείρηση ανακατάληψης είχε γίνει ξημερώματα, ο βουλευτής ψιθύριζε τόσο σιγά που ακόμη και στ βιβλιοθήκη θα του έλεγαν «ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ»:

Best of internet