Quantcast

Ο Neil Gaiman υπόσχεται ότι το The Sandman του Netflix θα παραμείνει πιστό στο κόμικ

Netflix μην τα σκατώσεις πλιζ

THE NERDSTREAM

25 Νοεμβρίου 2019

Αγαπάμε πολύ τον Neil Gaiman, φίλες και φίλοι, και θα έπρεπε να τον αγαπάτε και εσείς. Όχι επειδή το λέμε εμείς δηλαδή – επειδή το αξίζει ο άνθρωπος. Είναι ο δημιουργός του Sandman, του American Gods, του Stardust – πραγμάτων που έχουμε λατρέψει είτε σε μορφή κόμικ είτε σε μορφή μυθιστορήματος, κι ίσως δεν θα ήμασταν υπερβολικοί αν λέγαμε ότι είναι ο σημαντικότερος fantasy δημιουργός των τελευταίων δεκαετιών.

Βέβαια, ο Gaiman έχει δουλέψει εκτενώς και σε σινεμά και τηλεόραση. Ήδη από τα 90s είχε δημιουργήσει τη σειρά Neverwhere για το BBC, ενώ παράλληλα ήταν παραγωγός στην κινηματογραφική μεταφορά του Stardust, σεναριογράφος για το Dr. Who και, πέρυσι, συνεργάστηκε με το Starz για τη δημιουργία του τηλεοπτικού American Gods, το οποίο λατρέψαμε. Δυστυχώς, ο δεύτερος κύκλος αποδείχτηκε ψιλο-τραγωδία, αλλά τουλάχιστον μας αποζημίωσε με ένα υπέροχο φετινό Good Omens στην Amazon (με την οποία έχει κλείσει συμφωνία για περισσότερες σειρές).

Τα πιο ενθουσιώδη νέα σχετικά με τον Gaiman, όμως, αφορούν την επιστροφή του στον κόσμο του Sandman. Πέρα από την περσινή επιστροφή στα κόμικ του Sandman, ο δημιουργός είδε το δημιούργημά του να ανακοινώνεται ότι θα μεταφερθεί σε τηλεοπτικά σειρά από το Netflix φέτος τον Ιούλιο. Κι ενώ μέχρι τώρα δεν είχαμε ιδιαίτερο feedback από τον ίδιο, αυτές τις μέρες έκανε τις πρώτες δηλώσεις επί του θέματος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του CBC, o Gaiman δήλωσε πρώτα απ’ όλα ότι η πρώτη πρόταση για κινηματογραφική μεταφορά του Sandman έγινε πίσω στο 1991 από την Warner, όταν εκείνος ακόμα έγραφε το κόμικ. Τότε, τους παρακάλεσε να μην το κάνουν, αφού θεωρούσε ότι αυτό θα μπουρδούκλωνε την δουλειά του. Και τώρα, η εμπειρία από την εμπλοκή του στο Good Omens τον έκανε να νιώθει σίγουρος ότι μπορεί να φέρει σε πέρας και την τηλεοπτική μεταφορά του Sandman. Και μάλλον ήδη ξέρουμε τον αριθμό των επεισοδίων:

Όσον αφορά τα πιο ζουμερά σημεία που μας ενδιαφέρουν, ο Gaiman είπε ότι η σειρά θα παραμείνει πιστή στο πνεύμα του κόμικ, αλλά δεν θα το ακολουθεί κατά γράμμα. Και πρώτα απ’ όλα δεν θα διαδραματίζεται στα 80s αλλά στο σήμερα. Αυτό από μόνο του το αξιολογούμε θετικά, αφού πολλές φορές μπορεί να αποδειχτεί ότι μια εντελώς πιστή και κατά γράμμα μεταφορά μπορεί να αποδειχθεί πολύ μακριά από το πνεύμα του πρωτότυπου (βλέπε Watchmen του Zack Snyder), ενώ μια πιο ελεύθερη μεταφορά μπορεί να αποδειχτεί εν τέλει πιστότερη στο πνεύμα των δημιουργών (βλέπε Watchmen του Damon Lindelof).

Γενικά, είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το πρότζεκτ. Προχωράμε.

Best of internet